Έκτακτη σύσκεψη του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) της Π.Ε. Λακωνίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρου Βερούτη, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024, έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) της Π.Ε. Λακωνίας, στο Διοικητήριο Π.Ε. Λακωνίας λόγω του μεγάλου κινδύνου πυρκαγιάς, που υφίσταται στο Νομό Λακωνίας, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας,  σύμφωνα με τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνων πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λακωνίας Πύραρχος κ. Χρήστος Νικολέτος, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Λάμπρος Τζούμης,  ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σπάρτης κ. Δημοσθένης Κακούρος, ο Αν.Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας  του Δήμου Μονεμβάσιας κ. Γεώργιος Βασιλείου,  ο εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Γυθείου κ. Στέφανος Ψαρράς, η Λιμενάρχης Νεάπολης – Βοιών  Πλωτάρχης κ. Βασιλική Χριστοφοράκη, ο εκπρόσωπος του Κ.Ε.Ε.Μ. Συνταγματάρχης κ. Σπυρίδων Βλάσσης, ο Διευθυντής Δασών Λακωνίας κ. Ηλίας Κοντάκος,  ο Προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Ηλίας Πανταζόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης Αντιπύραρχος κ. Παναγιώτης Σοφός, ο Διοικητής της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων κ. Κωνσταντίνος Κορωνιός, ο εκπρόσωπος Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λακωνίας κ. Δημήτριος Χλωράκος και Άγγελος Κολλιάκος, ο Αν. Προϊστάμενος του τμήματος περιβαλλοντικής υγιεινής και υγειονομικού ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π. Ε. Λακωνίας κ. Βασίλειος Μανιατάκος, ο Αν. Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Λακωνίας κ. Γεώργιος Παναγόπουλος,  ο εκπρόσωπος του ΜΟΡΕΑ ΑΕ κ. Περικλής Νικολαρόπουλος, η εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κ. Πολυτίμη Σταθάκου και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Νομού Λακωνίας κ. Νικόλαος Χαραλαμπάκος.

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν η επιβεβαίωση της ετοιμότητας του δυναμικού και των μέσων που πρέπει να διαθέσουν οι φορείς για την υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος, σε περίπτωση ανάγκης, η διασφάλιση επικοινωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και οργάνων για την απρόσκοπτη ροή πληροφοριών και ο συντονισμός σε περιφερειακό επίπεδο της αντιμετώπισης της έκτακτης ανάγκης.

Μετά τη συνεδρίαση ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, ανέφερε :

 

«Η σημερινή μέρα είναι πολύ δύσκολη και πρέπει όλοι να είμαστε συντονισμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους από ενδεχόμενη πυρκαγιά. Ο κίνδυνος σήμερα είναι μεγαλύτερος, εξαιτίας και των πυρκαγιών που μαίνονται στην Αττική και που ελπίζουμε όλοι, να τεθούν γρήγορα σε έλεγχο και να μην έχουμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής. Η επικινδυνότητα που υπάρχει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε άλλες περιοχές, δημιουργούν διασπορά των πυροσβεστικών δυνάμεων και επιβάλλουν την άμεση κινητοποίηση των διαθέσιμων δυνάμεων της Λακωνίας στο ενδεχόμενο δασικής πυρκαγιάς στο Νομό μας».  


Discover more from Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στις ΠΕ Αργολίδας και Κορινθίας την Πέμπτη 15 Αυγούστου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 15 Αυγούστου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αργολίδας και Κορινθίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα

Απαγόρευση στην κατανάλωση ύδατος σε πολλές κοινότητες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Σε συνέχεια πλήθους πρόσφατων ανακοινώσεων σχετικά με την ανεπάρκεια...

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2025

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [1.32 MB] The post ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2025 appeared first on korinthos.gr.

Θεόδωρος Βερούτης: «Ζωντανό κομμάτι της ιστορίας και της παράδοσής μας ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγόριανης»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης παρευρέθηκε την Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024 στην Αγόριανη, στην επιστημονική ημερίδα με θέμα «100 χρόνια από την θεμελίωση του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγόριανης του Δήμου Σπάρτης (1924-2024) – Ιχνηλατώντας τη Νεότερη Ιστορία της Κοινότητας Αγόριανης  και του Βορείου Ταϋγέτου, από τους Βαλκανικούς πολέμους (1912-1913) έως και το 1980».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο