Πραγματοποιήθηκαν τα φετινά Ηλιοπούλεια στην Ασέα (φωτό + βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρά τη βροχή που έπεσε το απόγευμα της Κυριακής στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδικής πρωτεύουσας στο γήπεδο της Ασέας πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι αγώνες στίβου «Ηλιοπούλεια 2015» που κάθε χρόνο τέτοια εποχή πραγματοποιούνται στην περιοχή. Παρουσία στο γήπεδο της Ασέας έδωσαν:

 

[iframe width=”650″ height=”360″ src=”https://www.youtube.com/embed/FrsE_9w9ecE” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Τρίπολης κ. Καραλής Θεόδωρος που μαζί με το δημοτικό σύμβουλο κ Δημόπουλο Σπύρο συνέβαλαν στα μέγιστα στη διοργάνωση τον αγώνων.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ Παυλής ,Ο Αντιπεριφεριαρχεις κ Γιαννακούρας , ο Περιφερειακός σύμβουλος κ Κατσίρης ,Η Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Τρίπολης κα Αληγεώργα ,Δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδημητριου, o Πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Πρώην Δ.Σ. Μεγαλοπολης κ Κάβουρας Τάσος, Ο κ. Μπόλλας μέλος του ΣΕΓΑΣ, Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Σεγας κ Βινατσέλας, καθώς και Δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Στους αγώνες διεξήχθησαν στους Άνδρες αγωνίσματα όπως τα 100μ., 10.000μ. ανωμάλου δρόμου, Μήκος και Λιθοβολία, ενώ στις γυναίκες τα αγωνίσματα των 100μ. και Μήκος. Αγωνίσματα πραγματοποιήθηκαν και για συμμετέχοντες στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων, Παίδων-Κορασίδων και παμπαίδων-Παγκορασίδων.

Σημειώνεται ότι οι αγώνες διεξήχθησαν με την υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τρίπολης και του ΝΠΔΔ, αλλά και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αρκαδίας.

 

Η ομιλία-καλωσόρισμα του Θ. Καραλή στα «46α Ηλιοπούλεια» στην Κ. Ασέα

 

Αξιότιμοι προσκεκλημένοι, κυρίες και κύριοι και αγαπητά μας παιδιά,
Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια και χαρά, το Νομικό Πρόσωπο Δήμου Τρίπολης, σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης, σας καλωσορίζει στην Ασέα, στην 46η διοργάνωση αγώνων στίβου «Ηλιοπούλεια 2015».
Αυτή η διοργάνωση είναι τόσο σημαντική για την καλλιέργεια και τη διάδοση της αθλητικής συνείδησης και αποτελεί για εμάς πρόκληση και τιμή, γιατί οι αγώνες αυτοί είναι στενά συνδεδεμένοι με την ιστορία αυτού του τόπου, ενός τόπου όπου η άσκηση του σώματος και του πνεύματος ξεκίνησε εδώ και 46 χρόνια, όταν ο αείμνηστος Χαράλαμπος Ηλιόπουλος, καθηγητής σωματικής αγωγής, ο οποίος καταγόταν από την Δόριζα, μαζί με μερικούς φίλους του από την ομοσπονδία δημοβαλτετσιωτών, ξεκίνησαν τους αγώνες στίβου, αγοράζοντας την έκταση των 25 στρεμμάτων εδώ όπου βρίσκεται το γήπεδο Ασέας, το πρώην δημαρχείο Βαλτετσίου και το ιατρείο.
Το 2008, η τότε δημοτική αρχή του δημάρχου Παπανικολάου και το Δημοτικό Συμβούλιο, προς τιμήν του ιδρυτή των αγώνων, Χαράλαμπου Ηλιόπουλου, τα ονόμασαν «Ηλιοπούλεια» και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.
Η συμμετοχή των αθλητών, αναδεικνύει τις αξίες που διέπουν τον αθλητισμό: την ευγενή άμιλλα, το σεβασμό, την αλληλεγγύη, τη φιλία.
Το ΝΠΔΔ του Δήμου Τρίπολης, στηρίζει κάθε προσπάθεια καλλιέργειας των αρχών αυτών, την ανάπτυξη του αθλητισμού την πολιτιστική του αποστολή και την ανύψωση του αθλητικού ιδεώδους. Γιατί στον τόπο μας έχουμε τη θέληση, διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις και αναπτύσσουμε την δυναμική που υποστηρίζει και προάγει τον αθλητισμό.
Εύχομαι καλή επιτυχία στους αθλητές και τους κριτές.
Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον Δημοτικό Σύμβουλο της Τοπικής Ενότητας Βαλτετσίου, τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Βαλτετσίου, τον πρώην δήμαρχο του Δήμου Βαλτετσίου, κ. Παπανικολάου, το ΣΕΒΑΣ Τρίπολης, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας, την κ. Αγγελίνα Καγιο, ιατρό, την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας, τους Δημοτικούς υπαλλήλους του πρώην Δήμου Βαλτετσίου, τους συνεργάτες μου στο Νομικό Πρόσωπο και όλους τους εθελοντές που συμμετέχουν στην διοργάνωση αυτή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής (16/7/2024)

Την Τρίτη (23/7/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

Μηνιαία Απολογιστικά Οικονομικά Στοιχεία Δήμου (Ιούνιος 2024)

Τα αποτελέσματα του προϋπολογισμού για τον Ιούνιο 2024 ανακοινώνει ο Δήμος Τρίπολης. Τα αναλυτικά στοιχεία υπάρχουν ΕΔΩ.

Πρόσκληση συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου (23/7/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ HΣας καλούμε στις 23 Ιουλίου 2024 ημέρα Τρίτη και ώρα 15.00 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23 (ΦΕΚ

Φωτιά στη Μεσσηνία – Καίει δασική έκταση σε Ανάληψη και Αγ. Φλώρο

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα δύο πυρκαγιές σε...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο