Η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία, η οποία υπολειτουργεί εδώ και τόσα χρόνια, και η οποία μπορεί να συνδέσει την κρουαζιέρα με την Αρχαία Ολυμπία, αναβαθμίζοντας συνολικά την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, τέθηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας , Απόστολο Κατσιφάρα, στη συνάντηση που είχε στα γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα με τον Πρόεδροτου ΟΣΕ Γιώργου Αποστολόπουλου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Κώστα Πετράκη.
«Είναι ένα μείζονος σημασίας ζήτημα για τη Δυτική Ελλάδα και ιδίως για την Ηλεία. Η γραμμή έχει μια ιστορία 100 ετών και έχει όλα τα φόντα για να λειτουργήσει ως ειδική τουριστική γραμμή, όπως ο Οδοντωτός και το τρενάκι του Πηλίου» ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας συμπληρώνοντας ότι «συζητήσαμε τη δυνατότητα να εντάξουμε τη δημιουργία της ειδικής τουριστικής γραμμής, στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) του άξονα ‘Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία’». Θέλουμε ένα σύγχρονο και ‘έξυπνο’ τρένο, όπου τα βαγόνια εκτός της μεταφοράς επιβατών θα λειτουργούν για να προβάλλονται συνδυαστικά τα τοπικά προϊόντα, το περιβάλλον, το τουριστικό προϊόν και ο πολιτισμός της Ηλείας».
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο οποίος ανέφερε για το θέμα: «Στόχος μας είναι να επιτύχουμε αύξηση της επισκεψιμότητας στον Πύργο και στην Αρχαία Ολυμπία, με τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για την τοπική Οικονομία. Σε συνδυασμό με το έργο ‘Κατασκευής Οδού Λαστέικα – παράκαμψη Αγίου Ιωάννη – Κατάκολο’ που εντάχθηκε πρόσφατα στην ΟΧΕ ‘Κατάκολο – Πύργος – Αρχ. Ολυμπία’, η λειτουργία ειδικής τουριστικής σιδηροδρομικής γραμμής στον άξονα αυτό θα έχει συνδυασμένα και πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία της Ηλείας».
Πηγή: newsta.gr