Ανακαλύπτοντας τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ και το έργο Ρωμαίος και Ιουλιέτα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μια από τις θρυλικότερες ιστορίες αγάπης συστήνεται στους μικρούς αναγνώστες.

Μια φορά και έναν καιρό, στην όμορφη πόλη της Βερόνας ζούσαν δύο οικογένειες, οι Μοντέγοι και οι Καπουλέτοι, οι οποίοι αλληλομισιούνται για πράγματα που συνέβησαν στο παρελθόν. Μια μέρα τα πράγματα γίνονται τόσο άσχημα που αναγκάζονται να καλέσουν τον πρίγκιπα για να σταματήσει τη διαμάχη.

Στο μεταξύ, ο Ρωμαίος Μοντέγος, που αντίθετα από την υπόλοιπη οικογένεια του, ενδιαφέρεται περισσότερο για την αγάπη παρά για τους τσακωμούς, είναι λυπημένος γιατί η Ροζαλίνα, η ανιψιά του Καπουλέτου δεν ανταποκρίνεται στα συναισθήματά του. Ο Κόμης Πάρης, που είναι πλούσιος συγγενείς του πρίγκιπα, έχοντας μάθει για την απαράμιλλη ομορφιά της Ιουλιέτας, ζητάει το χέρι της από τον πατέρα της, ο οποίος συμφωνεί με μεγάλη χαρά και προσκαλεί τον Πάρη στο πάρτι μασκέ που θα γίνει στο σπίτι του το ίδιο βράδυ για να περάσει λίγο χρόνο μαζί της.

Το ίδιο βράδυ, ο Ρωμαίος μαζί με τους φίλους του, Μπενβόλιο και Μερκούτιο, πηγαίνουν απρόσκλητοι στο πάρτι με την ελπίδα να δουν την Ροζαλίνα. Κατά τη διάρκεια της γιορτής ο Ρωμαίος πλησιάζει την Ιουλιέτα. Αρχίζουν να μιλάνε και να χορεύουν και ακριβώς έτσι να ερωτεύονται. Τι θα συμβεί όταν μάθουν ότι ανήκουν σε εχθρικές οικογένειες; Θα γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ τους;

Η Melissa Medina και ο Fredrick Colting αυτή τη φορά συστήνουν μέσω της σειράς «Κλασσική Λογοτεχνία για Παιδιά» μια από τις πιο μεγάλες ιστορίες έρωτα όλων των εποχών. Αυτή του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, που γράφτηκε από έναν από τους πιο σπουδαίους συγγραφείς όλων εποχών, τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Οι νεαροί αναγνώστες παρακολουθούν την ιστορία δυο εφήβων που ερωτεύονται τρελά και βαθιά. Το ένα μέρος της ιστορίας αναφέρεται στην αθώα και νεανική αγάπη ανάμεσα στον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα και το άλλο μέρος αναφέρεται στο αντίθετο συναίσθημα, το μίσος που υπάρχει ανάμεσα στις οικογένειές τους. Με το τραγικό τέλος στην ιστορία ο Σαίξπηρ θέλει να μεταφέρει στον αναγνώστη ότι μερικές φορές η αγάπη μπορεί να μας οδηγήσει στο να κάνουμε πράγματα που δεν έχουμε σκεφτεί καλά και ότι ο θυμός και η εκδίκηση κάνουν πάντα περισσότερο κακό παρά καλό. Κλείνοντας, πρέπει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη ιστορία αγάπης δε παύει να μαγεύει μικρούς και μεγάλους όσα χρόνια και αν περάσουν.

Το παιδικό βιβλίο της σειράς «Κλασσική Λογοτεχνία για Παιδιά: Ανακαλύπτοντας τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ – Ρωμαίος και Ιουλιέτα» των Melissa Medina και Fredrick Colting σε εικονογράφηση της Marijke Buurlage κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Brainfood.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο