Golden Club Τρίπολης – Μια χρονιά γεμάτη δράση και νέες εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για τα νέα τμήματα αυτοάμυνας και όχι μόνο, που ξεκινούν στο γυμναστήριο Golden Club της Τρίπολης, μίλησε ο ιδιοκτήτης Δημήτρης Σταθάκος.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/BdV_df_-gm0″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Αρχικά αναφορικά με τα τμήματα που υπάρχουν στο γυμναστήριο, ο κ.Σταθάκος μας ενημέρωσε, πως λειτουργούν τόσο τμήματα Παγκράτιου (ένας συνδυασμός καράτε και τζούντο), όσο και Krav Maga. “Πρώτη φορά δημιουργήσαμε τμήμα για παιδιά τεσσάρων ετών και άνω. Είναι πολύ σημαντικό από πολύ μικρά τα παιδιά να γνωρίζουν, πως μπορούν, να διαχειριστούν μια προσπάθεια αποπλάνησης, απαγωγής ή επίθεσης από κάποιον μεγαλύτερο”, ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε: “Ξεκινήσαμε ήδη πριν λίγες ημέρες στο γυμναστήριο μας τα τμήματα με πολεμικές τέχνες , στα οποία μπορούν να εγγραφούν από μικρά παιδιά μέχρι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας”.

Σχετικά με το τι μπορεί να αποκομίσει ένα παιδί από τη συμμετοχή του σε ένα τέτοιο τμήμα και πως συνδέονται τα μαθήματα αυτά και με την συμπεριφορά των παιδιών στην καθημερινότητα τους, τόνισε: “Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τα παιδιά, να μπουν στο χώρο του αθλητισμού και να τον αγαπήσουν. Θέλουμε μέσω του παιχνιδιού να μάθουν τις ελευθερίες, τις απαγορεύσεις και το στόχο. Τα παιδιά μας θέλουμε, να παίζουν και να αποκομίζουν θετικές εμπειρίες. Ο σεβασμός των απαγορεύσεων βάζει σε καλούπι τη συμπεριφορά τους. Μαθαίνουν να σέβονται τις ελευθερίες, να βάζουν στόχους και να γνωρίζουν και τις απαγορεύσεις. Όλα αυτά έχουν εφαρμογή και στην καθημερινότητα τους και βοηθούν στον χαρακτήρα, που θα πλάσουν”.

Κλείνοντας το θέμα των παιδιών ο κ.Σταθάκος επεσήμανε τη σημαντικότητα του να ξεκινά από την αρχή ένα παιδί στα τμήματα, που δημιουργούνται, προκειμένου να μπορέσει, να παρακολουθήσει εξαρχής – και όχι έναν ή δυο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων – τη φιλοσοφία του αθλήματος, που έχει επιλέξει.

Αναφορικά τώρα με την αναγνώριση, που παρέχεται σε αθλητές, που θα θελήσουν, να προχωρήσουν σε επαγγελματικό επίπεδο σε κάποιο από τα αθλήματα, που διδάσκονται στο γυμναστήριο, τόνισε: “Κάποιος αθλητής για να κατέβει σε πρωτάθλημα, πρέπει να ανήκει σε κάποιο σύλλογο, που και αυτός με τη σειρά του θα ανήκει σε κάποια ομοσπονδία. Εμείς κατεβάζουμε αθλητές στο Παγκράτιο άθλημα και στο kick – boxing, ενώ μίλησε και για τα οφέλη που αποκομίζουν οι αθλητές από την συμμετοχή τους σε πρωταθλήματα, όπως για παράδειγμα τα μόρια για τις πανελλήνιες εξετάσεις”.

Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης και προπονητής κ. Σταθάκος αναφέρθηκε στο Krav Maga – ένα πολύ διαδεδομένο άθλημα τα τελευταία χρόνια – ξεκαθαρίζοντας, πως το γυμναστήριο ανήκει στην παγκόσμια ομοσπονδία και πως ο χώρος διδασκαλίας είναι αναγνωρισμένος. “Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο που να μπορεί να κάνει ένας γονιός στο παιδί του. από το να του δώσει πληροφορίες, για το πώς μπορεί να διαχειριστεί μια άσχημη κατάσταση”, τόνισε αναφερόμενος στα οφέλη της ενασχόλησης των παιδιών με τα παραπάνω αθλήματα.

Τέλος ο κ.Σταθάκος γνωστοποίησε, πως για πρώτη φορά ξεκίνησαν μαθήματα αυτοάμυνας γυναικών. “Προσπαθούμε να πείσουμε τις γυναίκες, πως η φύση τις έχει προικίσει με πολλά όπλα και δεν είναι απροστάτευτη”, ανέφερε ενώ τόνισε ακόμα, πως τα μαθήματα στα τμήματα των πολεμικών τεχνών γίνονται αποκλειστικά από τον ίδιο, ενώ φέτος για πρώτη φορά θα υπάρχει και ένας δεύτερος προπονητής σε κάθε μάθημα μαζί του, για τα παιδιά που χρειάζονται ιδιαίτερη βοήθεια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Πέμπτη 18 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 18 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που ξέσπασε στο δάσος της Σολυγείας

Σε εξέλιξη είναι μέχρι αυτή την ώρα η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο Σοφικό και συγκεκριμένα  στη θέση “Λαρίσι”. Λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν το ξέσπασμα πυρκαγιών και χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες και δυνατούς ανέμους, η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι

Σινεμά ο Σταθμός, για τρίτη φορά στην Τρίπολη!

3 σιδηροδρομικοί σταθμοί ανοίγουν ξανά για μία μόνο βραδιά για να υποδεχτούν ξεχωριστές ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου 4η χρονιά φέτος για την ενέργεια ΄΄Σινεμά ο Σταθμός΄΄ , και με 3η επίσκεψη στην πόλη της Τρίπολης! Ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης ,αποτελεί εκ νέου επιλογή της ενέργειας και την τρίτη στάση της φετινής διαδρομής

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών (18/7/2024)

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την 18/07/2024 ο κίνδυνος πυρκαγιών θα είναι πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4) . Α] Ενημερώνουμε τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και τους κατοίκους της περιοχής εν γένει, για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια (χρήση πυρός για καύση χόρτων και κλαδιών, χρήση εργαλείων που δημιουργούν σ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο