Η Μόνικα Μπελούτσι θα ερμηνεύσει τον ρόλο της θρυλικής Μαρίας Κάλλας

Η Μόνικα Μπελούτσι θέλει να «βιώσει» τον κόσμο της Μαρίας Κάλλας.

Με τη προσδοκία ότι θα κατορθώσει, επιστρατεύοντας όλο το ταλέντο της, να νιώσει όλον το κόσμο που περιέβαλε την μεγάλη ντίβα Μαρία Κάλλας, η Μόνικα Μπελούτσι, έρχεται στο Ηρώδειο Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει αυτόν τον “ρόλο” με μεγάλο σεβασμό και διάθεση βιωματικής προσέγγισης.

Η έλευσή της στην Ελλάδα, πατρίδα της Κάλλας, στο Ηρώδειο – και γιατί όχι ακόμα και στην ιδιαίτερη πατρίδα της τη Μεσσηνία -αποτελούν αιμοδυναμικές πηγές έμπνευσης για την σημαντική και πανέμορφη ηθοποιό.

Η Μόνικα Μπελούτσι θα ανέβει για πρώτη φορά στη σκηνή του Ηρωδείου , στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου. Η διάσημη Ιταλίδα ηθοποιός θα ερμηνεύσει τον ρόλο της θρυλικής Μαρίας Κάλλας, στο πλαίσιο μιας παράστασης που βασίζεται σε επιστολές και καταγεγραμμένες αναμνήσεις της μοναδικής ντίβας της Όπερας.

 λήψης

Τη σκηνοθεσία της παράστασης «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» υπογράφει ο Τομ Βολφ. Μετά την ταινία «Maria by Callas: Η Μαρία Κάλλας Εξομολογείται» του 2017, ο Βολφ έχει θεωρηθεί κάτι σαν «ειδικός» για την ντιβίνα Κάλλας. Το φθινόπωρο του 2019 κυκλοφόρησε στη Γαλλία η μονογραφία του για την κορυφαία σοπράνο στην οποία, μετά από 5ετή έρευνα, έχει συγκεντρώσει περίπου 300 μη δημοσιευμένες επιστολές και αναμνήσεις της, που καλύπτουν μια περίοδο 30 χρόνων (1946-1977). Σ’ αυτές βασίζεται ο μονόλογος που θα ερμηνεύσει η Μόνικα Μπελούτσι στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

 λήψης 1

Όσοι παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του Σεπτεμβρίου θα απολαύσουν τη Μόνικα Μπελούτσι στη σκηνή, να εξομολογείται – ως Κάλλας- σκέψεις και αναμνήσεις της από την πορεία της στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου, αλλά και από τη δύσκολη προσωπική της ζωή, σημαδεμένη από την κακή σχέση με τη μητέρα της και από την μοιραία σχέση της με τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε τον περασμένο χειμώνα στο θέατρο Μαρινί στο Παρίσι.

Πηγή: https://notospress.gr/

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστου Λαμπρόπουλου και του Εκτελεστικού Γραμματέα, Γιώργου Σπίνου, προχώρησε σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους των Μέσων Ενημέρωσης της Πελοποννήσου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στην Τρίπολη, στην οποία έκανε τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου της θητείας του, απάντησε σε ερωτήσεις για όλα

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...
Μετάβαση στο περιεχόμενο