Accessibility Tools

Πως θα περάσετε καλά τις διακοπές σας χωρίς πολλά λεφτά: 8 τρόποι να «ξεφύγεις» από την κρίση!

Αυγούστου 09, 2015
Φέτος θα περάσουμε όμορφα στις διακοπές μας, παρά την οικονομική κρίση! Είναι δυνατόν κάτι τέτοιο; Ναι!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

Η γκρίνια, η κακή διάθεση, ο αναμηρυκασμός των προβλημάτων, οι κακές σκέψεις είναι ο χειρότερος εχθρός των διακοπών. Σταματήστε τη γκρίνια και τον αρνητισμό, κλείστε την τηλεόραση και αφεθείτε στην ομορφιά του ελληνικού καλοκαιριού. Επενδύστε στη δική σας καλή διάθεση και εντοπίστε τις εσωτερικές σας πηγές για να νιώσετε όμορφα. Αν δυσκολεύεστε στην αρχή, ξεκινήστε με ένα ψεύτικο χαμόγελο στα χείλη: η μυική αυτή κίνηση στέλνει το σήμα της χαράς στον εγκέφαλο και έτσι αρχίζουν να εκλύονται οι ορμόνες της χαράς, οπότε σταδιακά θα νιώσετε καλά!

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΓΥΡΩ ΣΑΣ
Οι διακοπές είναι συνώνυμες με τη φύση, την ομορφιά, το τοπίο και όχι το πεντάστερο ξενοδοχείο ή το κυριλέ εστιατόριο. Ανοίξτε τα μάτια σας και κοιτάξτε γύρω σας: που βρίσκεστε; Τι βλέπετε; Τι ακούτε; Τι μυρίζετε; Βυθιστείτε στις εικόνες της φύσης. Αντί να κάνετε μόνο λάικ στις ωραίες εικόνες που ποστάρουν στο Facebook κάντε λάικ στις πραγματικές εικόνες της ζωής σας, στην ομορφιά που βρίσκεται γύρω σας. Και αν μπορείτε, φωτογραφήστε και αναρτήστε κι εσείς αυτή την ομορφιά γύρω σας!

ΕΚΤΙΜΗΣΤΕ ΟΣΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ
Συνήθως εστιάζουμε σε αυτό που δεν έχουμε, σε ό,τι μας λείπει και ότι επιθυμούμε, θεωρώντας δεδομένα τα πρόσωπα, πράγματα, εμπειρίες και καταστάσεις που ήδη υπάρχουν στη ζωή μας. Πόσο λάθος είναι αυτό! Πάρτε μια βαθιά ανάσα, κλείστε τα μάτια και μετρήστε τα πρόσωπα, τις σχέσεις, τις καταστάσεις στη ζωή σας που σας δίνουν αγάπη, χαρά, ευτυχία. Εκτιμήστε αυτό τον μικρό θησαυρό και αφήστε αυτή τη χαρά να απλωθεί μέσα σας.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ
Αφού καταμετρήσετε και εκτιμήσετε όλα τα ωραία πρόσωπα και πράγματα στη ζωή σας –που συνήθως δεν αγοράζονται με χρήματα- καλλιεργήστε το συναίσθημα της ευγνωμοσύνης. Όλες οι πρόσφατες επιστημονικές έρευνες διαβεβαιώνουν ότι ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι όσοι νιώθουν ευγνωμοσύνη για τη ζωή τους και όσα έχουν.

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΑΣ
Μπορεί λόγω οικονομικής κρίσης να μην έχετε τη δυνατότητα να κάνετε όλα όσα επιθυμείτε. Αυτός δεν είναι λόγος να χαλάσουν οι διακοπές σας. Αδράξτε την ευκαιρία να ‘χτίσετε’ νέες σχέσεις, να καλλιεργήσετε σχέσεις που έχετε παραμελήσει, να επενδύσετε σε άτομα τα οποία αγαπάτε: ερωτικές, φιλικές, συγγενικές, οικογενειακές, οι ανθρώπινες σχέσεις είναι τεράστιο κεφάλαιο και πλούτος της ανθρώπινης ζωής. Για τις καλές και ‘πλούσιες’ σχέσεις, όμως, χρειάζεται να επενδύσει κανείς προσωπικά και να βάλει χρόνο και προσπάθεια στην καλλιέργειά τους.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΑ ‘ΠΡΕΠΕΙ’ ΜΕ ‘ΘΕΛΩ’
Οι περισσότεροι άνθρωποι γίνονται δέσμιοι των ‘πρέπει’ και των ανάλογων προσδοκιών που έχουν: «για να περάσω καλά ‘πρέπει’ να έχω πολλά χρήματα», ή «πρέπει να έχω σχέση» ή «πρέπει να πάω διακοπές για ένα μήνα και όχι μόνο μία εβδομάδα», κλπ, κλπ., σκέψεις που είναι παράλογες, δεν τις υπαγορεύει κάποιος γενικός, παγκόσμιος κανόνας, αλλά ο εγωισμός του κάθε ατόμου. Αντί γι’ αυτού του είδους την καταδυναστευτική σκέψη, προτιμήστε να επικεντρωθείτε ρεαλιστικά στο τι θέλετε και τι μπορείτε να έχετε: έτσι, είναι πολύ διαφορετικό να πείτε στον εαυτό σας «θέλω να περάσω όμορφα, παρόλο που έχω χαμηλό προϋπολογισμό» αντί για το αρνητικό και καταστροφολογικό «για να περάσω πρέπει να έχω πολλά χρήματα». Ξεκινώντας με το τι θέλουμε έχουμε περισσότερες πιθανότητες να βρούμε τρόπο να το ικανοποιήσουμε, σε σχέση με το να πούμε τι πρέπει να γίνει και να θέσουμε έναν παράλογο όρο που μας δεσμεύει και υπονομεύει την ευτυχία μας.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΓΙΑ ΨΥΧΙΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ
Ιδιαίτερα φέτος με την οικονομική κρίση, αφιερώστε τις διακοπές σας –είτε είναι ένα σαββατοκύριακο είτε ένα δίμηνο- στο να χαλαρώσετε ψυχικά και να ηρεμήσετε. Αφήστε τις συζητήσεις επί συζητήσεων για πολιτικά, σταματήστε να τσακώνεστε με τις αντίθετες πεποιθήσεις, αφήστε κατά μέρος τις αναλύσεις και τα δικά σας σωτήρια οικονομικά σχέδια για τη χώρα και επικεντρωθείτε στο να ξεκουραστείτε, να βρείτε ηρεμία, ψυχική αρμονία, τον καλό σας εσωτερικό εαυτό (που συνήθως κρύβεται σε περιόδους στρες και άγχους). Διαβάστε ένα καλό βιβλίο, κάντε έναν περίπατο στη φύση, στην παραλία κλείστε τα μάτια και αδειάστε το μυαλό από σκέψεις, αφήστε το βλέμμα να περιπλανηθεί αόριστα στο γαλάζιο της θάλασσας ή το πράσινο των δέντρων..

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΧΕΔΙΑ
Συνήθως οι άνθρωποι παίρνουν τις μεγάλες αποφάσεις τους μετά τις γιορτές των

Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με το νέο χρόνο. Γιατί να μην πάρουμε τις ανανεωτικές μας αποφάσεις στις καλοκαιρινές διακοπές μας και να τις εφαρμόσουμε με τη νέα σεζόν και το άνοιγμα των σχολείων, που για τους περισσότερους είναι μια εσωτερική εμπειρία που την κουβαλάμε ανεξίτηλη από τα παιδικά μας χρόνια; Εμπρός λοιπόν, τώρα που θα χαλαρώσετε στην παραλία, βάλτε τους στόχους σας: για προσωπική ανανέωση αλλά και για νέα σχέδια. Μην αφήνεστε στη μιζέρια των ημερών, μην περιμένετε να έρθει κάποιος ή κάτι να σας σώσει ή να σας προσφέρει λύση. Οι λύσεις βρίσκονται μέσα μας και η πραγματοποίησή τους είναι στο χέρι μας. Αποφασίστε, τι θέλετε για τον εαυτό σας και τη ζωή σας; Με ποιους τρόπους μπορείτε να το πετύχετε; Όταν σηκωθείτε από την ξαπλώστρα και με το καλό επιστρέψετε στο σπίτι σας, ξεκινήστε την ανανέωσή σας!

Πηγή: boro.gr

Τελευταία τροποποίηση στις 9 Αυγούστου 2015 %19:%Αυγ

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia