Αστέρας Τρίπολης: Διάθεση ναι, ουσία όχι και άλλη μια ήττα από τον ΠΑΟ στην Τρίπολη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δέκα γκολ μέσα σε 20 μέρες δέχτηκε ο Αστέρας από τον Παναθηναϊκό με το τελευταίο να είναι σήμερα χάνοντας με 0-1.

Με σβηστές μηχανές αλλά με σοβαρότητα και με δεύτερη νίκη, σφράγισε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ο Παναθηναϊκός μετά το σημερινό 1-0 στην Τρίπολη (με σκόρερ τον Μαρινάκη με κεφαλιά στο 92’) απέναντι στον τοπικό Αστέρα και περιμένει πλέον τον αντίπαλό του στους «4» του θεσμού. 

Το σκορ του πρώτου αγώνα (4-0) επηρέασε προφανώς τις συνθήκες διεξαγωγής του ματς, με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά επιφυλακτικές με δεδομένη και την έλλειψη ισχυρού κινήτρου και τους δύο προπονητές να δοκιμάζουν διάφορα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο ενόψει του άμεσου μέλλοντος, αλλά και να  διαπιστώνουν την αγωνιστική κατάσταση ποδοσφαιριστών που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής.

Ο Αστέρας είχε για παράδειγμα τον Καλτσά σε θέση δεξιού μπακ και τους νεαρούς Ηλία Ευαγγέλου και Μακροστέργιο στο αρχικό σχήμα, ενώ ο Ουζουνίδης δοκίμασε τον Εμποκού στον άξονα ένα «κλικ» πίσω από τον Λέτο που επέστρεψε μετά από 40 μέρες στα γήπεδα, έδωσε φανέλα βασικού σε Ευαγγέλου και Χουχούμη και είδε για πρώτη φορά αγωνιζόμενο τον Γκιγιέρμο Μολίνς που πήρε το βάπτισμα του πυρός δίχως να τροφοδοτηθεί επαρκώς για να βγουν συμπεράσματα όσον αφορά την αγωνιστική του εικόνα στη μισή ώρα που χρησιμοποιήθηκε.
Το θέαμα στο πρώτο ημίχρονο ήταν κάτω του μετρίου, με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και με μοναδική κλασική ευκαιρία μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Λέτο στο 22’, που υποχρέωσε τον γκολκίπερ Αθανασιάδη να εκτιναχθεί εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία και να αποκρούσει σε κόρνερ. 

Πέραν τούτου ουδέν, απλώς και μόνο κάποια μακρινά σουτ που δεν ανησύχησαν τους δύο τερματοφύλακες. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας (60-40%) και τις τελικές να είναι πέντε για τους Αρκάδες και τέσσερις για το τριφύλλι.
Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς απέκτησε σαφώς καλύτερο ρυθμό και ο Αστέρας απείλησε στο 47’ με τον Μολέδο να κόβει την τελευταία στιγμή τη μπάλα με τάκλιν, προ του Ιωαννίδη μετά από γύρισμα του Μπαστιάνου από αριστερά. 

Από εκείνο το σημείο και μετά ωστόσο ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο γήπεδο. Στο 55’ έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ, με τον Εμποκού να δίνει στον Μέστο, η σέντρα του οποίου κόντραρε στον Τσουκαλά πριν φτάσει στον Λέτο κι ανάγκασε τον Αθανασιάδη να αποκρούσει σωτήρια σε κόρνερ.
Στο 61’ ο Γκιγιέρμο Μολίνς έκανε την είσοδό του στο ματς (στην κορυφή της επίθεσης, αντί του Λέτο) πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα και ένα λεπτό αργότερα (62’) ο Εμποκού σούταρε έξω από την περιοχή με δύναμη, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε σε κόρνερ.
Στο 63’ ο Μολέδο αστόχησε σε κεφαλιά εξ επαφής από τη μικρή περιοχή μετά από καλοχτυπημένο κόρνερ του Μπουμάλ και στο 68’ ο Μολίνς έδωσε με τακουνάκι στον Μπουμάλ κι αυτός με τη μία στον Χατζηγιοβάννη που πέρασε τον τερματοφύλακα αλλά πήγε πλάγια δεξιά και το γύρισμά του προς την εστία απομακρύνθηκε από τον Δημούτσο. 

Η επόμενη καλή στιγμή για τους «πράσινους» έγινε στο 78’ με τον Μαρινάκη να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια, με καλές προϋποθέσεις έξω από την περιοχή. 

Οι «πράσινοι» κατάφεραν να πάρουν τη νίκη χάρη σε γκολ του Μαρινάκη στο 92’, με ωραία κεφαλιά από τη μικρή περιοχή μετά από σέντρα του Μέστο που είχε υποδεχθεί τη μπάλα από εξαιρετική ενέργεια του νεαρού Χατζηγιοβάννη (1-0).

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Α. Χαραλαμπίδης): Αθανασιάδης, Καλτσάς (64’ Ιγκλέσιας), Η. Ευαγγέλου, Γκαιντουτσκουκ, Γιαννούλης, Τσουκαλάς (64’ Δημούτσος), Μακροστέργιος, Στανισάβλιεβιτς (74’ Φαρίνια), Τσιλιανίδης, Μπαστιάνος, Ιωαννίδης.  

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Μέστο, Σ. Ευαγγέλου, Μολέδο, Χουχούμης, Μπουμάλ (74’ Μαρινάκης), Ρέις, Λουντ, Π. Βλαχοδήμος, Εμποκού (66’ Χατζηγιοβάννης), Λέτο (61’ Μολίνς).

sdna.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κλειστοί όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι λόγω καύσωνα

Όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι κλειστοί από τις...

Παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4)στη Γορτυνία και για αύριο Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), και για αύριο Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), μεταξύ άλλων, για τη Γορτυνία. Οι υπηρεσίες του Δήμου Γορτυνίας, παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Σημειώνεται ότι με

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο