Ταξιδεύοντας με κατοικίδια και άλλα ζώα στην ΕΕ – Οι κανόνες της ΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι κανόνες της ΕΕ καθιστούν πλέον εύκολο να ταξιδέψετε σε άλλη χώρα της ΕΕ (σε αυτήν την περίπτωση οι 27 χώρες της ΕΕ + Νορβηγία και Βόρεια Ιρλανδία) με το σκύλο, τη γάτα ή το κουνάβι σας. Αυτοί οι κανόνες καλύπτουν επίσης ταξίδια προς την ΕΕ από χώρα ή έδαφος εκτός της ΕΕ.

Με λίγες εξαιρέσεις, το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να ταξιδέψει μαζί σας σε άλλη χώρα της ΕΕ ή από χώρα εκτός ΕΕ σε χώρα της ΕΕ εάν έχει:

  • έχει μικροτσίπ (σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις του παραρτήματος II του κανονισμού της ΕΕ για τη μετακίνηση κατοικίδιων ζώων) ή έχει ευανάγνωστο τατουάζ εάν έχει εφαρμοστεί πριν από τις 3 Ιουλίου 2011
  • έχει εμβολιαστεί κατά της λύσσας
  • υποβλήθηκε σε θεραπεία κατά της  Echinococcus multilocularis , όπου η περιοχή προορισμού σας είναι απαλλαγμένη από αυτήν (Φινλανδία, Ιρλανδία, Μάλτα, Νορβηγία και Βόρεια Ιρλανδία)
  • έγκυρο ευρωπαϊκό διαβατήριο κατοικίδιων ζώων, όταν ταξιδεύετε από χώρα της ΕΕ ή Βόρεια Ιρλανδία σε άλλη χώρα της ΕΕ ή Βόρεια Ιρλανδία ή πιστοποιητικό υγείας ζώων της ΕΕ, όταν ταξιδεύετε από χώρα εκτός ΕΕ.

Σημαντικό: Οι κανόνες της ΕΕ που περιγράφονται παραπάνω σχετικά με τα ταξίδια με ζώα συντροφιάς ισχύουν για ιδιωτικά ταξίδια με ζώα συντροφιάς που δεν συνεπάγονται αλλαγή ιδιοκτησίας ή πώληση.

Ταξιδιωτικά έγγραφα για τον σκύλο, τη γάτα ή το κατοικίδιο σας

Ευρωπαϊκό διαβατήριο για κατοικίδια

Το ευρωπαϊκό διαβατήριο για κατοικίδια είναι ένα έγγραφο, το οποίο ακολουθεί ένα πρότυπο πρότυπο της ΕΕ και είναι απαραίτητο για ταξίδια μεταξύ χωρών της ΕΕ. Περιέχει μια περιγραφή και λεπτομέρειες του κατοικίδιου ζώου σας, συμπεριλαμβανομένου του μικροτσίπ ή του κωδικού τατουάζ του, καθώς και του αρχείου εμβολιασμού κατά της λύσσας και στοιχεία επικοινωνίας του ιδιοκτήτη και του κτηνιάτρου που εξέδωσε το διαβατήριο. Μπορείτε να λάβετε ευρωπαϊκό διαβατήριο κατοικίδιων ζώων για τον σκύλο, τη γάτα ή το κουνάβι σας από οποιονδήποτε εξουσιοδοτημένο κτηνίατρο (που επιτρέπεται από τις αρμόδιες αρχές για την έκδοση διαβατηρίων για κατοικίδια). Ένα διαβατήριο κατοικίδιων ζώων ισχύει εφ’ όρου ζωής, εφόσον ο εμβολιασμός κατά της λύσσας των κατοικίδιων σας είναι ενημερωμένος.

Εάν ταξιδεύετε σε χώρα της ΕΕ ή Βόρεια Ιρλανδία από Ανδόρα, Ελβετία, Νήσους Φερόες, Γιβραλτάρ, Γροιλανδία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Μονακό, Νορβηγία, Άγιο Μαρίνο, Πολιτεία της Πόλης του Βατικανού, το κατοικίδιό σας μπορεί επίσης να εισέλθει στην ΕΕ με εκδοθέν διαβατήριο κατοικίδιων ζώων σε μία από αυτές τις χώρες ή εδάφη.

Πιστοποιητικό υγείας των ζώων της ΕΕ

Το πιστοποιητικό υγείας των ζώων της ΕΕ είναι ένας άλλος τύπος εγγράφου, το οποίο περιέχει συγκεκριμένες πληροφορίες για το κατοικίδιο ζώο σας (ταυτότητα, υγεία, εμβολιασμοί κατά της λύσσας) και βασίζεται σε πρότυπο πρότυπο της ΕΕ.

Εάν ταξιδεύετε από χώρα ή επικράτεια εκτός της ΕΕ, το κατοικίδιο ζώο σας πρέπει να έχει πιστοποιητικό υγείας ζώων της ΕΕ που έχει εκδοθεί από επίσημο κρατικό κτηνίατρο στη χώρα αναχώρησης, όχι περισσότερες από 10 ημέρες πριν το κατοικίδιό σας φτάσει στην ΕΕ. Το πιστοποιητικό ισχύει για ταξίδια μεταξύ χωρών της ΕΕ για 4 μήνες από την ημερομηνία αυτή ή μέχρι τη λήξη του αντιλυσσικού εμβολιασμού, όποιο από τα δύο λήξει πρώτο.

Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να συμπληρώσετε και να επισυνάψετε μια γραπτή δήλωση στο πιστοποιητικό υγείας των ζώων της ΕΕ του κατοικίδιου ζώου σας που να δηλώνει ότι η μετεγκατάστασή του γίνεται για μη εμπορικούς λόγους. Αυτή η δήλωση απαιτείται επίσης εάν το κατοικίδιο ζώο σας ταξιδεύει με ευθύνη εξουσιοδοτημένου από εσάς ατόμου. Σε αυτήν την περίπτωση, το κατοικίδιο ζώο σας πρέπει να επανενωθεί μαζί σας εντός 5 ημερών από τη μετεγκατάστασή σας.

Από την 1η Ιανουαρίου 2021, τα διαβατήρια της ΕΕ για κατοικίδια που εκδίδονται σε ιδιοκτήτη κατοικίδιου που κατοικεί στη Μεγάλη Βρετανία δεν ισχύουν πλέον για ταξίδια με κατοικίδια από τη Μεγάλη Βρετανία σε χώρα της ΕΕ ή τη Βόρεια Ιρλανδία.

Κατοικίδια που ταξιδεύουν χωρίς τον ιδιοκτήτη τους

Κατά κανόνα, τα κατοικίδια πρέπει να ταξιδεύουν με τους ιδιοκτήτες τους. Ωστόσο, μπορείτε να δώσετε γραπτή άδεια σε άλλο άτομο να συνοδεύσει το κατοικίδιό σας για εσάς (αυτή η γραπτή δήλωση περιγράφεται παραπάνω). Ωστόσο, πρέπει να παραλάβετε το κατοικίδιό σας εντός 5 ημερών από τη μετεγκατάστασή του.

Εάν το κατοικίδιό σας ταξιδεύει ασυνόδευτο, θα πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανόνες για την υγεία των ζώων που ισχύουν για την εισαγωγή στην ΕΕ ή το εμπόριο εντός της ΕΕ σκύλων γάτων ή κατοικίδιων.

Ταξιδεύοντας με περισσότερα από πέντε κατοικίδια

Μπορείτε να ταξιδέψετε με έως και πέντε κατοικίδια, αλλά εάν υπάρχουν περισσότερα από πέντε κατοικίδια (σκύλοι, γάτες ή κουνάβια) πρέπει να προσκομίσετε απόδειξη ότι:

  • συμμετέχουν σε διαγωνισμό, έκθεση ή αθλητικό γεγονός (παρέχοντας για παράδειγμα ένα έγγραφο εγγραφής) και
  • είναι άνω των 6 μηνών.

Εάν ταξιδεύετε με περισσότερα από 5 κατοικίδια (σκύλος, γάτες ή κουνάβια) και δεν πληροίτε καμία από τις εξαιρέσεις που αναφέρονται παραπάνω, τα κατοικίδιά σας πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανόνες για την υγεία των ζώων που ισχύουν για την εισαγωγή στην ΕΕ ή το εμπόριο εντός της ΕΕ σκύλων, γατών ή κουναβιών.

Ελέγξτε πατώντας εδώ τους λεπτομερείς κανόνες όταν ταξιδεύετε με τον σκύλο, τη γάτα ή το κουνάβι σας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Δευτέρα 22 Απριλίου. Κοινές δράσεις, αναπτυξιακά προγράμματα και αθλητικές υποδομές ήταν τα κυριότερα σημεία της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη της Ομοσπονδίας και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Με διάθεση συνεργασίας για την προβολή, την ανάδειξη

Κέντρο Κοινότητας | Το πρόγραμμα Μάϊου 2024 για την Κινητή Μονάδα

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει το πρόγραμμα της Κινητής Μονάδας του Κέντρου Κοινότητας για τον Μάιο 2024. Διαβάστε το αρχείο, ΕΔΩ.

Λειτουργίες Ελλήνων Συνθετών

Αναμένοντας την Ανάσταση του Κυρίου, θα γευτούμε το κατανυκτικό κλίμα της Σαρακοστής μέσα από επιλεγμένες Λειτουργίες Ελλήνων συνθετών (Αυγουστίνος Ρούσσος, Γιάννης Δροσίτης, Γεώργιος Πονηρίδης), ενώ το Requiem του Γιάννη Ρούσσου θα εντείνει το θρησκευτικό συναίσθημα. Μία περιήγηση στην ελληνική έντεχνη μουσική για φωνή και όργανο εναρμονισμένη με το πνεύμα των Παθών του Κυρίου. Ερμηνεύουν η

«Ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή πολιτών στην παρέλαση την Παρασκευή του Πάσχα»

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας ενόψει του εορτασμού της Β΄...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο