Ιστορίες Μυστηρίου: “Μια παράξενη εξαφάνιση” της Anna Katharine Green

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για πρώτη φορά ένιωσα μέσα μου να χτυπάει το καμπανάκι της επαγρύπνησης. Δεν μπορούσα να πω γιατί. Το ύφος της ήταν περίεργο, μιλούσε σαν να αναλογιζόταν, σαν να ζύγιζε κάτι στο μυαλό της. Αλλά και πάλι η όλη συμπεριφορά της ήταν περίεργη. ό,τι κι αν ήταν αυτό που μ’ έκανε καχύποπτο, αποφάσισα ότι από κει και πέρα έπρεπε να την προσέχω πολύ. Την κοίταξα κατάματα και τη ρώτησα πως και ήταν αυτή που ενημέρωσε τις Αρχές για την εξαφάνιση της κοπέλας.

Μια όμορφη ράφτρα εξαφανίζεται ένα βράδυ από μια έπαυλη της Δεύτερης Λεωφόρου της Νέας Υόρκης. Η οικονόμος, σίγουρη πως πρόκειται για απαγωγή, ζητά την βοήθεια της αστυνομίας. Οι πληροφορίες που δίνει είναι αρκετά συγκεχυμένες ενώ η συμπεριφορά του ιδιοκτήτη φανερώνει πλήρη άγνοια για την ύπαρξη της συγκεκριμένης κοπέλας.

Μετά από έρευνες στο δωμάτιο της άτυχης κοπέλας, ο επιθεωρητής Κ ανακαλύπτει αίμα στο παράθυρο και συμπεραίνει ότι το θύμα δεν είχε χρόνο για να πάρει τα πράγματα που χρειαζόταν. Σημάδια που δείχνουν την βίαιη αρπαγή της και επιβεβαιώνουν τους φόβους της οικονόμου. Ποια μυστικά κρύβει ο αφέντης του σπιτιού; Πως συνδέεται η υπόθεση με τη αφρόκρεμα της Νέας Υόρκης; Τι σχέση είχε το θύμα με τους πιο επικίνδυνους ληστές της Αμερικής;

Στη “Παράξενη εξαφάνιση” ο ιδιόρρυθμος επιθεωρητής Γκράις από την “Υπόθεση Λέβενγουορθ” παραδίδει τη σκυτάλη στον ανερχόμενο νεαρό ντετέκτιβ Κ, όπου μέσα από αυτή την περιπέτεια μας ταξιδεύουν στη Νέα Υόρκη του 19ου αιώνα. Ο αναγνώστης σε αυτή την υπόθεση θ’ ανακαλύψει ένα κόσμο γεμάτο μυστικά, δολοπλοκίες και ιστορίες που δημιουργούν ένοχα μυστικά στους ήρωες. Με λίγα λόγια μιλάμε για μια ιστορία αστυνομικού μυστηρίου που κερδίζει επάξια την προσοχή του αναγνώστη για να οδηγηθεί στη πραγματική αλήθεια. Αν σας κέντρισε η “Υπόθεση Λέβενγουορθ” τότε σίγουρα θα σας αιχμαλωτίσει η “Παράξενη εξαφάνιση”.

Το μυθιστόρημα της Anna Katharine Green “Μια παράξενη εξαφάνιση” είναι το 9ο κατά σειρά λογοτεχνικό μυθιστόρημα της σειράς Aldina Μυστήριο σε μετάφραση του Ανδρέα Αποστολίδη και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Gutenberg.

Σχετικά άρθρα

Ιστορίες Μυστηρίου: “Ο Βραζιλιάνικος Αγριόγατος και Άλλες Ιστορίες Μυστηρίου” του Arthur Conan Doyle

Ιστορίες Μυστηρίου: “Ο Ασημένιος Καθρέφτης και Άλλες Ιστορίες Μυστηρίου” του Arthur Conan Doyle

Ιστορίες Μυστηρίου: “Υπόθεση Λέβενγουορθ” της Anna Katharine Green

Ιστορίες Μυστηρίου: “Το Θαμμένο Μυστικό” του Wilkie Collins

Ιστορίες Μυστηρίου: “Υπόθεση Λερούζ” του Έmile Gaboriau

Ιστορίες Μυστηρίου: “Με τα μάτια κλειστά” του Gianrico Carofiglio

Ιστορίες Μυστηρίου: “Φόνος στην άμαξα” του Fergus Hume

Ιστορίες Μυστηρίου: “Η Κόρη του Χρόνου” της Josephine Tey

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Τακτική «δια ζώσης» συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας 24/4 (vid)

Τακτική «δια ζώσης» συνεδρίαση στην αίθουσα «ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ» του...

3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικού – Εφηβικού Μιούζικαλ

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικού - Εφηβικού Μιούζικαλ θα πραγματοποιηθεί στις 26,27 και 28 Απριλίου 2023, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.  Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα, εδώ. 

Υπουργείο Παιδείας: Αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές και μετακινήσεις φοιτητών

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους...

ΟΕΒΕ Αρκαδίας: Σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας για εργοδότες

Η ΟΕΒΕ Αρκαδίας διοργανώνει “Επιμόρφωση εργοδοτών και εργαζομένων για...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο