Ο Μανώλης Μητσίας και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στο Φεστιβάλ Ασέας 2020

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φεστιβάλ Ασέας 06 Αυγούστου Δημοτικό Σχολείο Ασέας, έναρξη 08:30 Είσοδος ελεύθερη 

– 08:30 Παρουσίαση του βιβλίου του Παντελή Μπουκάλα με τίτλο «Η Αντοχή του Δημοτικού Τραγουδιού» 
Ομιλητές οι: Νίκα Δελφάκης Δικηγόρος, φανατικός φίλος των γραμμάτων και της δημοτικής ποίησης και ο Συγγραφέας! Ο Παντελής Μπουκάλας που είναι ένας από εμάς γεννημένος στο Λεσίνι Μεσολογγίου, γεννημένος συγγραφέας αλλά είναι και δημοσιογράφος ποιητής και μεταφραστής αρχαίων κειμένων. Από τους λίγους Ελληνες που γνωρίζει τόσο καλά την ελληνική γλώσσα και γραμματεία. Ο Παντελής Μπουκάλας έχει βραβευτεί με m Κρατικό βραβείο Δοκιμίων για την ποιητική του Συλλογή «Ρήματα» το 2010 και με co Κρατικό βραβείο «όταν το Ρήμα γίνεται Όνομα» 

-09:30 Μανώλης Μητσιάς ο οποίος ευτύχησε να ερμηνεύσει πρώτος τα περισσότερα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου, καλεί την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, τον κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιό, να αποδώσουν μαζί τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και θα αγαπάμε πάντα γιατί συνθέτουν m συλλογική μας μνήμη και μας εμψυχώνουν και στους καλούς και στους δύσκολους καιρούς. Ένα αφιέρωμα από καρδιάς στον ποιητή των τραγουδιών και μέσα από αυτό μια ολοκάθαρη μουσική διαδρομή στην ιστορία και τον πολιτισμό της νεώτερης Ελλάδας. Ο αξεπέραστος Μανώλης Μητσιάς συναντά στην σκηνή με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη που απαγγέλλει στίχους του ποιητή και τραγουδά για πρώτη φορά επί σκηνής. 

Τραγούδια σε στίχους του Νίκου Γκάτσου, του ποιητή που έδωσε ταν κανόνα τσυ καλού ελληνικού τραγουδιού και που αγαπήθηκε όσο λίγοι ομότεχνοι του. Μια βραδιά γεμάτη μελωδίες των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου. Δήμου Μούτση, Λουκιανού Κηλαηδόνη και Ηλία Ανδριόπουλου: “Μη μου χτυπάς τα μεσάνυχτα την πόρτα”, “Ο Γιάννης ο Φονιά{, “Τ’Ασrέq του Βοριά’ “Αθανασία”, “Κεμάλ”, “Αύριο πάλι”, “Πολλού , “Άσπρη μέρα και για μας { “Χάρτινο το Φεγγαράκι “Αθήνα’, “Ηταν καμάρι της αυγής”, είναι μερικοί μόνο από τους τίτλους των υπέροχων τραγουδιών που θα ακουστούν αυτό τσ βράδυ. Πλαισιωμένοι από ένα λιτό μα σοβαρό μουσικό σχήμα που παραπέμπει στη λιτότητα και στιβαρότητα της ζωής και mu έργου cου Νίκου Γκάτσου, οι δύο ερμηνευτές υπόσχονται να μας χαρίσουν co πορτρέτο αυτής της Δωρικής μορφής των Γραμματων μας σκιαγραφημένο τόσο από στίχους και κείμενα του ιδίου όσο και από κείμενα άλλων νια εκείνον σε επιμέλεια Αγαθής Δημητρούκα. 

Συντελεστές: 

Αχιλλέας Γουάστωρ: πιάνο /ενορχηστρώσεις 

Ηρακλής Ζάκκας μπουζούκι / μαντολίνα

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024 appeared first on .

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο