Διαβάσαμε: «Το Δίκτυο Alice» από τη Kate Quinn

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Και οι τρείς κυνηγούσαμε οδυνηρές αναμνήσεις πάνω στα συντρίμμια δύο πολέμων και κανένας από τους τρείς δεν φαινόταν να έχει ξεπεράσει αρκετά κάτι.

Μάϊος 1915

Η Ιβ Γκάρντινερ ζει μια βαρετή ζωή στο Λονδίνο. Έχει μια εύκολη δουλειά που μπορεί να τη συντηρεί σχετικά άνετα ακόμα και όταν οι ελλείψεις λόγω πολέμου τη βαραίνουν. Αυτό όμως που επιθυμεί να αποδείξει, πως αν και βραδύγλωσση είναι εξίσου ικανή με οποιονδήποτε από τους χιλιάδες άντρες και γυναίκες να συνεισφέρει ενεργά στο μέτωπο καθώς την απορρίπτουν λόγω αυτής της ιδιαιτερότητάς της. Ώσπου έρχεται αναπάντεχα η ευκαιρία να υπηρετήσει την πατρίδα όχι ως εθελόντρια αλλά ως κατάσκοπος. Εντάσσεται στο μεγαλύτερο κατασκοπευτικό δίκτυο και εκπαιδεύεται από τη σαγηνευτική Λίλη, τη «βασίλισσα των κατασκόπων» με το κωδικό όνομα Αλίς.

Μάϊος 1947

Η Αμερικανίδα φοιτήτρια Τσάρλι Σεν Κλερ ταξιδεύει με την ευυπόληπτη μητέρα της στην Ευρώπη για να τακτοποιήσει το «μικρό της πρόβλημα». Έχοντας μόνο μια προχειρογραμμένη διεύθυνση σε ένα χαρτάκι, το σκάει και πηγαίνει στο Λονδίνο. Σκοπός της είναι να βρει τα ίχνη της αγαπημένης της ξαδέρφης Ροζ, η οποία εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η αναζήτησή της την οδηγεί στην παλαίμαχο κατάσκοπο Ιβ Γκάρντινερ, που είναι πλέον σκιά του εαυτού της και η μόνη της παρέα είναι το ουίσκι και το παλιό της περίστροφο. Η Ιβ βασανίζεται ακόμα από την προδοσία που έγινε αφορμή να διαλυθεί το δίκτυο Άλις αλλά κυρίως τη κατατρέχουν οι τύψεις που πρόδωσε τις συντρόφους της. Ώσπου η νεαρή Τσάρλι αναφέρει ένα όνομα, ένα όνομα που ξυπνά οδυνηρές αναμνήσεις και ισχυρό ώστε να την πείσει να ανακαλύψουν την αλήθεια, μια αλήθεια που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το παρελθόν και είναι ικανή να τις οδηγήσει στην λύτρωση που επιθυμούν.

Η Kate Quinn φέρνει στην επιφάνεια άγνωστες ιστορίες γυναικών που έδρασαν ως κατάσκοποι στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Βασίζεται στη πραγματική δράση του Δικτύου Alice, ενός δικτύου που ανακάλυπτε και μετέφερε απόρρητες πληροφορίες και φυγάδευε στρατιώτες κάτω από το αυστηρό βλέμμα των Γερμανών. Η συγγραφέας δένει αρμονικά τη μυθοπλασία με τη πραγματικότητα ιστορικά γεγονότα μετατρέποντας έτσι την Ιστορία σε ένα σαγηνευτικό κατασκοπευτικό μυθιστόρημα. Η αφήγηση της είναι έντονα κινηματογραφική αφήνοντας έτσι την αίσθηση στον αναγνώστη ότι είναι κομμάτι της ιστορίας. Οι ήρωες της δεν είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι, αλλά άνθρωποι που φέρουν τα σημάδια του πολέμου και αναζητούν τη λύτρωση. Δίχως αμφιβολία το μυθιστόρημα της Kate Quinn δεν πρόκειται να αφήσει κανένα αναγνώστη ασυγκίνητο.

Το μυθιστόρημα της Kate Quinn «Το Δίκτυο Alice» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο