Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Στην Αρχαία Ολυμπία η έναρξη της Συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη Μεσσηνία θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 21 Μαρτίου η 144η Σύνοδος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, στην οποία θα εκλεγεί και ο νέος Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που θα διαδεχθεί τον Τόμας Μπαχ.

Η επίσημη Τελετή Έναρξης της Συνόδου θα διεξαχθεί την Τρίτη 18 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία, παρουσία του νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Τασούλα.

Η Τελετή Εναρξης θα αρχίσει στις 15.00 και εκτός από τις ομιλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα, του Προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Ισίδωρου Κούβελου και του Μέλους της ΔΟΕ στην Ελλάδα Σπύρου Καπράλου, θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί η Χορογράφος των Τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας, Αρτεμις Ιγνατίου.

H Τελετή θα γίνει χωρίς την παρουσία κοινού και μόνο διαπιστευμένα άτομα θα έχουν το δικαίωμα να την παρακολουθήσουν και θα μεταδοθεί και το Olympic Channel.

Oι εκδηλώσεις εκείνης της ημέρας θα ξεκινήσουν με τη συμβολική τελετή φύτευσης ελιάς, στον κήπο του Παλαιού Δημαρχείου της Αρχαίας Ολυμπίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα, τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ισίδωρο Κούβελο και τον Δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας, Άρη Παναγιωτόπουλο.

Θα ακολουθήσει συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Προέδρου της ΔΟΕ, με όλα τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας.

Οι εκλογές για την ανάδειξη του 10ου Προέδρου της ΔΟΕ θα πραγματοποιηθούν στις 20 Μαρτίου και η Σύνοδος θα ολοκληρωθεί στις 21 Μαρτίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθη 21χρονος αλλοδαπός για μικροποσότητα κάνναβης στην Τρίπολη

Συνελήφθη, χθες (17.3.2025) το βράδυ, στην Τρίπολη, από αστυνομικούς...

Φωτιά σε νταλίκα στον Ισθμό

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και η Αστυνομία, έσπευσαν αμέσως...

Επέτειος 17ης Μαρτίου 1821 | Στην Αερόπολη ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός: «Χρέος μας δεν είναι μόνο να θυμόμαστε, αλλά και να εμπνεόμαστε απ

Με ισχυρό μήνυμα ενότητας και ιστορικής συνέχειας κορυφώθηκαν την Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025, οι εκδηλώσεις του Δήμου Ανατολικής Μάνης για την επέτειο της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στην Αρεόπολη. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, υπογράμμισε τη σημασία της ημέρας, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων: «Η Μάνη, γη ανυπότακτη και περήφανη, αποτελεί φάρο ιστορικής μνήμης και

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Εκδήλωση Εργαστηρίου Δημοσιογραφίας “Τρίτοι Εν Δράση”

Στα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Τρίπολης...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ