Συνάντηση Έλενας Κουντουρά και του Γ. Γ. Ε.Ο.Τ. κ.Πάνου Λειβαδά με τους Περιφερειάρχες της χώρας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε συνάντηση εργασίας της αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κας. Έλενας Κουντουρά και του Γενικού Γραμματέα Ε.Ο.Τ κ.Πάνου Λειβαδά με τους Περιφερειάρχες της χώρας παρεβρέθηκε η θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στη συνάντηση η κα. Υπουργός αναφέρθηκε στον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό για τον τουρισμό ο οποίος πρέπει να έχει συγκεκριμένους και ξεκάθαρους στόχους, άξονες και δράσεις που θα αναδείξουν τη δύναμη της Ελληνικής τουριστικής οικονομίας. Ενω παράλληλα ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το Υπουργείο ζητώντας τη συνεργασία των Περιφερειών έτσι ώστε να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε Περιφέρειας. Η κα. Κουντουρά ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Περιφερειών για τις πρόσφατες επαφές στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Υπουργείου για άνοιγμα σε νέες αγορές όπως η περιοχή της Μέσης Ανατολής, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Κίνα , Ν.Κορέα επισημαίνοντας την ανάγκη για εντονότερες δράσεις προβολής.

Η κα. Νικολάκου στη τοποθέτηση της έκανε εκτενή αναφορά στον σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσον αφορά την τουριστική ανάπτυξη του προορισμού καθώς και στις δράσεις εξωστρέφειας της Περιφέρειας οι οποίες ήδη έχουν μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα. Ο τουρισμός είναι εθνικό ζήτημα τόνισε η κα. Νικολάκου και οφείλουμε όλοι να συνεργούμε και να συνεργαζόμαστε γιατί αποτελεί τον σημαντικότερο πυλώνα για την ενίσχυση της οικονομίας της χώρας μας. Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του πρώτου πενταμήνου του 2015 κατέστησαν για μια ακόμη φορά το αεροδρόμιο της Καλαμάτας πρώτο στις αυξήσεις αφίξεων κάτι το οποίο όπως επεσήμανε η κα.Νικολάκου ανεβάζει ακόμη περισσότερο τον πήχη της ευθύνης μας για την διατήρηση της αυξητικής τάσης και της επέκτασης των τακτικών πτήσεων με ακόμη περισσότερους προορισμούς έτσι ώστε η Πελοπόννησος να καταξιωθεί ως μια απο τις πιο δυναμικές τουριστικές αγορές.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε απο τους εκπροσώπους του Υπουργείου να συνεργαστούν με τα συναρμόδια υπουργεία ώστε να διευθετηθούν σοβαρά ζητήματα που απαιτούν νομοθετικές ρυθμίσεις και άπτονται τομέων τουρισμού, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ξεκάθαρο και ευέλικτο θεσμικό νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο θα επιφέρει ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον αλλά και σύγχρονες υποδομές παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών τουρισμού.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

Πρόσκληση σε Δημόσια Διαβούλευση

Σχετ.: α) Η υπ΄ αρίθμ. πρωτ. Οικ. 5400/07.11.2013 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, όπως ισχύει, β) Ο Ν. 4177/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, γ) Το υπ΄ αρίθμ. πρωτ. 6557/18.04.2024 έγγραφο της Αρμόδιας Υπηρεσίας, αναπόσπαστο μέρος της παρούσης. Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη Διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στην

Bazaar βιβλίων και ειδών γραφικής ύλης από το ΠΙΟΠ

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23/4),...

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στην Τρίπολη

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο