4.500 πολίτες αξιολογούν 900 χώρους πρασίνου σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι βαθμολογίες στην Πελοπόννησο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αξιολόγηση χώρων πρασίνου από τους πολίτες, με τη χρήση του WWF GreenSpaces.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/fFwJaiITiak” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Από τις αρχές του 2016, το WWF Ελλάς έδωσε στα χέρια των πολιτών μια πρωτοποριακή εφαρμογή για κινητά, πρώτη στο είδος της σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μέσα από το WWF GreenSpaces, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τον μεγαλύτερο συμμετοχικό χάρτη πρασίνου των ελληνικών πόλεων, καταγράφοντας και αξιολογώντας πάρκα με μοναδικό τους εργαλείο το κινητό τους.

Η ανταπόκριση των πολιτών είναι ήδη εξαιρετική. Έως σήμερα περισσότεροι από 4.500 πολίτες έχουν κατεβάσει στα κινητά τους τη δωρεάν εφαρμογή και έχουν καταγράψει και βαθμολογήσει σχεδόν 900 χώρους πρασίνου σε 89 πόλεις της χώρας.

Σε γενικές γραμμές, καταγράφηκαν χώροι πολλών επιπέδων. Χώροι πανέμορφοι, υπερτοπικής εμβέλειας, καθώς και μικρά πάρκα που κάνουν καλύτερη τη ζωή στις γειτονιές. Καταγράφηκαν όμως και αρκετοί χώροι υποβαθμισμένοι ή ολότελα παρατημένοι και ακόμα χειρότερα βανδαλισμένοι.

Από τους 887 χώρους που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στην εφαρμογή, 48 χώροι πρασίνου έχουν λάβει πολύ υψηλή βαθμολογία (μεταξύ 9 και 10). Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν το πάρκο Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, το Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, το πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο Κρήτης, το Άλσος Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη, ο λόφος Ιππείου Κολωνού στην Αθήνα, το Παυσίλυπο στην Καρδίτσα, ο δημοτικός κήπος Δράμας και το άλσος Κεφαλαρίου στην Κηφισιά.

Στον αντίποδα, 28 χώροι πρασίνου συγκεντρώνουν πολύ χαμηλή βαθμολογία, κάτω από 3. Ενδεικτικά, αυτοί οι χώροι βρίσκονται στο Κορδελιό, στη Βουλιαγμένη, στην Τρίπολη, στην Αθήνα, στη Λάρισα, στον Πειραιά, στην Παλλήνη. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι το Πεδίον του Άρεως βαθμολογείται από τους πολίτες μόλις πάνω από τη βάση με 5,04, πράγμα που σημαίνει ότι οι πολίτες δεν είναι ευχαριστημένοι με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο χώρος.

4.500 πολίτες, 900 χώροι πρασίνου, 89 πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα. Εντυπωσιακοί είναι οι αριθμοί που προκύπτουν από την πρώτη έκθεση που δημοσιεύει σήμερα το WWF Ελλάς, μέσα από τη νέα δωρεάν εφαρμογή για κινητά WWF GreenSpaces, στην οποία οι πολίτες καταγράφουν και αξιολογούν τα πάρκα στις ελληνικές πόλεις. Ποια είναι η ετυμηγορία τους μέχρι στιγμής;

wwf greenspaces all 1

wwf greenspaces all 32

wwf greenspaces all 34

wwf greenspaces all 24


Η εφαρμογή WWF GreenSpaces μπορεί να βρεθεί στην ιστοσελίδα http://greenspaces.gr

  1. Δείτε την έκθεση με τα αποτελέσματα των καταγραφών των χώρων πρασίνου εδώ.
  2. Αναλυτικά η βαθμολογία όλων των χώρων πρασίνου μπορεί να βρεθεί εδώ.
  3. Η βαθμολογία προέρχεται αποκλειστικά από τους επισκέπτες των χώρων. Αυτοί είναι οι τελικές κριτές και βαθμολογούν βάσει αυτού που βλέπουν και αντιλαμβάνονται. Οποιοσδήποτε συμφωνεί ή διαφωνεί μπορεί μέσα από το WWF GreenSpaces να βαθμολογήσει κατά το δοκούν τους χώρους πρασίνου της γειτονιάς του.
  4. Κατεβάστε την εφαρμογή και δείτε οδηγίες χρήσης εδώ: http://greenspaces.gr/
  5. Το WWF GreenSpaces είναι μια καινοτόμος εφαρμογή για το αστικό πράσινο που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «WWF Καλύτερη Ζωή». Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι μεγάλος δωρητής τoυ «WWF Καλύτερη Ζωή» και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση είναι υποστηρικτής του προγράμματος.
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο