Επιτυχής ολοκλήρωση της επίσκεψης στο Farnese της Ιταλίας στο πλαίσιο του έργου PRO.GRE.S.S.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Τρίπολης συμμετείχε επιτυχώς στην επίσκεψη στο Farnese της Ιταλίας από τις 2 έως τις 6 Ιουλίου 2024, στο πλαίσιο του έργου PRO.GRE.S.S. πρόγραμμα CERV. Συζητήθηκαν βιώσιμες πρακτικές στην ενέργεια, το κλίμα και τη βιοποικιλότητα.
Η επίσκεψη περιλάμβανε συνάντηση με τον Δήμαρχο Giuseppe Ciucci, ξενάγηση στον καταρράκτη Salabrone, πεζοπορίες στο Riserva Naturale Regionale Selva del Lamone, όπου βρίσκονται οι αμπελώνες των Semonte, το Campo della Villa και Pian di Lance, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη κατανόηση της φυσικής ομορφιάς της περιοχής και των προσπαθειών διατήρησης.
Επιπλέον έγινε επίσκεψη στο προβατοτροφείο και τυροκομείο «Tenuta il Radichino», αποκτώντας γνώσεις για τις παραδοσιακές διαδικασίες τυροκομίας και ξενάγηση σε τοπικό τυροκομείο, καθώς και πολιτιστικές δραστηριότητες όπως το “Farnese in Music”. Τέλος, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με ντόπιους τεχνίτες και μια συνεδρία αφιερωμένη στη ζωή των ντόπιων βοσκών.
Αυτή η επίσκεψη ανέδειξε τη σημασία της κοινοτικής συμμετοχής και των βιώσιμων πρακτικών, υπογραμμίζοντας την αποστολή του έργου PRO.GRE.S.S. να προωθήσει τη δημοκρατική συμμετοχή και τη βιώσιμη ανάπτυξη στις αγροτικές κοινότητες της Μεσογείου.
Το έργο είναι μια διακρατική πρωτοβουλία που ενώνει κοινότητες από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ελλάδα, με στόχο την προώθηση της δημοκρατικής συμμετοχής και των βιώσιμων πρακτικών.

Απάντηση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Δημιουργική Ευρώπη” ο Δήμος Τρίπολης

Εταίρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Δημιουργική Ευρώπη" (Τομέας: Πολιτισμός - Ψηφιακές τέχνες) είναι ο Δήμος Τρίπολης. Διαβάστε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες https://proprogressione.com/en/project/imgame/ Τα σχετικά αρχεία, θα βρείτε εδώ.

Στη σύσκεψη της ΕΝΠΕ για τη «μάχη» κατά της ακρίβειας, υπό τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουλίου, στα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, στην Αθήνα. Η ατζέντα της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, περιλάμβανε θέματα εμπορίου, ακρίβειας, επιχειρηματικότητας και επενδύσεων. «Η σημερινή σύσκεψη ήταν ιδιαίτερα σημαντική για

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο