Ονειρικά μέρη που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Είναι τόσα πολλά τα όμορφα τοπία στον κόσμο, που πολλές φορές δύσκολα πιστεύεις στην ύπαρξή τους. Ροζ λίμνες, εκπληκτικές πεδιάδες με λεβάντες ή τουλίπες, φαράγγια και βουνά που πραγματικά σου κόβουν την ανάσα.

Σε κάποια από αυτά που έχουν ανακαλύψει την απέραντη ομορφιά τους, είναι πολυφωτογραφημένα. Κάποια άλλα πάλι που δεν είναι γνώριμα, αξίζει πραγματικά να διαδώσουμε την απέραντη ομορφιά τους σε όλο τον κόσμο

Το Φαράγγι της Αντιλόπης

Το φαράγγι της Αντιλόπης (AntelopeCanyon), βρίσκεται στη γη των Ινδιάνων Navajoστο pageτης Arizona. Στην πραγματικότητα θα μπορούσαμε να πούμε ότι μοιάζει ως ένα πανέμορφο πίνακα ζωγραφικής και λιγότερο με βράχια. Είναι ένα από τα φαράγγια με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Αμερική

 antelope canyon

Sagano, ένα δάσος από μπαμπού

Το δάσος από μπαμπού Sagano, βρίσκεται στην βορειοδυτική λεκάνη του Κιότο, στην Ιαπωνία και καλύπτει μια έκταση δεκαέξι τετραγωνικών χιλιομέτρων. Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά τοπία σε ολόκληρη την Ιαπωνία, όχι μόνο για την επιβλητική  ομορφιά του αλλά και λόγω του ήχου που βγάζει ο άνεμος καθώς διαπερνά τα λεπτά μπαμπού. Ο ήχος του ανέμου σε αυτό το δάσος έχει ψηφιστεί ως ένα από τους εκατό ήχους που πρέπει να διατηρηθούν στην Ιαπωνία.

 sagano

Black Forest, Γερμανία

Το BlackForestή Schwarzwald (στα Γερμανικά) είναι μια δασώδη οροσειρά στη Βάδη – Βυρτεμβέργη, της νοτιοδυτικής Γερμανίας. Συνορεύει με την κοιλάδα του Ρήνου από τα δυτικά και τα νότια, ενώ η υψηλότερη κορυφή του είναι το Feldberg που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.493 μέτρων. Η περιοχή είναι σχεδόν ορθογώνια με μήκος 160χλμ. Και πλάτος περίπου 60χλμ.

Το όνομα  Schwarzwald στα Γερμανικά σημαίνει «Μαύρο Δάσος» και προέρχεται από τους Ρωμαίους. Την ονομασία του την έδωσαν λόγω της πυκνότητάς του στο εσωτερικό του. Δεν υπάρχει καθόλου φώς.

 black forest

Πεδιάδες με Κανόλα, Νότια Κίνα

Ανθισμένη κανόλα, στα λιβάδια της πόλης Luoping, στην επαρχία Γιουνάν της Νοτιοδυτικής Κίνας. Η κανόλα ανθίζει μόνο μια φορά το χρόνο και όταν συμβαίνει αυτό το θέαμα είναι υπέροχο.

 kanola

Λίμνη Hiller, Αυστραλία

Στην Δυτική Αυστραλία, στο νησί MiddleIsland, υπάρχει μία λίμνη που σίγουρα ξεχωρίζει από όλες τις λίμνες. Πρόκειται για την λίμνη Hiller που είναι πολύ γνωστή για το ιδιαίτερο χρώμα του νερού της που είναι ροζ. Το MiddleIsland είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά και νησίδες που συνθέτουν το αρχιπέλαγος Recherche, μια ομάδα από περίπου 150 νησιά. Η μικρή λίμνη που έχει πλάτος περίπου 600 μέτρα πλάτος, έχει υφάλμυρο νερό και περιβάλλεται από σκουροπράσινα δάση ευκαλύπτων. Αυτό που την κάνει μοναδική, είναι το χρώμα της που παραμένει ακόμα ένα μυστήριο.

Μια πιθανή εξήγηση από κάποιους επιστήμονες εμπλέκει τις χαμηλές συγκεντρώσεις θρεπτικών στοιχείων αλλά και των διαφόρων τύπων βακτηριδίων και φυκιών.

Μια άλλη εκδοχή είναι ότι ο ροζ χρωματισμός μπορεί να οφείλεται στην μεγάλη περιεκτικότητά της στο λευκό θαλασσινό αλάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα κόκκινα αλόφιλα βακτήρια που βρίσκονται στις κρούστες άλατος.

 hiller

Αγροί με ανθισμένες λεβάντες

Η λεβάντα είναι ένα φυτό που ανήκει στην οικογένεια των χειλανθών.  Το γνωστότερο γένος της είναι η λαβαντούλα, που περιλαμβάνει γύρω στα 25 είδη.

Βρίσκεται συνήθως σε παραμεσόγειες περιοχές, στα Κανάρια Νησιά, σε όλη την βόρεια και ανατολική Αφρική στην νοτιοδυτική Ασία αλλά και στην νοτιοανατολική Ινδία. Το αιθέριο έλαιο που περιέχουν τα φύλλα της χρησιμοποιείται για την Παρασκευή αρωμάτων αλλά και για την θεραπεία νευρασθενειών, Έχει επίσης αντισηπτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται στην επούλωση τραυμάτων. Λόγω του αγαπημένου αρώματος και του όμορφου μοβ χρώματος της ανθισμένης λεβάντας, οι αγροί με τις λεβάντες έχουν γίνει ένας δημοφιλής προορισμός για τους φωτογράφους.

 lenanda

Όρος Roraima, Αμερική

Το Όρος Roraima είναι γνωστό και ως RoraimaTepuy ή και CerroRoraima, το υψηλότερο επίπεδο βουνό στην οροσειρά Pacaraimaτης Νότιας Αμερικής, με υψόμετρο 2.810 μέτρα. Ανακαλύφθηκε απ ΄ τον Άγγλο εξερευνητή Σερ WalterRaleigh το 1995 και περιλαμβάνει ένα σημείο στο οποίο οριοθετούνται τα σύνορα Βενεζουέλας, Βραζιλίας και Γουιάνας. Τα επιτραπέζια βουνά του Εθνικού Πάρκου Canaima θεωρούνται ότι είναι από τους παλαιότερους γεωλογικούς σχηματισμούς στη Γη, με ηλικία που χρονολογείται στα 2 δισεκατομμύρια χρόνια πριν. Φυτά όπως το Heliamphora, το Campanula και το σπάνιο Rapatea φυτρώνουν στις απότομες πλαγιές του ενώ η κορυφή είναι σχεδόν γυμνή. Μόνο λίγοι θάμνοι υπάρχουν για να δίνουν χρώμα στο τοπίο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή βρέχει σχεδόν κάθε μέρα όλο τον χρόνο. Έτσι τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στο έδαφος παρασύρονται από τους χείμαρρους, που σχηματίζουν μερικούς από τους υψηλότερους καταρράκτες στον κόσμο. Το βουνό έχει ιδιαίτερη σημασία για τους αυτόχθονες λαούς της περιοχής και αποτελούσε πηγή για τους περισσότερους μύθους τους. Για τους Ινδιάνους Pemon και Kapon το βουνό Roraima είναι το κούτσουρο που απέμεινε από ένα τεράστιο δένδρο που κάποτε είχε όλα τα φρούτα και λαχανικά του κόσμου. Το δένδρο όμως κόπηκε από τον Makunaima, ένα μυθικό απατεώνα, έπεσε στο έδαφος δημιουργώντας μια τεράστια πλημμύρα. Από αυτό το μυθικό γεγονός πήρε και το όνομά του το  Roraima.

Roraima : Roroi στην γλώσσα  Pemonσημαίνει μπλέ – πράσινο και ma σημαίνει μεγάλο.

 Roraima

Pamukkale, Τουρκία

Pamukkale στα Τούρκικα σημαίνει «Κάστρο από βαμβάκι», ένα όνομα που δεν απέχει πολύ από την απεικόνιση της φωτογραφίας. Είναι μια φυσική τοποθεσία στην Επαρχία Ντενιζλί στην νοτιοδυτική Τουρκία.

Η περιοχή είναι γνωστή γιατί περιέχει ιαματικές πηγές αλλά και μεγάλες ποσότητες τραβερτίνη (είδος ασβεστόλιθου), που δίνει ένα κατάλευκο χρώμα στις μεγάκες βραχώδης επιφάνειες.

 pamukkale

Κόκκινη Παραλία, Κίνα

Η «Κόκκινη Παραλία» βρίσκεται στο Δέλτα του ποταμού Liaohe, περίπου 30χλμ. Νοτιοδυτικά της πόλης Panjinστην Κίνα. Την ονομασία της την πήρε από την εμφάνισή της, η οποία προκαλείται από ένα είδος φυκιών που ευδοκιμεί στο αλατούχο αλκαλικό της έδαφος. Τα φύκια που αναπτύσσονται παραμένουν πράσινα τους καλοκαιρινούς μήνες. Το χειμώνα μεταμορφώνονται σε κόκκινο, κάνοντας την παραλία να μοιάζει σαν να καλύπτεται από ένα τεράστιο κόκκινο χαλί. Το μεγαλύτερο κομμάτι της «Κόκκινη Παραλία», είναι φυσικό καταφύγιο και δεν είναι προσβάσιμο για το κοινό  εκτός από ένα μικρό τμήμα της που είναι ανοικτό για τους τουρίστες.

 Red-Beach-China

Sakura, το σύμβολο της Άνοιξης στην Ιαπωνία

Οι ροζ Ιαπωνικές κερασιές, γνωστές ως Sakura, είναι ένα από τα πιο γνωστά σύμβολα της Άνοιξης στην Ιαπωνία. Ανθίζουν από τα μέσα Μαρτίου σε πάρκα και δρόμους της Ιαπωνίας. Αυτή την περιοχή διαλέγουν πολλοί Ιάπωνες για πικνικ κάτω από τις κερασιές, μια παράδοση που ονομάζεται Hanami.

Η ανθοφορία της Sakura είναι ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα.

 cherry-blossom-lake-sakura

Βουνά Tianzi, Κίνα

Εκατοντάδες νερά και χιλιάδες κορυφές μπορείς να συναντήσεις στα βουνά Tianzi. Η υψηλότερη κορυφή των βουνών είναι 1262,5 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Από την κορυφή των βουνών μπορεί κανείς να δει τους αμέτρητους και τις βαθιές κοιλάδες της περιοχής Wulingyuanκαθώς και τους καταρράκτες downpouring την στιγμή που παρασύρουν παλιά πεύκα.

 tianzi

Παραλίες γεμάτες κοχύλια, Αυστραλία- Η.Π.Α

Ενώ οι παραλίες στον κόσμο, κατά κύριο λόγο αποτελούνται απο άμμο, χαλίκια και βότσαλα, ωστόσο υπάρχουν και κάποιες σπάνιες περιπτώσεις όπου η παραλία αποτελείται εξολοκλήρου απο κοχύλια.

 koxylia

Καλλιέργειες τουλίπας, Ολλανδία

Μεγάλες οργανωμένες καλλιέργειες του φυτού βρίσκονται στην Ολλανδία, που καλύπτουν τεράστιες εκτάσεις γι’ αυτό και η Ολλανδία ονομάζεται “Χώρα της τουλίπας”. Το θέαμα είναι εντυπωσιακό. Υπάρχουν 100 περίπου είδη τουλίπας που είναι όλα πολυετή ποώδη φυτά των περιοχών της Ευρώπης και της δυτικής Ασίας. Η τουλίπα καλλιεργείται συστηματικά κυρίως στη βόρεια και δυτική Ευρώπη, όπου και αναπτύχθηκαν πολλές ποικιλίες. Η εισαγωγή ορισμένων μορφών τουλίπας στην Ολλάνδία οδήγησε σε πραγματική μανία, με αποτέλεσμα να πληρώνονται μεγάλα χρηματικά ποσά σε καλλιεργητές για κάποιο βολβό στην αναζήτηση σπανίων χρωμάτων και σχημάτων. Απο το κέντρο των φυλλών βγαίνει ένας μακρύς βλαστός 70 εκατοστά και φέρει στην κορυφή του ένα μόνο μεγάλο άνθος, σχήματος κυπέλλου, μονόχρωμο σε ποικίλους χρωματισμούς. Τα κύρια χρώματα των ανθέων της τουλίπας είναι το κίτρινο και το κόκκινο αλλά βρίσκουμε και λευκά, πορφυρά και ροζ άνθη. 

 toulipes

Το τούνελ της αγάπης, Ουκρανια

Η σήραγγα που θα δείτε στην φωτογραφία είναι στην πραγματικότητα κομμάτι μιας γραμμής στην Ουκρανία, στην περιοχή Kleven.

 tunnel-of-love

Περιοχή Nantaizi, επαρχία Gansu, Κίνα

Όσο και αν αυτά τα χρωματιστά τοπία μοιάζουν με έργα τέχνης, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Δεν είναι ζωγραφική αλλά φωτογραφίες μιας τοποθεσίας που υπάρχει και βρίσκεται στο χωριό Nantaizi, στην επαρχία Gansu της Κίνας.

Πρόκειται για ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, γνωστό και ως “Danxian landform”. Danxian σημαίνει “ρόδινο σύννεφο” και είναι ένας σχηματισμός που δημιουργείται απο κόκκινο ψαμμίτη που έχει διαβρωθεί με την πάροδο του χρόνου, σε μια σειρά απο βουνά που περιβάλλονται απο απότομους βράχους και ασυνήθιστους βραχώδεις σχηματισνούς.

Η γραφική περιοχή, η οποία είναι το σπίτι πολλών ναών, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε τουρίστες που έρχονται απο όλο τον κόσμο για να πειστούν ότι πράγματι υπάρχει.

Η Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς αποφάσισε να συμπεριλάβει το φαινόμενο Danxia landform της Κίνας στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς την 1η Αυγούστου του 2010. 

 nantaizi

Λίμνη Βαικάλη, νότια της Ρωσικής περιοχής της Σιβηρίας

Η λίμνη Βαικάλη βρίσκεται στα νότια της ρωσικής περιοχής, μεταξύ Irkutsk Oblast και της Δημοκρατίας του Buryat. Είναι η βαθύτερη (1.260 μέτρα), η αρχαιότερη με ηλικία γύρω στα 30 εκατομμύρια χρόνια αλλά και η δεύτερη πιο ογκώδες λίμνη, μετά την Κασπία Θάλασσα.

Χάρη στο μέγεθός της η λίμνη είναι γνωστή ως ένα απο τα πιο εντυπωσιακά φυσικά θαύματα της γης μιας και μόνη της περιέχει το 1/5 των παγκόσμιων αποθεμάτων γλυκού νερού. Στην περιοχή ο άνεμος σε συνδυασμό με την διαφορά της θερμοκρασίας, το παγετό και τον ήλιο δημιουργούν μια παράξενη κρούστα στον πάγο. Ο πάγος είναι διαφανής, μπορείς να δείς σε βάθος 50 μέτρων και λάμπει κάτω απο το φως του ήλιου. Την ημέρα τα κομμάτια πάγου παίρνουν ένα υπέροχο τυρκουάζ χρώμα και θυμίζουν θραύσματα πολύ ακριβού κρυστάλλου.

 baikallake

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Δημιουργική Ευρώπη” ο Δήμος Τρίπολης

Εταίρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Δημιουργική Ευρώπη" (Τομέας: Πολιτισμός - Ψηφιακές τέχνες) είναι ο Δήμος Τρίπολης. Διαβάστε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες https://proprogressione.com/en/project/imgame/ Τα σχετικά αρχεία, θα βρείτε εδώ.

Στη σύσκεψη της ΕΝΠΕ για τη «μάχη» κατά της ακρίβειας, υπό τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουλίου, στα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, στην Αθήνα. Η ατζέντα της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, περιλάμβανε θέματα εμπορίου, ακρίβειας, επιχειρηματικότητας και επενδύσεων. «Η σημερινή σύσκεψη ήταν ιδιαίτερα σημαντική για

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο