Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Επιδότηση των Γερμανών τουριστών έως και 500 ευρώ ανά άτομο για διακοπές στην Ελλάδα!!!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για τους Γερμανούς τουρίστες που κάνουν διακοπές στην Ελλάδα θα πρέπει να τους επιστρέφει η Γερμανική Κυβέρνηση έως και 500 ευρώ ανά άτομο. Ο στόχος: να βοηθηθεί η Ελλάδα λόγω της κρίσης με περισσότερα έσοδα.

Δύο βουλευτές του συγκυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (CDU), κατέθεσαν τροπολογία στην γερμανική Βουλή και προτείνουν να δίδεται σε κάθε Γερμανό τουρίστα που θα επισκευθεί την Ελλάδα τα επόμενα 3 χρόνια, επιστροφή για τις ταξιδιωτικές του δαπάνες ύψους 500,00 ευρώ ανα άτομο. 
Το σχέδιο των δύο βουλευτών: Όποιος Γερμανός κάνει διακοπές στα επόμενα τρία χρόνια στην Ελλάδα, ότι έξοδα κάνει (πχ., για το ξενοδοχείο, εστιατόρια κλπ.), να είναι δυνατή η υποβολή των αποδείξεων από τις διακοπές του στην Ελλάδα και το γερμανικό κράτος να του επιστρέφει κατ ‘ανώτατο όριο € 500 ανά άτομο.

Να αποτελεί προϋπόθεση για την επιστροφή η πληρωμή με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα (όχι μετρητά) και καταβάλλεται και η απόδειξη με το ΑΦΜ της Ελληνικής επιχείρησης.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση της εφημερίδας Bild την Τετάρτη, τη οποία αναπαράγουν όλα σχεδόν τα γερμανικά μέσα, οι βουλευτές Ρούντιγκερ Κρούζε και Άξελ Φίσερ επιθυμούν με την ιδέα τους αυτή να στηρίξουν την Ελλάδα και να δοθεί ώθηση στην Ελληνική οικονομία προσφέροντας επιπλέον έσοδα στην χώρα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επέτειος ιστορικής μάχης Βερβένων – Δημήτρης Πτωχός: «Τιμούμε την ιστορική μνήμη με έργο και συνέπεια»

Με ισχυρή θεσμική παρουσία και ευρεία συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στα Βέρβενα Αρκαδίας οι εκδηλώσεις για την επέτειο της ιστορικής Μάχης των Βερβένων. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, συμμετείχε τιμητικά στις εκδηλώσεις, αποδίδοντας φόρο τιμής στους αγωνιστές της Επανάστασης. Για πρώτη φορά παρόντες ήταν οι Αρχηγοί όλων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Μήνυμα του Δημάρχου Σπάρτης, Μιχάλη Βακαλόπουλου με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας

Η σημερινή Γιορτή της Μητέρας αποτελεί αφορμή για να...

4ο Φεστιβάλ Ρομποτικής στην Καλαμάτα – Δημήτρης Πτωχός: «Κάθε τέτοια πρωτοβουλία επιβεβαιώνει γιατί η Περιφέρεια επενδύει στη νέα γενιά»

Με εντυπωσιακή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα το 4ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων, συγκεντρώνοντας πάνω από 1.300 μαθητές και μαθήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην καρδιά της πόλης, στην κεντρική πλατεία και στο Πνευματικό Κέντρο, παρουσιάστηκαν κατασκευές και καινοτόμες ιδέες που αποτυπώνουν με τον πιο δημιουργικό τρόπο το μέλλον όπως το οραματίζεται η

Συλλήψεις σε Μεσσηνία και Λακωνία για ναρκωτικά

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά Συνελήφθη, χθες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ