Crime Time: “Πρόσκληση σε φόνο” από την Agatha Christie

Σας προσκαλούμε στον φόνο που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, στο Λιτλ Πάντοκς, στις 6:30 μ.μ. Παρακαλούνται οι φίλοι να αποδεχθούν την πρόσκληση· δε θα υπάρξει άλλη αναγγελία.

Μια παράξενη αγγελία δημοσιεύεται στη τοπική εφημερίδα του Τσίπιν Κλέγκχορν. Οι κάτοικοι διαβάζουν έκπληκτοι αυτή την ιδιόμορφη αγγελία όπου σύντομα γίνεται θέμα συζήτησης. Κάποιο από αυτούς θεωρούν ότι πρόκειται για ένα πρωτότυπο παιχνίδι φόνου ενώ κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι είναι μια χοντροκομμένη φάρσα από τα νεότερα μέλη της οικογένειας Μπλάκλοκ. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι από τους κατοίκους – ανίκανοι να αντισταθούν στη περιέργεια τους – παρευρίσκονται στο Λιτλ Πάντοκς τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα.

Το ρολόι χτυπά 6:30 μ.μ. Τα φώτα σβήνουν ξαφνικά και στον χώρο μπαίνει ένας ένοπλος άντρας με ένα φακό. Όταν απαιτεί από τους παρευρισκόμενους να σηκώσουν ψηλά τα χέρια, εκείνοι συναινούν πιστεύοντας ότι είναι μέρος του παιχνιδιού. Μόνο που το “παιχνίδι” παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις όταν ο άντρας σημαδεύει την οικοδέσποινα. Δύο πυροβολισμοί ακούγονται, οι καλεσμένοι ανακαλύπτουν τον δράστη νεκρό στο πάτωμα και την κα. Μπλάκλοκ να έχει τραυματιστεί ελαφρά, ένας αναβρασμός επικρατεί στο χώρο.

Η αστυνομία του Τσίπιν Κλέγκχορν καλείται να διαλευκάνει αυτή τη παράξενη υπόθεση. Είναι αυτοκτονία ή μια καλοστημένη παγίδα; Ο επιθεωρητής Κράντοκ βρίσκεται σε αδιέξοδο. Μόνο ένα πράγμα είναι σίγουρο, όλοι είναι ύποπτοι. Όμως για καλή του τύχη φτάνει στη πόλη η καλοσυνάτη Μις Μαρπλ όπου με το αλάνθαστο ένστικτό της έρχεται να δώσει τη λύση στο μυστήριο.

Το μυθιστόρημα “Πρόσκληση σε φόνο” εκδόθηκε το 1950 και ήταν το πεντηκοστό βιβλίο της Agatha Christie. Σ’ αυτή την ιστορία η συγγραφέας δίνει ρεπό στον Βέλγο ντετέκτιβ και δίνει για τέταρτη φορά τη σκυτάλη στη Τζέιν Μάρπλ. Η αρχή είναι αρκετά διαφορετική από τις άλλες ιστορίες της μα αρκετά ενδιαφέρουσα. Η πλοκή και οι χαρακτήρες της είναι αρκετά προσεγμένοι ενώ η αφήγηση της είναι πρωτότυπη. Κάθε άλλο η “Πρόσκληση σε φόνο” είναι ένα μυθιστόρημα γεμάτο γρίφους και αγωνία.

το μυθιστόρημα της Agatha Christie “Πρόσκληση σε φόνο” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Πιάνα Αρκαδίας

Το Σάββατο 30/03/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του δικτύου του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 28 Μαρτίου

Του Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών και του...

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται από 1η Απριλίου

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της αύξησης απολαβών που θα...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Γορτυνία

Την Παρασκευή 29/03/2024 λόγω εργασιών συντήρησης του Δικτύου του...
Μετάβαση στο περιεχόμενο