«Ειδικός Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών περιηγήσεων» η νέα ειδικότητα στη Δημόσια Σ.Α.Ε.Κ. ΣΤΕΜΝΙΤΣΑΣ το 2024-2025.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο «Ειδικός Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών περιηγήσεων» εντάσσεται ως νέα ειδικότητα στη Δημόσια Σ.Α.Ε.Κ. ΣΤΕΜΝΙΤΣΑΣ (πρώην ΔΙΕΚ) για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

Μια νέα ειδικότητα με σημαντική και ενδιαφέρουσα επαγγελματική προοπτική, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της εποχής αλλά και της Γορτυνίας μας, η οποία χαρακτηρίζεται από συνεχή αύξηση τουριστικής επισκεψιμότητας αλλά και δυνατότητας εξειδικευμένου τουρισμού με τον πλούτο των μνημείων της, του αρχαίου, Βυζαντινού, παραδοσιακού και σύγχρονου πολιτισμού και το πλήθος ιερών ναών, μοναστηριών που διαθέτει.

Ο απόφοιτος της ειδικότητας «Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών περιηγήσεων» μετά την εκπαίδευση του θα έχει αποκτήσει εξειδικευμένες γνώσεις, δεξιότητες και συμπεριφορές, οι οποίες θα τον καθιστούν ικανό να παρέχει υπηρεσίες οργάνωσης, υλοποίησης και υποστήριξης ταξιδιών – εκδρομών και διαφόρων δρώμενων με προσκυνηματικό, θρησκευτικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον, καθώς η άμεση σύνδεση του ιστορικού με του θρησκευτικού στοιχείου είναι εκείνη που μεγαλώνει τον βαθμό επισκεψιμότητας στα θρησκευτικά μνημεία αυτού του τόπου.
Επιπλέον, θα του παρέχεται η δυνατότητα να εργαστεί στον κλάδο του τουρισμού, έναν κλάδο με πλούσια δραστηριότητα και απήχηση, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Τα επαγγελματικά προσόντα και οι επαγγελματικοί σκοποί του αποφοίτου της ειδικότητας «Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών περιηγήσεων» είναι:
-η ανάδειξη της θρησκευτικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της Ελλάδας, σε Έλληνες και ξένους προσκυνητές αλλά και σε θαυμαστές της τέχνης, μέσα από θρησκευτικές-προσκυνηματικές περιηγήσεις και πολιτισμικά «οδοιπορικά», στους δρόμους που χάραξαν θρησκείες, λαοί και πολιτισμοί κατά τη μακραίωνη ιστορία της χώρας.

-η παροχή εξειδικευμένων και στοχευμένων υπηρεσιών με τελικό αποδέκτη περιηγητές, ημεδαπούς ή αλλοδαπούς, οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος, που επισκέπτονται έναν χώρο ή περιοχή προκειμένου να γνωρίσουν μία θρησκεία και τα επιμέρους στοιχεία της είτε προκειμένου να ικανοποιήσουν θρησκευτικές-λατρευτικές ανάγκες τους.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο έτσι ώστε να εξειδικεύεται σε σύγχρονες μεθόδους ερμηνείας των μνημείων, λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες απόψεις προσέγγισης των θρησκευτικών μνημείων και δίνοντας έμφαση αφενός στη γνωστική διαδικασία και αφετέρου στη βιωματική εμπειρία και διήγηση.

Η νέα ειδικότητα αναμένεται να ενισχύσει τη δυναμική της Δ.Σ.Α.Ε.Κ. Στεμνίτσας, της τοπικής κοινωνίας  της Στεμνίτσας, του Δήμου Γορτυνίας αλλά και  ευρύτερα του νομού Αρκαδίας.

 Στην Σχολή λειτουργούν δύο ακόμη τμήματα, το πανελληνίως αναγνωρισμένο για την ιστορία και το κύρος του «Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος και Σχεδιασμού Κοσμήματος» και το «Συνοδός Βουνού».
H φοίτηση είναι δωρεάν και διαρκεί συνολικά πέντε εξάμηνα, τα οποία επιμερίζονται σε τέσσερα εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης και ένα εξάμηνο αμειβόμενης ή άμισθης πρακτικής άσκησης.

Με την ολοκλήρωση της Πρακτικής Άσκησης οι εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

Ειδικός-Θρησκευτικού-Τουρισμού-και-Προσκυνηματικών-περιηγήσεωνΛήψη

Απάντηση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

80η επέτειος από το Ολοκαύτωμα της Βλαχέρνας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής

Στην Βλαχέρνα Αρκαδίας βρέθηκε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας...

Κορινθία: Εκτροπή μοτοσικλέτας με θανάσιμο τραυματισμό 71χρονου

Χθες (20.7.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του δήμου...

«Υψηλός» κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές σήμερα, Κυριακή

Αντιμέτωπες με υψηλό κίνδυνο φωτιάς βρίσκονται σήμερα, Κυριακή (21/7) αρκετές περιοχές...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο