Πανθρακικός – Αστέρας Τρίπολης 0-2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο.. παλιός (Μάσα) ανέλαβε την δημιουργία και οι νέοι το σκοράρισμα! Με γκολ των Μπερτόλιο και Γιάννου, ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε (2-0) από την Κομοτηνή, στην πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ.

Τα τελευταία χρόνια ο Αστέρας κάνει βήματα ανόδου, με μεγαλύτερο το περσινό όπου και κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση στα πλέι οφ και μαζί της την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

 
 

Το καλοκαίρι και πάλι οι Αρκάδες έκαναν προσεκτικές κινήσεις, με τους στόχους να παραμένουν ίδιοι. Ένα βήμα παραπάνω, παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο. Θα λέγαμε η καθιέρωση, αλλά αυτό είναι δεδομένο, καθώς η ομάδα της Τρίπολης έχει καθιερωθεί για τα καλά ως μια πολύ καλή ομάδα.

Στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος η ομάδα του Στάικου Βεργέτη φιλοξενήθηκε από τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή και με το καλημέρα έδειξε πως και φέτος αναμένεται να είναι το ίδιο δυνατός. Με σβηστές τις μηχανές πέρασε από την Θράκη επικρατώντας με 2-0 και ξεκίνησε με το καλύτερο τρόπο το νέο πρωτάθλημα. Κυρίως όμως έδειξε πως σε τέτοιες έδρες μπορεί να πάρει τη νίκη, κάτι που του έλειπε τα προηγούμενα χρόνια, μιας και το μεγάλο του… όπλο ήταν το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».  

Πρεμιέρα με γκολ ο Μπερτόλιο

Όταν αποκτήθηκε πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν πως ο Φακούντο Μπερτόλιο θα κάνει σύντομα τους φίλους του Αστέρα να ξεχάσουν τον Ρόλε. Ο Αργεντίνος με το καλημέρα κατάφερε να σκοράρει ανοίγοντας το σκορ 25′, σε μια φάση στην οποία ο Μάσα έκανε τη σέντρα ο Αθανασιάδης τραγική έξοδο και αυτός ανενόχλητος σκόραρε.

Το γκολ του Μπερτόλιο θα λέγαμε πως ήταν κάτι αναμενόμενο για το πρώτο μέρος, καθώς ο Αστέρας ήταν απόλυτος κυρίαρχος, με τον Πανθρακικό να απειλεί μόνο στο 7′ και αυτό από κόντρα όταν η μπάλα βρήκε στο πόδι του Ίγκορ, αναγκάζοντας τον Κοσίτσκι να διώξει εντυπωσιακά. Αυτή ήταν και η μοναδική καλή φάση των γηπεδούχων αν όχι σε όλο το ματς, σίγουρα στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα γκολ και να… καθαρίσουν το ματς.

Το… καθάρισε ο Γιάννου

Ναι δεν κάνει το κλικ που έκανε ο Μπαράλες ή όποιος άλλος ξένος επιθετικός, γιατί και σε αυτή εδώ την χώρα μια ξενομανία την έχουμε, ωστόσο όπως έδειξε πέρσι ο Γιάννου μπορεί να προσφέρει πολλά και σημαντικά γκολ και στον Αστέρα το έκανε με το καλημέρα. Ο νεαρός επιθετικός με δεύτερη προσπάθεια έκανε στο 63′ το 0-2 δίνοντας ουσιαστικά τέλος στο ματς. Ένα ματς που εξελίχθηκε σε υγιεινό περίπατο για την ομάδα του Στάικου Βεργέτη.

Με πολύ καλή άμυνα, κέντρο που δεν έχασε σχεδόν καμία μονομαχία, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πρόβλημα να περάσουν από την Κομοτηνή και να δείξουν με τον καλημέρα πως και φέτος είναι έτοιμοι για ψηλά.

Λάθος αλλά και υπερβολή στην αποβολή Μπερτόλιο

Στα της κόκκινης του Μπερτόλιο που αγωνιστικά δεν επηρέασε καμία ομάδα, μιας και ο Πανθρακικός και που είχε παίκτη παραπάνω δεν απείλησε, η αλήθεια είναι πως ναι μεν ο Παπαδόπουλος είναι αυστηρός, αλλά και ο παίκτης δεν είχε κανέναν λόγο να εκτελέσει το φάουλ την στιγμή που του είχε πει ο διαιτητής να περιμένει.  

Man of the match: Στην πρώτη του παρουσία στον Αστέρα αλλά και στην Ελλάδα συνολικά ο Μπερτόλιο έκανε το 0-1 και προς το τέλος του αγώνα αποβλήθηκε. Τα έκανε όλα δηλαδή και εμείς τον βάζουμε πολυτιμότερο παίκτη.

Αδύναμος κρίκος: Όλος ο Πανθρακικός ήταν άφαντος. Οι Θρακιώτες επιθετικά δεν φάνηκαν καθόλου πραγματοποιώντας κάκιστο ξεκίνημα.

Στο ύψος του: Ο Μάσα στάθηκε στο ύψος του, καθώς κάθε καλή προσπάθεια των φιλοξενουμένων ξεκινούσε από τα πόδια του.

Η γκάφα: Την έκανε ο Αθανασιάδης. Ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού έκανε τραγική έξοδο δίνοντας το δικαίωμα στο Μπερτόλιο να σκοράρει σε κενή εστία. Μετά τα πήγε καλά, αλλά το λάθος είχε γίνει.

Το στραγάλι: Δεν υπήρξε η σημαντική φάση για τον Γιάννη Παπαδόπουλο όμως η αλήθεια είναι πως θα μπορούσε να μην ήταν τόσο αυστηρός στις κάρτες του. Ακόμα και στην κόκκινη, ναι μεν ο Μπερτόλιο θα έπρεπε να περιμένει στο σφύριγμα, αλλά με το σκορ 2-0 δεν υπάρχει λόγος να αποβάλλεις παίκτη για κάτι τόσο ασήμαντο.

Το ταμείο του Gazzetta: Τα πράγματα στην Κομοτηνή ήταν απλά. Ο Αστέρας είναι μεγαλύτερη ομάδα, το έδειξε και κέρδισε γιατί απλά έπαιξε σοβαρά. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

Συνθέσεις ομάδων

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μ. Ρόκα): Αθανασιάδης, Μελίσσης, Ποτουρίδης, Σερφά, Μεχία, Μάρτινς (83′ Νικόλτσης), Παπαχρήστος (56′ Χασομέρης), Παπαγεωργίου (70′ Σέτι), Τζάνης, Χαβίτο, Ίγκορ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σ. Βεργέτης): Κοσίσκι, Ζησόπουλος, Αλόκο, Γκοϊάν, Γιαννούλης, Χαμντανί, Ιγκλέσιας (87′ Τορμένα), Λανθαρότε (65′ Φούντας), Μάσα (74′ Δημούτσος), Μπερτόγλιο, Γιάννου.

 gazzetta.gr 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Tουρκική εισβολή στην Κύπρο: 50 χρόνια από τη μεγάλη τραγωδία

Η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο με την κωδική ονομασία...

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά

Τα μουσεία θα είναι ανοικτά για το κοινό κατά...

Το νερό Λουτρακίου είναι ΠΟΣΙΜΟ

Ενημερώνουμε τους δημότες ότι το νερό Λουτρακίου που παρέχεται εντός του αστικού ιστού του Λουτρακίου είναι ΠΟΣΙΜΟ.     Το νερό που δεν πληροί τις προδιαγραφές του «νερού ανθρώπινης κατανάλωσης» και πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για άλλες οικιακές χρήσεις αποτελεί ένα προσωρινό μέτρο και αφορά  μόνο στην ευρύτερη εκτός σχεδίου περιοχή του Λουτρακίου, του Ισθμού και της Δημοτικής Κοινότητας Ισθμίας και

Καιρός: Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία

Επιμένει και σήμερα Σάββατο (20/7) ο καύσωνας διαρκείας στις...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο