Ο Προφήτης του Khalil Gibran μιλά σε μικρούς και μεγάλους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η αγάπη δεν κατέχει και δεν κατέχεταιδιότι η αγάπη αρκείται στην αγάπη.

Ο εκλεκτός και πολυαγαπημένος προφήτης, Αλμουσταφά, ζει δώδεκα χρόνια στη πόλη της Ορφαλεζίας. Τον δωδέκατο χρόνο επιστρέφει το πλοίο που θα τον μεταφέρει στο νησί που γεννήθηκε. Στο δρόμο του προς το πλοίο, άντρες και γυναίκες εγκαταλείπουν τους αγρούς και τ’ αμπέλια τους και σπεύδουν στις πύλες της πόλης για ν’ αποχαιρετήσουν τον αγαπημένος τους προφήτη. Πριν πουν αντίο, ο λαός της Ορφαλεζίας του ζητάει να τους μιλήσει μια τελευταία φορά για τις αξίες της ζωής.

Η πρωτότυπη έκδοση του «Προφήτη» αποτελείται από 26 κεφάλαια πεζογραφικής ποίησης και εκδόθηκε το 1923. Αποτελεί το διασημότερο έργο του Kahlil Gibran ενώ έχει μεταφραστεί σε πάνω από 40 διαφορετικές γλώσσες. Στην εικονογραφημένη έκδοση της Anna Pirolli περιλαμβάνονται 14 κεφάλαια, εκ των οποίων είναι η «Αγάπη», ο «Γάμος», τα «Παιδιά», η «Προσφορά», η «Χαρά και Λύπη», η «Ελευθερία», η «Φιλία» και το «Αντίο». Το κείμενο είναι απλό και κατανοητό, το οποίο είναι πλαισιωμένο από μια υπέροχη εικονογράφηση με έντονα χρώματα, δίνοντας έτσι μια διαφορετική υπόσταση σε αυτό το αριστούργημα. Το έργου του Khalil Gibran θεωρείται δικαίως ένας διαμάντι της παγκόσμιας λογοτεχνίας, με τα μηνύματα που μεταφέρει σε μικρούς και μεγάλους να παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ!

Το βιβλίο «Ο Προφήτης» του Khalil Gibran σε εικονογράφηση της Anna Pirolli και απόδοση του Δημήτρη Αθηνάκη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο