Διαβάσαμε: «30 Γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο και πως μπορείς να τον αλλάξεις κι εσύ» από τη Στέλλα Κάσδαγλη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιες είναι οι γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο;

Πως έζησαν και τι δημιούργησαν

Τι έμπνευση μπορούμε να πάρουμε από εκείνες;

Πως μπορούμε κι εμείς με τη σειρά μας να δημιουργήσουμε έναν πιο υγιή, δίκαιο και προοδευτικό κόσμο;

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η Ίντιρα Γκάντι, η Άλις Γκάυ, η Αμέλια Έρχαρτ, η Μαρία Κάλλας, η Μαρί Κιουρί, η Ρόζα Παρκς και πλήθος πολλών άλλων μας διηγούνται τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, πως έμαθαν να αφουγκράζονται τον εαυτό τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους. Έπειτα, επένδυσαν πολύ χρόνο και κόπο για να κατακτήσουν τους στόχους τους ακόμα και όταν κανένας δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρουν. Εκείνες έμειναν προσηλωμένες στους στόχους τους και έφτασαν στη κορυφή.

Η Φρίντα Κάλο εμπνεύστηκε από το τραυματισμένο σώμα της και δημιούργησε αξιοσημείωτα έργα που εντυπωσιάζουν ακόμα και σήμερα. Η Έλλεν Κέλλερ παρότι τυφλή και κωφάλαλη ήταν το πρώτο άτομο τυφλό και κωφάλαλο που πήρε πτυχίο πανεπιστημίου και εργάστηκε σκληρά για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία. Η Μαίρη – Κλαίρ Κινγκ απέδειξε ότι άνθρωποι και χιμπατζήδες είναι πανομοιότυποι γενετικά και εντόπισε το εντόπισε το γονίδιο που είναι υπεύθυνο για ένα σημαντικό ποσοστό καρκίνων του μαστού και των ωοθηκών, πολλοί παρέμειναν εχθρικοί και δύσπιστοι στα ευρήματα της, αλλά είχε ένα ισχυρό κίνητρο, την κολλητή που είχα χάσει σε νεαρή ηλικία από καρκίνο. Κάποιες από αυτές δεν αναφέρθηκαν στα βιβλία της ιστορίες. Κάποιες άλλες δεν έλαβαν την αναγνώριση που τους αξίζει όσο ήταν εν ζωή και τιμήθηκαν μετά θάνατον ενώ σε κάποιες άλλες οφείλουμε όλα όσα ξέρουμε σήμερα. Όλες αυτές και άλλες πολλές στέκονται αγέρωχες και μας προσκαλούν να ακολουθήσουμε το παράδειγμα να δημιουργήσουμε ένα υγιή, δίκαιο και προοδευτικό κόσμο.

Η Στέλλα Κάσδαγλη επιλέγει να αφηγηθεί τις ιστορίες 30 σπουδαίων γυναικών, μέσα από μια πληθώρα αξιοσημείωτων γυναικείων μορφών, οι οποίες σημείωσαν σπουδαίες επιτυχίες σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο, όπου οι γυναίκες δεν είχαν πολλές ελευθερίες και πάλεψαν σκληρά για να τις αποκτήσουν. Οι ιστορίες τους είναι σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση κατορθώνοντας έτσι να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Η συλλογή είναι εξαιρετικά προσεγμένη καθώς την πλαισιώνουν 30 εκπληκτικά ζωηρόχρωμα πορτρέτα της Φωτεινής Τίκκου. Δίχως αμφιβολία η συλλογή «30 γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο και πως μπορείς να τον αλλάξεις και εσύ» αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για εφήβους και έφηβες και αυτό γιατί τα κορίτσια μέσα από αυτές τις ιστορίες θα αποκτήσουν ή θα ενισχύσουν τη πίστη τους ότι μπορούν κι εκείνες να καταφέρουν ότι βάλουν στο μυαλό τους και τα αγόρια να συνηθίζουν να αντιμετωπίζουν τις γυναίκες ως δυνατές, ισότιμες και ανεξάρτητες συντρόφους τους στη ζωή.

Η μυθιστορηματική βιογραφία «30 Γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο και πως μπορείς να τον αλλάξεις και εσύ» της Στέλλας Κάσδαγλη σε εικονογράφηση της Φωτεινής Τίκκου κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο