Η Καλαμάτα στο Athens Nomad Fest

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο πρώτο Athens Nomad Fest που πραγματοποιήθηκε 27-29 Σεπτεμβρίου 2024  στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, συγκεντρώνοντας ψηφιακούς νομάδες, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες από διάφορες χώρες, συμμετείχε η Καλαμάτα. Το φεστιβάλ αποτέλεσε σημείο συνάντησης για τη διεθνή κοινότητα των ψηφιακών νομάδων και ήταν αφιερωμένο στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, στη δικτύωση και στην ανταλλαγή ιδεών.

Ο Δήμος Καλαμάτας ήταν ανάμεσα στους υποστηρικτές του Φεστιβάλ, διατηρώντας σημείο ενημέρωσης στην είσοδο του αμφιθεάτρου. Το περίπτερο στελέχωναν και τις τρεις μέρες συνεργάτες της ΚοινΣΕπ «Φάος», προσφέροντας όλη την απαραίτητη πληροφόρηση προς τους συμμετέχοντες για την πόλη της Καλαμάτας και τους λόγους που ένας ψηφιακός νομάς την επιλέγει. Στο σημείο υπήρχε οθόνη όπου προβάλλονταν βίντεο της πόλης  κι ενημερωτικοί τουριστικοί οδηγοί. 

Στο πάνελ με τη θεματική “Greece as a Nomad’s Hub – Opportunities and Challenges”,  τον Δήμο Καλαμάτας εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Κλιματικής Ουδετερότητας, Βασίλης Παπαευσταθίου. Παρουσία στο Φεστιβάλ είχε, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Αθλητισμού Γιώργος Λαζαρίδης.

Στη συζήτηση αναφέρθηκαν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που αντιμετωπίζει ένας digital nomad στην Ελλάδα, οι λόγοι που η Καλαμάτα αποτελεί ιδανικό προορισμό και οι στρατηγικές που θα μπορούσαν αν εφαρμοστούν ώστε όλη η χώρα να αποτελέσει ένα διεθνές hub συνεργειών.  

Το ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες ήταν πολύ μεγάλο για τον προορισμό, ενώ οι ευκαιρίες δικτύωσης αξιοποιήθηκαν πλήρως προκειμένου η Καλαμάτα να μπει στο χάρτη των κοινοτήτων των ψηφιακών νομάδων, στοιχείο που αποτελεί αναπτυξιακό  εργαλείο για την περιοχή μας. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπογραφή σύμβασης για την αναβάθμιση γεώτρησης στο Κλιμέντι Σικυωνίων προϋπολογισμού 60.000 ευρώ

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας υπεγράφη πρόσφατα η σύμβαση για την αναβάθμιση γεώτρησης στο χωριό Κλιμέντι του Δήμου Σικυωνίων, με συνολικό προϋπολογισμό 60.000 ευρώ. Το έργο αυτό στοχεύει στην άμεση βελτίωση της υδροδότησης της περιοχής, με την εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού στη γεώτρηση, διασφαλίζοντας την ομαλή και απρόσκοπτη παροχή νερού στους κατοίκους. Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν

Υποβολή αιτήσεων για το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Δημοτικό Κοινωνικό Συσσίτιο

Ο Δήμος Καλαμάτας καλεί τους ενδιαφερόμενους δημότες του να υποβάλλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ένταξη τους στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Δημοτικό Κοινωνικό Συσσίτιο, σύμφωνα με το άρθρο 5  του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, Δημοτικού Κοινωνικού Εστιατορίου και Δεκατιανού, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Βασικό κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων είναι το

Αναβάλλεται το τριήμερο εκδηλώσεων των ΚΑΠΗ

Αναβάλλεται το τριήμερο εκδηλώσεων των ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς που πλήττει τον Δήμο μας και της απώλειας των δύο συμπολιτών μας.

Παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών Β. Σπανάκη συνεδρίασε στην Καλαμάτα το Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου

Στην Καλαμάτα συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμοδίου για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Βασίλη Σπανάκη, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 στην αίθουσα συνεδριάσεων «Δημάρχου Χρ. Μαλαπάνη» στο ιστορικό Δημαρχείο της πόλης. Η συνεδρίαση εστίασε στις διεκδικήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως αυτές έχουν εκφραστεί και μέσω της ΚΕΔΕ, καθώς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ