Ναυάγιο “Δημήτριος” Γύθειο (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απολαύστε από ψηλά το ναυάγιο “Δημήτριος” που βρίσκεται προσαραγμένο στα καταγάλανα νερά της παραλίας Βαλτάκι Γυθείου.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/gdkjeTWUI5A” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen ]

Το επιβλητικό ναυάγιο “Δημήτριος” προκαλεί δέος σε όποιον το αντικρίζει και είναι πολλά χρόνια προσαραγμένο στην παραλία Βαλτάκι, πέντε χιλιόμετρα πιο έξω από την ιστορική κωμόπολη του Γυθείου του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Σε πολλούς είναι γνωστό και ως πλοίο “φάντασμα” αφού πολλές ιστορίες και μύθοι έχουν ειπωθεί. Μάλιστα αρκετοί ισχυρίζονται πως ήταν και ένα από τα πρώτα παράνομα τσιγαράδικα της εποχής, που μετέφεραν λαθραία τσιγάρα από Τουρκία – Ιταλία.

Όταν κατασχέθηκε από τις λιμενικές ακτές του Γυθείου σκόπιμα απελευθερώθηκε και σύρθηκε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, αφού πρώτα πυρπολήθηκε για να αποκρύψει τα στοιχεία του λαθρεμπορίου. 

Το ναυάγιο το οποίο αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος της παραλίας έχει γίνει πόλος έλξης για τον κόσμο που επισκέπτεται την περιοχή.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο