Το τοπικό ντέρμπι της Πελοποννήσου είχε μπλε χρώμα (Απόλλων Πάτρας – Αρκαδικός 56-76)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θρίαμβος του Αρκαδικού στην Πάτρα! Οι νεοφώτιστοι “βομβάρδισαν” το καλάθι του Απόλλωνα με 14 τρίποντα και χάρη στο 76-56 πήραν το πελοποννησιακό ντέρμπι. Σημαντικό και το εύρος της διαφοράς σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Ο Αρκαδικός εκμεταλλεύτηκε την… ευφορία των Πατρινών από τις πολύ καλές εμφανίσεις στα προηγούμενα ματς και αιφνιδίασε με το 17-8 δια χειρός Λαμπρόπουλου. Η άμυνα του Απόλλωνα έδωσε ελεύθερα τρίποντα στους φιλοξενούμενους, αυτοί άρχισαν με 7/8 και 9/11, με αποτέλεσμα το 31-15 και το 37-17 σ’ ένα διάστημα που οι παίκτες του Μέξα είχαν 1/10!

Το πρόβλημα για τους γηπεδούχους δεν ήταν η αντίπαλη υπεροχή, αλλά η δική τους κάκιστη απόδοση. Οι Αρκάδες συνέχισαν να κάνουν καλά αυτό που έκαναν μέχρι τότε, βρήκαν στο πρόσωπο του Νούουτινεν ακόμη έναν παίκτη να δίνει σκορ, όταν ο Άιρλαντ κλείστηκε, και με τον Καββαδά να κυριαρχεί στη ρακέτα έφτασαν στο 50-30 χωρίς να νιώσουν την παραμικρή απειλή.

Απόλλων: Βεργίνης 14(1), Πάλμπλαντ 11(2), Ντάνκαν 5(5ρ), Μέιερ 6, Γουντς 6(5ρ), Αργυρόπουλος 2, Μαστρογιαννόπουλος, Αθανασούλας 4, Τσουπ, Κουζέλογλου 8(1), Πέρι

Αρκαδικός: Λαμπρόπουλος 13(2/2τρ), Βαν Όστρουμ 8(11ρ, 4ασ), Στεφανίδης 7(1), Μπράουν 6, Νούουτινεν 11(3/3τρ), Άιρλαντ 18(3/3τρ, 5ασ), Καραμαλέγκος, Καββαδάς 10, Κοψαύτης, Κοψαύτης, Κωνσταντίνου, Καλλινικίδης 3(1), Τζουγκαράκης
Ο άνθρωπος του αγώνα

Ο Ντίβον Βαν Όστρουμ αποτελεί πολυτέλεια για τον Αρκαδικό και ο Καστρίτης προσπαθεί να πάρει όσα μπορεί περισσότερα. Ο Βρετανός γκαρντ δεν είναι σκόρερ και τώρα που βλέπει δίπλα του τον Άιρλαντ μπορεί να κάνει καλύτερα πράγματα, έχοντας κομβική συμμετοχή στο μεγάλο διπλό στην Πάτρα με 8 πόντους, 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Ο Αρκαδικός προσγείωσε απότομα τον Απόλλωνα στην πραγματικότητα. Οι Τριπολιτσιώτες βρήκαν στους Πατρινούς στο συννεφάκι τους και παίρνοντας από νωρίς διαφορά τους γέμισαν με άγχος, το οποίο και δεν διαχειρίστηκαν. Αντίθετα ο Αρκαδικός διαθέτει πολύ πιο έμπειρους παίκτες (Λαμπρόπουλος, Βαν Όστρουμ, Νούουτινεν, Καββαδάς) και διατήρησε χωρίς προβλήματα την υπέρ του διαφορά.


Discover more from Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κοινωνική Συμπερίληψη και Ανάπτυξη | Το Όραμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για Άτομα με Αναπηρία

Την ευκαιρία να συζητήσουν, να προτείνουν και να σχεδιάσουν τις επόμενες ενέργειες για να καταστεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μία Περιφέρεια Πρότυπο, στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία και οι οικογένειές τους, είχαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), Ιωάννης Βαρδακαστάνης και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής

Χάρτης κινδύνου πυρκαγιάς: Σε ποιες περιοχές υπάρχει «πορτοκαλί» συναγερμός για την Κυριακή

Αντιμέτωπες με πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς βρίσκονται αύριο, Κυριακή...

Καιρός: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία

Γενικά αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο