Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Ενημερωτική συνάντηση για το Πρόγραμμα Ακριδοκτονίας στην Π.Ε. Αργολίδας – Συντονισμένες δράσεις για την προστασία των καλλιεργειών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2025, στις 10:30 π.μ., η ενημερωτική συνάντηση με θέμα το «Πρόγραμμα Ακριδοκτονίας στην Π.Ε. Αργολίδας», στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας. Η συνάντηση είχε ως βασικό στόχο τον συντονισμό και την αποτελεσματική οργάνωση του προγράμματος για το έτος 2025, αξιοποιώντας την επιστημονική γνώση και εμπειρία εξειδικευμένων εντομολόγων και γεωπόνων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Βασίελιος Σιδέρης, κήρυξε την έναρξη των εργασιών, επισημαίνοντας τη σημασία του έγκαιρου σχεδιασμού και της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την προστασία των καλλιεργειών και την αποτροπή ζημιών.

Στην ενημερωτική συνάντηση παρέστη ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Γιώργος Μπουραζάνης, ενώ έντονη ήταν η συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Ορφανός, οι Αντιδήμαρχοι Ναυπλιέων κ. Σοφία Ξύδη και κ. Γιώργος Καρμανιόλας, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Άργους-Μυκηνών κ. Βασίλης Καραβίδας και κ. Αντώνης Λιόλιος. Εκπρόσωποι Δημοτικών Κοινοτήτων από τους Δήμους Ναυπλιέων, Άργους-Μυκηνών και Επιδαύρου συμμετείχαν επίσης, συνοδευόμενοι από γεωπόνους των υπηρεσιών τους.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία εκπροσώπων των Αγροτικών Συνεταιρισμών του νομού, επιβεβαιώνοντας τον συλλογικό χαρακτήρα της προσπάθειας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, διακεκριμένοι επιστήμονες γεωπόνοι από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό από την εταιρεία προμήθειας του βιολογικού φυτοπροστατευτικού προϊόντος, παρουσίασαν τις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης του φαινομένου.

Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση, κατά την οποία απαντήθηκαν ερωτήματα και δόθηκαν αναλυτικές διευκρινίσεις για τη διαδικασία εφαρμογής του προγράμματος. Όλοι οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν ότι η επιτυχία της Ακριδοκτονίας αποτελεί συλλογικό στοίχημα, που απαιτεί τη στενή συνεργασία υπηρεσιών, συνεταιριστικών φορέων και παραγωγών.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, αποδεικνύει για άλλη μια φορά την έμπρακτη στήριξή της στον πρωτογενή τομέα και την προάσπιση της αγροτικής παραγωγής της περιοχής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ Δήμου Τρίπολης-Αυθορμητισμός, ευχές και μια ξεχωριστή συνέντευξη

Μοναδική εμπειρία αποτέλεσε για τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, η επίσκεψή του στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ του Δήμου Τρίπολης, τη Μεγάλη Εβδομάδα. Η δομή, πέρα από το πολύτιμο έργο της καθημερινής φροντίδας και υποστήριξης, «τρέχει» ένα μοναδικό εργαστήρι δημοσιογραφίας, μέσα από το οποίο οι φιλοξενούμενοι παίρνουν συνεντεύξεις, καταγράφουν ιστορίες και εκφράζονται με αυθεντικότητα, δημιουργικότητα και αγάπη

Δημήτρης Πτωχός: «Το έργο στο φράγμα του Ασωπού προστίθεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα μεγάλων παρεμβάσεων που έχουν ήδη ενεργοποιηθεί στην Πε

Υπεγράφη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συμπληρωματική σύμβαση για το έργο «Κατασκευή φράγματος Ασωπού Ν. Κορινθίας», παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρίστου Δήμα και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Τσιάρα. Με την υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης εκκινεί η εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για τη γεωτεχνική αστοχία στην περιοχή του υπερχειλιστή

ΤΕΧΑΝ: Τέσσερις (4) Μεγάλοι Εκπαιδευτικοί Διαγωνισμοί Ανακύκλωσης σε όλη την Ελλάδα!

Η ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., πρωτοπόρος στον τομέα της κυκλικής οικονομίας...

Εγκρίθηκε η Στρατηγική ΟΧΕ των Δήμων Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Σικυωνίων και Νεμέας –Δημήτρης Πτωχός: «Νέο αναπτυξιακό εργαλείο ύψους 20,2 εκ

Η Στρατηγική Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) των Δήμων Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Σικυωνίων και Νεμέας εγκρίθηκε, με συνολικό προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης 20.200.000 €, ανοίγοντας τον δρόμο για σημαντικές παρεμβάσεις στην περιοχή. Η χρηματοδότηση εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Πελοπόννησος» 2021–2027, με 17.200.000 € από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και 3.000.000 € από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ (ΕΚΤ+). Η

ΔΗΜΟΦΙΛΗ