Crime Time: “Καλυψώ” από τον Ingar Johnsrud

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι άνθρωποι νομίζουν ότι είναι ξεχωριστοί, μοναδικοί. Δεν είναι. Είμαστε όλοι μια ατελείωτη αλυσίδα από αιτίες και αποτελέσματα και το κενό ανάμεσά τους.

Ο αστυνομικός Φρέντρικ Μπάιερ ξυπνάει σε ένα νοσοκομείο του Όσλο. Η αιτία υπερβολική ποσότητα και αλκοόλ στο αίμα. Ο Φρέντρικ δεν θυμάται τίποτα. Το μόνο που θυμόταν ήταν η ολοκλήρωση μιας υπόθεσης ενδοοικογενειακής βίας, λίγα εικοσιτετράωρα πριν, που του έφερε οδυνηρές αναμνήσεις από το παρελθόν. 

Η εξαφάνιση μιας χήρας θα φέρει την αστυνομία του Όσλο με ένα απρόσμενο θέαμα. Στη βίλα όπου κατοικεί ανακαλύπτεται το πτώμα του Μίκαελ Μορένιους, πρώην πεζοναύτη, όπου θεωρούταν νεκρός εδώ και είκοσι χρόνια. Η αστυνόμος Καφά Ικμπάλ ηγείται της υπόθεσης, από την πρώτη στιγμή καταλαβαίνει ότι δεν θα είναι απλή η εξιχνίαση της.

Λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη βίλα στο Μπύγκντοϊ, ο Φρέντρικ ανακαλύπτει σ’ ένα αποχετευτικό φρεάτιο στο Γκρορουντάλεν, έναν άντρα αγνώστων στοιχείων να έχει γίνει βορά των αρουραίων. Οι δύο υποθέσεις δείχνουν να έχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ τους, τα θύματα γνωρίζονταν και ήταν υπό την προστασία της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Νορβηγίας. Όταν βρίσκεται στα προσωπικά αντικείμενα του ενός εκ των θυμάτων μια φωτογραφία ενός κοριτσιού με το όνομα Καλυψώ, η αστυνομία συνειδητοποιεί ότι θα πρέπει να ξεκινήσει την έρευνα της από τη μυστική υπηρεσία της Νορβηγίας και την δράση τους στην πρώην Σοβιετική Ένωση.

Ο Φρέντρικ και η Καφά θα συνεργαστούν προκειμένου να βρουν απαντήσεις σε γεγονότα που έγιναν πριν είκοσι πέντε χρόνια. Ποια είναι η Καλυψώ και πως συνδέεται με τη μυστική στρατιωτική επιχείρηση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης?

Μετά το πρώτο μέρος της τριλογίας του Φρέντρικ Μπάιερ, Η Αδελφότητα της Βιέννης, ο Ingar Johnsrud επιστρέφει με τη “Καλυψώ”. Ο συγγραφέας έχοντας ως κεντρικό άξονα μια μυστική επιχείρηση όπου εμπλέκονταν οι μυστικές υπηρεσίες της Νορβηγίας και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Η γραφή του γλαφυρή και παραστατική ενώ παράλληλα μας παρουσιάζει την κοινωνία όπου ζουν και δρουν οι ήρωες. Οι εναλλαγές παρόν – παρελθόν γίνονται με μαεστρία καθώς κατέχουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης. Δίχως αμφιβολία μιλάμε για ένα σκληροπυρηνικό αστυνομικό μυθιστόρημα, με τον Ingar Johnsrud να στέκεται επάξια δίπλα σε γνωστούς Σκανδιναβούς συγγραφείς όπως ο Jo Nesbo και η Camilla Lackberg.

To αστυνομικό μυθιστόρημα “Καλυψώ” του Ingar Johnsrud κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.  

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024 appeared first on .

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο