Top 10 Λόγοι για να Πάμε στο Λεωνίδιο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Η διαδρομή από το Aργος μέχρι το Λεωνίδιο θα σε μυήσει σταδιακά στα μυστικά της Αρκαδικής γης και στα υπέροχα παράκτια τοπία του Μυρτώου πελάγους. Φτάνοντας στο Λεωνίδιο θα αντικρίσεις μια όμορφη παραδοσιακή κωμόπολη με αρκετά καλοδιατηρημένα παλιά αρχοντόσπιτα που αν και περηφανεύεται για τις ναυτικές καταβολές της, κρατά ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα.

 Από τα διάφανα τοπία που αγκαλιάζει το Μυρτώο πέλαγος εξερευνούμε τα μαγικά ελατοδάση και τα δροσερά χωριά του Πάρνωνα. Στοιχεία ετερόκλητα σε ονειρεμένους συνδυασμούς πλάθουν τούτο το μαγεμένο τόπο.

 Το Λεωνίδιο από ψηλά, η ομορφότερη θέα

Ανηφορίζοντας τον εξαιρετικά απότομο και με πολλές στροφές δρόμο που οδηγεί από το Λεωνίδιο προς το απόμερο χωριό Βασκίνα, θα απολαύσετε την καλύτερη θέα της περιοχής. Το Λεωνίδιο, τα αντικρινά βουνά και η θάλασσα του Μυρτώου πελάγους ποζάρουν σαν από αεροφωτογραφία.

Περπατήστε το μονοπάτι προς του ανεμόμυλους

Από το κέντρο του Λεωνιδίου ρωτήστε τους ντόπιους να σας δείξουν το μονοπάτι που οδηγεί στους πέτρινους ανεμόμυλους οι οποίοι δεσπόζουν στην είσοδο της πόλης πάνω στον απόκρημνο βράχο.

Εξερευνήστε τα Τσακώνικα χωριά και το Φωκιανό

Νότια από τα Πούλιθρα ένας στενός φιδίσιος δρόμος ανηφορίζει για τα χωριά του Τσακώνικου οροπεδίου που βρίσκονται σε υψόμετρο από 500 έως 900 μέτρα.

Ανακαλύψτε το σπηλαιομοναστήρι του Αγίου Νικολάου Σίντζα

Aξιο αναφοράς είναι το μοναστήρι του Αγ. Νικολάου Σίντζα (14ος αι), μόλις 6 χλμ μακριά από το Λεωνίδιο. Στην είσοδό του θα σας φέρει έντονα ανηφορικός στενός τσιμεντόδρομος που χρειάζεται προσοχή καθώς υποφέρει από κατολισθήσεις.

Ανεβείτε στην εντυπωσιακή μονή Ελώνας

Με αφετηρία το Λεωνίδιο ανηφορίστε για τα δροσερά, ελατοσκέπαστα προβούνια του Πάρνωνα. Στα 14 χλμ. το ιστορικό μοναστήρι της Ελώνας βρίσκεται σφηνωμένο στο γκρεμό σε σημείο με πανοραμική θέα τις ανατολικές ακτές της Αρκαδίας και στον Πάρνωνα.

Επισκεφθείτε οπωσδήποτε τη ψαροχώρι της Σαμπατικής

Το μικροσκοπικό λιμανάκι της Σαμπατικής (12 χλμ. βόρεια από το Λεωνίδιο) καθώς διαγράφει τη γραφική του σιλουέτα στον ορίζοντα, τραβά τα βλέμματα όλων.

Στα καταπράσινα Πούλιθρα για περίπατο στη προκυμαία

Στα όρια των νομών Αρκαδίας – Λακωνίας συναντάμε τα Πούλιθρα. Το παλιό χωριό είναι λίγο απομακρυσμένο από τη θάλασσα και ακουμπά στη ράχη κατάφυτου λόφου.

Η καλύτερη παραλία

Μπροστά από το λιμάνι της Πλάκας, στην αγκαλιά του μόλου υπάρχει μια μικρή αμμουδερή παραλία. Πίσω από την προβλήτα, εκεί όπου δένουν τα ιστιοφόρα, εμφανίζεται ένα απλωτό ακρογιάλι που ξετυλίγεται για 2-3 χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή ως το χωριό Λάκκος.

Για ουζάκι στο λιμανάκι της Πλάκας

Το λιμανάκι της Πλάκας είναι το θαλασσινό επίνειο του Λεωνιδίου και παρόλο που τα τελευταία χρόνια έχει δεχτεί άφθονες οικιστικές κυρίως παρεμβάσεις, παραμένει μια από τις πιο όμορφες και γραφικές γωνιές της θαλασσινής Αρκαδίας.

Αναζητήστε τα περίφημα αρχοντικά του Λεωνιδίου

H επιγραφή “Καούρ – Εκάνατε” στην είσοδο του Λεωνιδίου γραμμένη στην ντοπιολαλιά -σημαίνει “καλώς ήρθατε”-, υποδέχεται τους επισκέπτες στην Τσακωνιά. Μια σύντομη βόλτα στα πλακόστρωτα καλντερίμια του θα σας μείνει αξέχαστη.

 

 

autotriti.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θρησκευτική Συναυλία Χορωδίας Ορφέας Τρίπολης

Η Χορωδία Ορφέας Τρίπολης, στο πνεύμα των κατανυκτικών ημερών...

Καιρός: Λάσπη και αφρικανική σκόνη

Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά

Τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά, υποδέχτηκε, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου. Η αντιπυρική περίοδος, ο προγραμματισμός και οι κατά τόπους ασκήσεις ετοιμότητας, απασχόλησαν τη συζήτηση, η οποία και έγινε σε απόλυτο κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης. Η κλιματική αλλαγή, οι υψηλές

Συλλήψεις στην Μεσσηνία για όπλα, ναρκωτικά και πλαστογραφία

Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων Πελοποννήσου. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Συνελήφθη ένα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο