Ο Δήμος Μονεμβασίας στην 31η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA

Αισθητή ήταν και φέτος η συμμετοχή του Δήμου Μονεμβασίας, με δικό του περίπτερο, στην 31η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα από 12 έως 15 Νοεμβρίου 2015, στο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, HELEXPO.

Η PHILOXENIA αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά γεγονότα της τουριστικής βιομηχανίας στη νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι η φετινή διοργάνωση κατέγραψε υψηλότερο ποσοστό προσέλευσης επισκεπτών, σε σχέση με την περσινή χρονιά, τόσο σε επίπεδο μεμονωμένων όσο και σε επίπεδο εμπορικών επισκεπτών.
Παράλληλα το πρόγραμμα ”Β2Β-Point” έδωσε τη δυνατότητα στους εκθέτες της PHILOXENIA να προγραμματίσουν συναντήσεις με καταξιωμένους επαγγελματίες του τουρισμού, από 32 και πλέον χώρες στόχους, όπως τη Γερμανία, την Αγγλία, την Ολλανδία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Κύπρο, το Ισραήλ, την Τουρκία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία κα).

Στο πλαίσιο των συναντήσεων με τους εμπορικούς επισκέπτες, δόθηκε η ευκαιρία στους εκπροσώπους του Δήμου Μονεμβασίας, Δημήτρη Πολλάλη και Θεοδούλη Σπυριδάκου, να αναδείξουν τις τουριστικές δυνατότητες και τα μοναδικά τουριστικά πλεονεκτήματα του τόπου, με απώτερο σκοπό την ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος, την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την περιοχή αλλά και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης διενεμήθη πλούσιο τουριστικό υλικό, ενώ αυξημένο ήταν το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι επισκέπτες για το τουριστικό χαρτοφυλάκιο του Δήμου, με ιδιαίτερη έμφαση τις φυσικές ομορφιές, το περιβάλλον, το κλίμα, την ιστορία και τα μνημεία, τα προϊόντα αλλά και όλες τις εν γένει εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Ενθαρρυντικά ήταν επίσης τα μηνύματα για την επερχόμενη τουριστική περίοδο, όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται αύξηση της επισκεψημότητας, αφού άλλωστε, τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Μονεμβασίας έχει αναδειχθεί σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς τουριστών, τόσο της εγχώριας αγοράς όσο και του εξωτερικού.
Το περίπτερο επισκέφτηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Ντία Τζανετέα, Δήμαρχοι από όλη την Επικράτεια, τουριστικοί φορείς καθώς επίσης και πλήθος κόσμου από τη Βόρεια Ελλάδα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι H ΔΕΘ – HELEXPO ΑΕ απένειμε Έπαινο στο περίπτερο του Δήμου Μονεμβασίας για τη συμμετοχή του και την αξιόλογη και σταθερή παρουσία του.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθησαν 62 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα...

Καιρός: Τοπικές βροχές και αφρικανική σκόνη

Την Πέμπτη 28/03 αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές στα δυτικά...

Ο Δημήτρης Πτωχός στην Π.Ε. Λακωνίας | Ενημερώσεις, αυτοψίες, σχεδιασμός

Ημέρα αφιερωμένη στην Π.Ε. Λακωνίας ήταν για τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, η Τετάρτη 27 Μαρτίου. Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για μία σειρά έργων που εξελίσσονται στην περιοχή από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ προχώρησε και σε παραγωγικές συναντήσεις. Η ημέρα ξεκίνησε από το νοσοκομείο της Σπάρτης, όπου τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό
Μετάβαση στο περιεχόμενο