Κυριακή, 30 Μαρτίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η Χορωδία Τρίπολης παρουσιάζει το 6ο Πανελλήνιο Χορωδιακό «Φεστιβάλ του Πανός»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του 6ου Πανελληνίου Χορωδιακού Φεστιβάλ του Πανός, που διοργανώνει η Χορωδία Τρίπολης από την Παρασκευή 28 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2025, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Τρίπολης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη και αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερες από 60 χορωδίες από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, πλαισιωμένη από παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, με συνδιοργανωτές τον ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, αλλά και Χορηγούς – Φίλους – Συμπαραστάτες του Καλλιτεχνικού Συλλόγου η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, μπαίνει στην ευθεία για έναν ακόμη μεγάλο άθλο στα 40 χρόνια ιστορίας της: το «6° ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ», ένα «μαμούθ» Φεστιβάλ για πρώτη φορά στην πόλη μας που θα τέρψει, θα ψυχαγωγήσει και θα ικανοποιήσει και τους πλέον απαιτητικούς του είδους! Πρόκειται για ένα 11ήμερο Φεστιβάλ – αφιέρωμα στον ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, τον «Τριπολίτη» Μεγάλο Συνθέτη, για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του!

 

Έτσι, παγιώνεται ένας θεσμός που είχε ανάγκη η πόλη μας, ένας πολυάνθρωπος θεσμός στην αρχή της άνοιξης που θα αφήνει χρήματα στην τοπική οικονομία και θα διαφημίζει την Τρίπολη πανελλαδικά. Ένας θεσμός που σχετίζεται με τον Πολιτισμό, τη Μουσική, τις Τέχνες και τα Γράμματα.

Στο φετινό Φεστιβάλ έχουν δηλώσει συμμετοχή 70 χορωδίες από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, χορωδίες ποικίλων «χρωμάτων» και ακροαμάτων, που απαρτίζονται από άνδρες και γυναίκες, μικρούς και μεγάλους!

Παράλληλα, θα υπάρχουν βραδιές κατά βάση με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, από αξιόλογα ελληνικά, ενόργανα και φωνητικά σχήματα, με αιχμή του δόρατος τον Παντελή Θαλασσινό! Την παρουσίαση θα αναλάβει, όπως και άλλες φορές, ο διεθνούς φήμης ΑΛΕΞΗΣ ΚΩΣΤΑΛΑΣ.

Οι χορωδίες που θα γευματίσουν και θα δειπνήσουν στα εστιατόριά μας, θα ψωνίσουν στα καταστήματά μας και θα διαμείνουν στα ξενοδοχεία μας, θα ξεναγηθούν εντός της πόλης αλλά και στον ορεινό όγκο του Μαινάλου.

Η είσοδος, όπως και όλα αυτά τα 40 χρόνια ύπαρξης και δράσης της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπεγράφη στην ΠΕ Κορινθίας η σύμβαση για τη συντήρηση και τον καθαρισμό της Κεντρικής Αρδευτικής Διώρυγας ΑΟΣΑΚ

Στην υπογραφή της σύμβασης για το έργο «Συντήρηση – Καθαρισμός Κεντρικής Αρδευτικής Διώρυγας ΑΟΣΑΚ για το έτος 2025», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, προχώρησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου την Παρασκευή 28 Μαρτίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας. Τη σύμβαση υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Σωτήρη Μουρίκη και Αθηνάς Κόρκα, καθώς και του αναδόχου του έργου.

ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ: Υποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπέδων από την 1η Απριλίου: Η δήλωση στο gov.gr, η προθεσμία και τα πρόστιμα.

Ο Δήμος Γορτυνίας υπενθυμίζει στους δημότες του την υποχρέωση καθαρισμού των οικοπέδων τους και την υποβολή δήλωσης καθαρισμού, στην ειδική πλατφόρμα του gov.gr από την 1η Απριλίου έως τις 30 Απριλίου, στο πλαίσιο των μέτρων πυροπροστασίας και πρόληψης κινδύνου πυρκαγιάς ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2025 (από 1/5/2025 έως 31/10/2025). Όσοι δεν προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, θα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/03)

Συνοπτικά, οι αθλητικές μεταδόσεις του Σαββάτου (29/03): 10:00 COSMOTE SPORT 7 HD World Athletics...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ