Χρηματοδότηση για Αποκατάσταση Ζημιών στο Οδικό Δίκτυο της Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών | Δημήτρης Πτωχός: «Δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε το έργο με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώνει ότι, κατόπιν σχετικού αιτήματος, εκδόθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, πρόσκληση για τη χρηματοδότηση του έργου αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών. Οι ζημιές αυτές προκλήθηκαν κυρίως λόγω της έντονης διάβρωσης που υπέστη το δίκτυο από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές, καθιστώντας αναγκαία την άμεση παρέμβαση.

Το έργο, με προϋπολογισμό 1.400.000 ευρώ, εντάσσεται στο Ειδικό Πρόγραμμα Φυσικών Καταστροφών και στοχεύει στην αποκατάσταση των υποδομών που έχουν πληγεί, διασφαλίζοντας τόσο την ασφάλεια όσο και τη λειτουργικότητα του οδικού δικτύου. 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, σε σχετική του δήλωση, υπογράμμισε: «Η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις φυσικές καταστροφές αποτελεί έργο μείζονος σημασίας για την ασφάλεια των πολιτών μας. Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Εσωτερικών για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας και δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε το έργο με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα.  

Παράλληλα, συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την υλοποίηση του έργου αντιδιαβρωτικής προστασίας στον Κορινθιακό Κόλπο, σύμφωνα με τη μελέτη της  Γενικής Διεύθυνση Υ.ΛΙ.Κ.Υ. του Υπουργείου Υποδομών. Το έργο αυτό θα αντιμετωπίσει ολιστικά το πρόβλημα της διάβρωσης στην περιοχή, προστατεύοντας τους πολίτες από μελλοντικούς κινδύνους και διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα των τοπικών υποδομών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ηλίας Αγγελάκος: Αποπροσανατολιστικές οι κατηγορίες του Δημάρχου Τρίπολης

Με μεγάλη μου έκπληξη άκουσα το Δήμαρχο Τρίπολης σε...

Εγγραφές στη ΣΑΕΚ του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης. Γίνε Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας!

Η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ, πρώην ΙΕΚ) του...

Συνάντηση για το έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας Αίπειας στην ΠΕ Μεσσηνίας

Συνάντηση με ιδιοκτήτες ακινήτων της παραλιακής ζώνης του Αγίου Ανδρέα, είχε την Τρίτη 20 Αυγούστου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος όπου και συζήτησαν για το θέμα της αντιδιαβρωτικής προστασίας. Ειδικότερα οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους προς τον Αντιπεριφερειάρχη για τη λειτουργία του έργου, που έχει ήδη υλοποιηθεί στην περιοχή, όπου έχει παρατηρηθεί υποχώρηση της

«Kalamata Pamisos River Action» υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Το τρίτο «Kalamata Pamisos River Action» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Αυγούστου 2024 και θα περιλαμβάνει πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις ψυχαγωγίας και τουριστικής προβολής, που θα λάβουν χώρα στο ειδικά διαμορφωμένο πάρκο του Παμίσου και γύρω από το φράγμα. Μετά την επιτυχία των δύο προηγούμενων ετών, το «Kalamata Pamisos River Action»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο