Δεν κατάφερε να κερδίσει ο Αστέρας Τρίπολης στη Λάρισα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε ένα ματς που όλα τα… λεφτά ήταν το β’ μέρος, ΑΕΛ και Αστέρας έμειναν στο 1-1 και έπειτα από δύο αγωνιστικές παρέμειναν χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα. Μάσα (πέν. 59′) και Ναζλίδης (71′) οι σκόρερ.

Οι ομάδα του Αστέρα προηγήθηκε στο 59ο λεπτό με πέναλτι του Μάσα, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Ναζλίδης στο 71΄. Για τις δύο ομάδες ήταν ο πρώτος εφετινός βαθμός.

Αναφορικά με την αναμέτρηση ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε στο 1-1 με την ΑΕΛ, σ’ ένα ματς στο οποίο το πρώτο ημίχρονο δεν επιφύλαξε ιδιαίτερες συγκινήσεις σε επίπεδο ευκαιριών. Στην επανάληψη ο Αστέρας ευτύχησε να προηγηθεί για να ακολουθήσει ένας πολύ καλός ρυθμός και διαδοχικές φάσεις εκατέρωθεν που οδήγησαν στην ισοφάριση τους «γηπεδούχους» και έφεραν πολύ κοντά σε δεύτερο γκολ και τις δύο ομάδες. Το τελικό σκορ βρήκε το ματς ισόπαλο σ’ ένα δίκαιο σε γενικές γραμμές αποτέλεσμα.

Στο πρώτο ημίχρονο παρά τη διάθεση των δύο ομάδων να απειλήσουν γκολ δεν ήρθε από καμία πλευρά. Ο Αστέρας ήταν λίγο πιο ουσιαστικός στον αγωνιστικό χώρο, αλλά χωρίς να καταφέρει να απειλήσει επί της ουσίας τον Μπόζοβιτς. Ο κακός αγωνιστικός χώρος επέφερε πολλά λάθη εκατέρωθεν και παράλληλα απέτρεψε από τον Αστέρα σε κάποιες περιπτώσεις να βγει με προϋποθέσεις προς τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στην επανάληψη το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά στα πρώτα λεπτά με την ΑΕΛ να απειλεί, αλλά τον Αστέρα να σκοράρει στο 59’ με πέναλτι του Μάσα. Εκείνη η φάση «αναζωπύρωσε» παιχνίδι στο AELFCArena καθώς στη συνέχεια ο ρυθμός ανέβηκε κατακόρυφα. Στο 71’ η ΑΕΛ απάντησε γρήγορα με γκολ του Ναζλίδη και από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες να πάρουν τη νίκη χωρίς το δεύτερο γκολ να έρθει από καμία ομάδα.

Μοιρασμένη εικόνα στο πρώτο 25λεπτο…

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι δύο ομάδες φάνηκαν να μπαίνουν με διάθεση στο ματς ψάχνοντας τις προϋποθέσεις να γίνουν απειλητικοί προς τα αντίπαλα καρέ. Χωρίς τη μεγάλη φάση στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά με ενδιαφέρουσες επισκέψεις προς τις αντίπαλες εστίες εκατέρωθεν. Η πρώτη ενδιαφέρουσα στιγμή ήρθε στο 4’ μετά από κεφαλιά του Καλτσά και κόντρα στη συνέχεια στον Γουάλας που δεν αιφνιδιάζει τον Μπόζοβιτς,

Στο 18’ ο Καλτσάς σε αντεπίθεση του Αστέρα δεν δίνει στον Μαντίντα που θα μπορούσε να βγει κατά μέτωπο με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στο 22’ η πρώτη μεγάλη στιγμή ήρθε από την ΑΕΛ. Συγκεκριμένα η κάθετη μπαλιά του Αγκάνοβιτς στον Κρίζμαν επιτρέπει στον τελευταίο με γυριστό εντυπωσιακό τελείωμα να σουτάρει αλλά τη μπάλα να βρίσκει την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο κακός αγωνιστικός χώρος του γηπέδου δεν επιτρέπει στις δύο ομάδες να εκδηλώσουν τις επιθέσεις τους και να κυκλοφορήσουν μπάλα όπως θα ήθελαν.

Λάθη και έλλειψη φάσεων στη συνέχεια…

Στο 26’ ο Μανιάς δεν προλαβαίνει την έξοδο του Μπόζοβιτς (μετά από μπαλιά του Ιγκλέσιας) που μπλοκάρει τη μπάλα. Γενικότερα πάντως στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου οι δύο ομάδες υπέπεσαν σε αρκετά λάθη λόγω του πολύ κακού αγωνιστικού χώρου. Κυρίως λάθη από την ΑΕΛ ακόμη και από την άμυνά της που δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί ο Αστέρας, είτε γιατί οι παίκτες του δεν αξιοποίησαν τις προϋποθέσεις από κακή επιλογή είτε σε 2-3 περιπτώσεις γιατί ο Αστέρα ο κακός αγωνιστικός χώρος στέρησε στους παίκτες του κ. Βεργέτη να βγουν πολύ επικίνδυνα προς την αντίπαλη εστία.

Το δεύτερο μισό του α’ μέρους βρήκε ένα παιχνίδι επίσης χωρίς ουσιαστικές τελικές φάσεις και ευκαιρίες, δικαιολογώντας σε μεγάλο βαθμό το 0-0 του α’ ημιχρόνου. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι αμυντικά ο Αστέρας αποδείχθηκε καλός στο πρώτο 45λεπτο, καθώς δεν επέτρεψε πέραν μίας φάσης στο 22’ να απειλήσουν οι «βυσσινί».

Το προβάδισμα του Αστέρα…

Στο β’ ημίχρονο και μετά από ένα κακό 7λεπτο η ΑΕΛ φάνηκε να μπαίνει πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με τους «γηπεδούχους» να απειλούν σε 2-3 περιπτώσεις. Στο 52’ μετά από σέντρα – σουτ του Ντέλετιτς αναγκάζει τον Αθανασιάδη να απομακρύνει τη μπάλα σε κόρνερ. Στο 53’ ο Ναζλίδης σε εκτέλεση του κόρνερ δεν μπορεί να πιάσει την κεφαλιά από εξαιρετική θέση. Στο 56’ ακολουθεί ένα σουτ του Ντέλετιτς που φεύγει αρκετά άουτ.

Κάπου εκεί ο Αστέρας απαντά με φάση στην οποία μετά από σέντρα του Γιαννούλη από αριστερά η μπάλα σταματάει στο χέρι του Ζίζιτς και ο κ. Ζαχαριάδης σε δεύτερο χρόνο και προφανώς μετά από υπόδειξη του βοηθού υποδεικνύει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μάσα που σκόραρε για το 0-1 και το προβάδισμα των Αρκάδων στο 59’.

Η Λάρισα στη συνέχεια προσπάθησε να αντιδράσει και στο 68’ έχασε ευκαιρία όταν ο Ρέτζας μετά από σέντρα από δεξιά βρήκε τον Ναζλίδη που από τη μικρή περιοχή είδε την προβολή του να καταλήγει στην αγκαλιά του Αθανασιάδη.

Η άμεση αντίδραση και ισοφάριση της ΑΕΛ…

Η ομάδα της Θεσσαλίας αποδείχθηκε ότι αντέδρασε άμεσα στο γκολ του Αστέρα. Έτσι στο 71’ μετά από μια γρήγορη επίθεση οι πολύ καλή συνεργασία Γκόλια και Περόνε και το σπάσιμο της μπάλας από τον τελευταίο στον Ναζλίδη τον έφερε σε θέση βολής με το πλασέ του να καταλήγει στα δίχτυα του Αστέρα για το 1-1. Στο 74’ μάλιστα οι «γηπεδούχοι» μετά από ακόμη μια γρήγορη επίθεση απείλησαν για δεύτερο γκολ, όταν το σουτ του Περόνε στο τελείωμα της φάσης να φεύγει επικίνδυνα άουτ. Στο 77’ ο Αστέρας απείλησε όταν μετά από σουτ του Κυριακόπουλου εκτός περιοχής ο Μπόζοβιτς απέκρουσε σε κόρνερ.

Ο ρυθμός στο ματς έχει ανέβει πλέον αισθητά και οι δύο ομάδες προσπάθησαν στο φινάλε να φτάσουν σ’ ένα δεύτερο γκολ. Στο 84’ ο Μάσα μετά από διαγώνια μπαλιά του Μανιά βρίσκεται απέναντι στον Μπόζοβιτς, πλασάρει υποδειγματικά αλλά ο πορτιέρο της Λάρισας αποκρούει σωτήρια τη μπάλα. Στο 86’ μετά από σέντρα του Ρέτζα βρίσκει τον Ζίζιτς που πιάνει την κεφαλιά αναγκάζοντας τον Πασαλίδη να απομακρύνει την τελευταία στιγμή τη μπάλα σε κενή εστία.

Γκολ: 71′ Ναζλίδης – 59′ πεν. Μάσα

 

ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Μπόζοβιτς, Ναβάρο (80′ Γιαννιτσάνης), Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Αγκάνοβιτς (69′ Περόνε), Φατιόν, Ντέλετιτς, Λεοζίνιο, Κρίζμαν (46′ Ρέντζας), Ναζλίδης.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Αθανασιάδης, Ίγκορ, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Μάσα, Καλτσάς (63′ Κυριακόπουλος), Μαντιντά (72′ Ισνάλδο), Μανιάς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Πέμπτη 18 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 18 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που ξέσπασε στο δάσος της Σολυγείας

Σε εξέλιξη είναι μέχρι αυτή την ώρα η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο Σοφικό και συγκεκριμένα  στη θέση “Λαρίσι”. Λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν το ξέσπασμα πυρκαγιών και χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες και δυνατούς ανέμους, η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι

Σινεμά ο Σταθμός, για τρίτη φορά στην Τρίπολη!

3 σιδηροδρομικοί σταθμοί ανοίγουν ξανά για μία μόνο βραδιά για να υποδεχτούν ξεχωριστές ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου 4η χρονιά φέτος για την ενέργεια ΄΄Σινεμά ο Σταθμός΄΄ , και με 3η επίσκεψη στην πόλη της Τρίπολης! Ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης ,αποτελεί εκ νέου επιλογή της ενέργειας και την τρίτη στάση της φετινής διαδρομής

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών (18/7/2024)

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την 18/07/2024 ο κίνδυνος πυρκαγιών θα είναι πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4) . Α] Ενημερώνουμε τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και τους κατοίκους της περιοχής εν γένει, για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια (χρήση πυρός για καύση χόρτων και κλαδιών, χρήση εργαλείων που δημιουργούν σ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο