Συμφωνία με την Αδελφότητα Δημητσανιτών για τη μίσθωση του Ξενώνα Ξενιού στη Δημητσάνα – Μια νέα εποχή ξεκινά για τον ιστορικό ξενώνα της Δημητσάνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η SOGEM HOTELS Μ.Α.Ε. ανακηρύχθηκε πλειοδότης στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την εκμίσθωση του ακινήτου ΄΄Ξενώνας Ξενιού΄΄ στην Δημητσάνα.
 
Σημειώνεται δε ότι κατατέθηκε ακόμη μια προσφορά για τη μίσθωση του Ξενώνα Ξενιού, απο την εταιρία Maresol Hotels (Έκτορας Σκιντζής).
 
Ενόψει τούτου, η Αδελφότητα Δημητσανιτών ΄΄ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ε΄΄ συνήψε με την εταιρία SOGEM HOTELS σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό μισθώσεως.
Κατά την υπογραφή αυτού παρέστησαν ο πρόεδρος της Αδελφότητας Δημητσανιτών, κ. Φίλιππος Σωτηρόπουλος και η Σύμβουλος- Διαχειρίστρια της εταιρίας SOGEM HOTELS, κ. Ελένη Μπρέγιαννου.
 
Η ως άνω μισθωτική σύμβαση έχει διάρκεια εννέα (9) ετών και δη από 2.9.2024 έως 1.9.2033. Η SOGEM HOTELS δύναται να παρατείνει μονομερώς την διάρκεια της μίσθωσης.
Το μίσθωμα του Ξενώνα από 1.1.2025 έως την συμπλήρωση επτά ετών θα ανέρχεται στα € 850,00 το μήνα. Από το όγδοο δε έτος (8ο) θα αναπροσαρμόζεται σε ποσοστό 5% ετησίως.
Η SOGEM HOTELS θα προβεί με δικές της δαπάνες σε όλες τις αναγκαίες εργασίες επισκευών, συντηρήσεων, ανακαινίσεων, προσθηκών, όπως και εγκατάστασης εξοπλισμού της τάξεως των 400.000 Ευρώ, με στόχο να δημιουργήσει μια σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα με σεβασμό στη διατήρηση του παραδοσιακού και ιστορικού χαρακτήρα.
Ως εύλογος χρόνος αποπεράτωσης των εργασιών του Ξενώνα ορίζεται η 28.2.2025.
 
Ποια είναι η SOGEM HOTELS Μ.Α.Ε.
 
Η εταιρία SOGEM HOTELS ανήκει σε πολυμετοχικό όμιλο, που δραστηριοποιείται στην διαχείριση και εκμετάλλευση ξενοδοχειακών ακινήτων.
Ο πρόεδρος της Αδελφότητος Δημητσανιτών κ. Φίλιππος Σωτηρόπουλος, δήλωσε:
«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και μεγάλη επιτυχία η συνεργασία της Αδελφότητος Δημητσανιτών ΄΄ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ε΄΄ με τη SOGEM HOTELS για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Η συνεχής επέκταση του ομίλου, αλλά και οι όροι συμφωνίας αποτέλεσε το καθοριστικό παράγοντα στην απόφασή μας να συνεργαστούμε και να επαναπροσδιορίσουμε την εμπειρία της φιλοξενίας. Μετά από ένα «μεγάλο τραύμα», που υπέστη ο Ξενώνας Ξενιού επί 20 συναπτά έτη, από άστοχες ενέργειες και παραλείψεις, σήμερα βρίσκει την πορεία, που του αξίζει απέναντι στη ιστορία της κωμόπολης και της Αδελφότητας Δημητσανιτών. Η λειτουργία του Ξενώνα θα συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας της περιοχής. Υπηρετούμε με συνέπεια, στηριζόμενοι στις ιστορικές μας αξίες. Νοιαζόμαστε, τολμάμε, χτίζουμε μακροπρόθεσμα και ότι λέμε το πράττουμε. Δεν μιλάμε πολύ και ούτε και μας χρειάζεται. Η Αδελφότητα Δημητσανιτών με το νέο Δ.Σ. εξ αρχής, δημιουργεί ισχυρές συμμαχίες, αποτελώντας ένα σημαντικό και ουσιαστικό ισχυρό βραχίονα και ένα ζωντανό οργανισμό στην Δημητσάνα. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη SOGEM HOTELS».
Η κυρία Ελένη Μπρέγιαννου εκπρόσωπος της SOGEM HOTELS δήλωσε:
«Οι συνεργάτες μου κι εγώ νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά και τιμή που μας δίνεται η ευκαιρία να διαχειριστούμε τον ΄΄Ξενώνα Ξενιού΄΄ στη Δημητσάνα, μια πόλη με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.
 
Η απόφασή μας να επενδύσουμε σε αυτή την περιοχή αντικατοπτρίζει το όραμά μας για την ανάδειξη και προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού της Ελλάδας, καθώς και την δέσμευσή μας για υπεύθυνη χρήση των φυσικών πόρων.
Πρωταρχικός μας στόχος είναι να αναδείξουμε τη μοναδική ταυτότητα της Δημητσάνας, προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες φιλοξενίας, που σέβονται και προωθούν την τοπική κληρονομιά. Με αγάπη και σεβασμό για το περιβάλλον και τους κατοίκους, σκοπεύουμε να συμβάλλουμε στην τοπική οικονομία, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και προσελκύοντας επισκέπτες, που θα ανακαλύψουν την ομορφιά και την ιστορία της περιοχής.
 
Η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός του ΄΄Ξενώνα Ξενιού΄΄ θα πραγματοποιηθούν με γνώμονα την αυθεντικότητα και την διατήρηση του παραδοσιακού χαρακτήρα του κτιρίου, ενώ ταυτόχρονα θα ενσωματώσουμε σύγχρονες ανέσεις για τους επισκέπτες μας.
 
Ευχαριστούμε θερμά την Αδελφότητα Δημητσανιτών για την εμπιστοσύνη, που μας έδειξε και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι μαζί».

Discover more from Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προσωρινοί πίνακες για την πρόσληψη προσωπικού καθαριστών – καθαριστριών σχολικών μονάδων

Ανακοινώνονται οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης - βαθμολογίας, προσληπτέων και απορριπτομένων για την πρόσληψη προσωπικού καθαριστών - καθαριστριών σχολικών μονάδων. Διαβάστε περισσότερα, εδώ. 

9ο TRIPolis Rock Festival + 1o Φεστιβάλ Φωτογραφίας Τρίπολης + Παράλληλες δράσεις

Η σκηνή στο πάρκο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης έχει ήδη στηθεί...

Ο ΣΑΟΟ στο βουνό των θεών – ΟΛΥΜΠΟΣ 2024

Λεπτομερής σχεδιασμός και σωστή προετοιμασία επέτρεψαν στο σύλλογό μας...

Τελετή θεμελίωσης του έργου Ανέγερση Ειρηνοδικείου Πύλου παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος πραγματοποιεί τελετή θεμελίωσης του έργου «Ανέγερση...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο