«Μελιτζάζ 2024» | Δημήτρης Πτωχός: «Η ενσάρκωση της βιωματικής εμπειρίας γεμάτη έμπνευση και ενέργεια»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λεωνίδιο Αρκαδίας, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την Παρασκευή 5 Ιουλίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, με αφορμή την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ Μελιτζάζ 2024, «ενός φεστιβάλ που κάθε χρόνο μας φέρνει πιο κοντά στις ρίζες μας, στην παράδοσή μας και στους ανθρώπους που με την προσφορά τους κρατούν ζωντανή την πολιτιστική μας κληρονομιά», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, δήλωσε γοητευμένος από το μέρος, εντυπωσιασμένος από τη διοργάνωση και χαρακτήρισε το φεστιβάλ ως την ενσάρκωση της «βιωματικής εμπειρίας» που έρχεται να προστεθεί στις πολλές αξιόλογες δράσεις που γίνονται το καλοκαίρι στην Περιφέρειά μας.

Η φετινή διοργάνωση με κεντρικό άξονα τον «Νόστο», αποδίδει φόρο τιμής στους Τσάκωνες της διασποράς και τη συνεισφορά τους στον παγκόσμιο πολιτισμό, με τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό, να σχολιάζει πως «αυτές οι περιπλανήσεις, γεμάτες δυσκολίες και προκλήσεις, αλλά και ελπίδα και όνειρα, μας θυμίζουν τις αξίες της επιμονής, της εργατικότητας και της αλληλεγγύης που χαρακτηρίζουν τον τόπο μας».

Το πενθήμερο πρόγραμμα που υποστηρίζεται ενεργά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ολοκληρώνεται στις 7 Ιουλίου και περιλαμβάνει ποικίλες εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τη μουσική και πολιτιστική ποικιλομορφία.

Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με εκδηλώσεις λόγου, προβολές ταινιών και μια ειδική τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή Γιώργο Σαραντάρη. Οι δράσεις λαμβάνουν χώρα σε ιστορικά κτίρια και γραφικά σοκάκια του Λεωνιδίου, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεχίζεται το έργο συντήρησης του Δικτύου Ύδρευσης στον Δήμο Ναυπλιέων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Συνεχίζεται με ταχύ ρυθμό το έργο της Συντήρησης και Αποκατάστασης του Δικτύου Ύδρευσης στον Δήμο Ναυπλιέων, με συνολικό προϋπολογισμό 560.000 ευρώ, εξασφαλίζοντας τη βελτίωση των υδάτινων υποδομών της περιοχής. Το έργο υλοποιείται από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία συνεισφέρει με 400.000 ευρώ, και τη Δημοτική Επιχείρηση

Μιχάλης Κατρίνης : «Αύριο θα μιλήσουν οι πολίτες. Θα μιλήσει η καρδιά και η ψυχή του ΠΑΣΟΚ»

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή...

Επικαιροποίηση του εκτάκτου δελτίου της ΕΜΥ: Επιμένει με καταιγίδες η κακοκαιρία

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν μέχρι και...

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για γυναίκες στον Δήμο Κορινθίων από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννή

Στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», που πραγματοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, ξεκινά πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για τις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Κορινθίων με εξέταση Μαστογραφίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ