Πορτρέτα Ζωγράφων: Φρίντα Κάλο των Lucy Brownridge και Sandra Dieckmann

Ποτέ δε ζωγραφίζω όνειρα. Ζωγραφίζω τη δική μου πραγματικότητα.

Έμαθε μόνη της πως να ζωγραφίζει και έγινε διάσημη ζωγράφος. Δεν πήγε ποτέ σε κάποια Σχολή Καλών Τεχνών αλλά ήταν αυτοδίδακτη και αρκετά ταλαντούχα. Η επιμονή και το πείσμα της, την βοήθησαν να κατακτήσει γνωστές Γκαλερί σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Φυσικά δεν είναι άλλη από τη Φρίντα Κάλο.

Όταν ήταν μικρή έπλαθε φανταστικές ιστορίες στο μυαλό της, τις οποίες έμαθε να τις μετατρέπει σε μαγικούς πίνακες. Κάποιες φορές φανταζόταν τον εαυτό της σε διαφορετικές εκδοχές, κάποιες άλλες ένιωθε σαν πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι μαζί. Τα συναισθήματα τα της είχαν σημαντική επίδραση στα έργα της, πότε ήταν φωτεινά και εμπνευσμένα από τις ηλιόλουστες μέρες και τα λουλούδια στον κήπο της, πότε γεμάτα με σκοτεινά χρώματα όταν απελπιζόταν και κουραζόταν. Αν και πέρασε πολλά προβλήματα υγείας ποτέ δεν έπαψε να ζωγραφίζει. Αντιθέτως τις έδιναν δύναμη να συνεχίζει να δημιουργεί και να αποτυπώνει τα συναισθήματά της στους πίνακές της.

Η Lucy Brownridge και η Sandra Dieckmann αφηγούνται με απλό και δημιουργικό τρόπο τη ζωή και το έργο της γνωστής ζωγράφου Φρίντα Κάλο. Ο μικρός αναγνώστης μέσα από τις πολύχρωμες σελίδες αυτού του βιβλίου θα έρθει σε επαφή με τη ζωή και το έργο της. Μπορεί τα κείμενα να είναι μικρά σε έκταση, μεταδίδουν γνώσεις. Επιπλέον θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικά έργα της Φρίντα Κάλο όπως την Αυτοπροσωπογραφία στα σύνορα Μεξικού και ΗΠΑ, 1932, το Πληγωμένο Ελάφι, 1946 καθώς και την “Αυτοπροσωπογραφία με κολιέ από αγκάθια, 1940. Δίχως αμφιβολία πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο πρόκειται να κρατήσει ζωηρό το ενδιαφέρον τόσο των παιδιών όσο των γονέων.

Το παιδικό βιβλίο “Πορτρέτα Ζωγράφων: Φρίντα Κάλο” των Lucy Brownridge και Sandra Dieckmann κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα. 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο