Ήττα και αποκλεισμός του Αστέρα Τρίπολης από την ΑΕΚ

Στο ρελαντί και χωρίς το παραμικρό άγχος η ΑΕΚ επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 2-0 στη ρεβάνς του Κυπέλλου και εξασφάλισε την πρόκριση στους «8» όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό! Μάνταλος και Αλμπάνης τα γκολ της εύκολης νίκης!

Περιμένοντας τη μεγάλη άφιξη του Σέρχιο Αραούχο για την επιστροφή του, η ΑΕΚ «κλείδωσε» τη θέση της στα προημιτελικά του Κυπέλλου (όπου θα βρει τον Παναιτωλικό) επικρατώντας με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης. Οι παίκτες του Μάσιμο Καρέρα «καθάρισαν» ουσιαστικά την πρόκριση από το ημίχρονο με τα γκολ των Μάνταλου (14’) και Αλμπάνη (17’) και στο δεύτερο μέρος έκαναν απλώς… συντήρηση του υπέρ τους σκορ, έχοντας σωστή αμυντική λειτουργία απέναντι σε έναν ακίνδυνο επιθετικά Αστέρα. Μοναδική ατυχία για τους κιτρινόμαυρους ο σοβαρός τραυματισμός του Παουλίνιο στον αγκώνα.

Μάνταλος και Αλμπάνης άνοιξαν τον δρόμο της πρόκρισης

Το ματς ξεκίνησε δίχως ρυθμό, με την ΑΕΚ να πιέζει ψηλά, αλλά χωρίς να δημιουργεί κινδύνους στην περιοχή του Αστέρα. Ο Καρέρα προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή μόλις στο 12’ όταν ο Παουλίνιο τραυματίστηκε στον αγκώνα σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Χαουρέγκι, σφαδάζοντας από τον πόνο στο έδαφος. Μάλιστα, ο Πορτογάλος μπακ μεταφέρθηκε άμεσα στο Ιατρικό Κέντρο για εξετάσεις, με φόβους για κάταγμα.

Δύο λεπτά όμως αργότερα, στο 14’, η Ένωση εκμεταλλεύτηκε την πρώτη της καλή στιγμή και πήρε το προβάδισμα. Ο Χουλτ γύρισε για τον Λιβάια μέσα στην περιοχή και ο Κροάτης επιθετικός με μια πανέμορφη ενέργεια πάσαρε στον Μάνταλο, ο οποίος «έσκαψε» την μπάλα, πλασάροντας τον Παπαδόπουλο για το 1-0. Η Ένωση απλοποίησε την υπόθεση πρόκριση αρκετά γρήγορα καθώς τρία λεπτά αργότερα στο 17’ ο Κρίστιτσιτς έβγαλε μια πανέξυπνη κάθετη στον Αλμπάνη που κινήθηκε στον χώρο, βγήκε απέναντι από τον Παπαδόπουλο και πλάσαρε εύστοχα για το 2-0.

Η ΑΕΚ έχοντας πάρει για τα καλά το πάνω χέρι για την πρόκριση άφησε χώρο στον Αστέρα Τρίπολης. Η Ένωση ωστόσο κρατούσε τους Αρκάδες μακριά από την περιοχή με σωστή αμυντική λειτουργία, με τον μοναδικό προωθημένο των φιλοξενούμενων, τον Μπαράλες, να μην δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα στο δίδυμο των Βράνιες και Σβάρνα.

Άφησε το… πόδι από το γκάζι και «τσέκαρε» το εισιτήριο για τους «8»

Οι κιτρινόμαυροι έχοντας πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων από το πρώτο μέρος άφησαν το… πόδι από το γκάζι περιμένοντας τον Αστέρα και ελέγχοντας το παιχνίδι. Στο 57’ πάντως θα μπορούσαν να είχαν βρει και ένα τρίτο τέρμα όταν ο Λιβάια με μια περίτεχνη ενέργεια έβγαλε τον Αλμπάνη απέναντι στον Παπαδόπουλο, αλλά το πλασέ του εξτρέμ της Ένωσης πέρασε δίπλα από το κάθετο. Ο Ράσταβατς προχώρησε σε διπλή αλλαγή περνώντας τους Ριέρα και Κρέσπι στο ματς, αλλά η εικόνα δεν άλλαζε, πέρα από ένα σουτ του Μπαράλες στο 70’ που πέρασε πολύ ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Τσιντώτα.

Ο Καρέρα πέρασε για το τελευταίο 20λεπτο τον Γιακουμάκη στη θέση του Βέρντε, τραβώντας τον Λιβάια από την κορυφή της επίθεσης στα άκρα και αλλάζοντας τον σχηματισμό από 4-3-3 σε 4-1-4-1. Στο 80’ ο Σιμάνσκι κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα και έστρωσε στον Λιβάια, το πλασέ του οποίου μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος, ενώ στο 84’ η κεφαλιά του Πασαλίδη δεν βρήκε στόχο. Το 2-0 διατηρήθηκε ως το τέλος με την ΑΕΚ να «τσεκάρει» το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου που αποτελεί πλέον τον μεγάλο της στόχο τη φετινή σεζόν.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο (12’ Μπακάκης), Βράνιες, Σβάρνας, Χουλτ, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (93’ Σαμπανάτζοβιτς), Βέρντε (70’ Γιακουμάκης), Αλμπάνης, Λιβάια

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Ματρικάρντι, Μαρτίνεθ, Βαλιέντε, Μπόρχα Φερνάντεθ, Μαρκ Φερνάντεθ (58’ Ριέρα), Μπελόκ (58’ Κρέσπι), Χαουρέγκι (66’ Ιγκλέσιας), Μπαράλες

gazzetta.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο