Διαβάσαμε: “Σκέψου σαν τον Σέρλοκ” από τον Peter Hollins

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όταν αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα, με τι τρόπο προσπαθείτε να το λύσετε; Μήπως απλά στέκεστε και το ατενίζετε περιμένοντας κάποιο θαύμα που θα το επιλύσει; Αν ναι, σκεφθείτε, πόσες φορές ως τώρα απέδωσε αυτή η τακτική; Ίσως κάποιοι να είναι αρκετά τυχεροί, ώστε να τους έρχεται η λύση ξαφνικά απ’ το πουθενά και να τους πέφτει στο κεφάλι σαν το μήλο του Νεύτωνα, που του αποκάλυψε το νόμο της βαρύτητας· όμως, δυστυχώς, τις περισσότερες φορές δεν συμβαίνει κάτι παρόμοιο.

Ο μέσος άνθρωπος υπολογίζεται πως κάνει περίπου 60.000 σκέψεις την ημέρα. Απίστευτο και όμως αληθινό! Αυτές οι σκέψεις είναι παρόμοιες με εκείνες που έκανε την προηγούμενη μέρα. Οι καταστάσεις μπορεί να αλλάζουν, αλλά οι τρόποι και τα μοτίβα σκέψεων παραμένουν ίδια. Ένα μεγάλο μέρος των σκέψεων μας που αποτελούν προϊόντα συνήθειας.

Κάθε μέρα που έρχεται αποκτούμε νέες εμπειρίες και ερχόμαστε σε επαφή με νέα ερεθίσματα. Όμως πως το μυαλό μας, αυτό το υπερ-εργαλείο, αντιλαμβάνεται και επεξεργάζεται τα νέα δεδομένα; Μέσα από την αντισυμβατική σκέψη, τη παρατήρηση και την επαγωγική αιτιολόγηση και την κριτική σκέψη μαθαίνουμε να καθορίζουμε το πρόβλημα, να κάνουμε υπολογισμό των στόχων, να συνθέτουμε μα λίστα πιθανών λύσεων όπου θα τις αξιολογούμε και να δρούμε ανάλογα.  

Ωστόσο κανένα βιβλίο δεν μπορεί να μας μεταμορφώσει στον ίδιο τον Σέρλοκ αλλά έρχεται να μας δώσει τα μέσα για να βρίσκουμε πιο αποτελεσματικά λύσεις στα καθημερινά μας προβλήματα. Κοινώς είναι το κλειδί για να ανοίξουμε την πόρτα σε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και το πως θα το αξιοποιήσουμε εξαρτάται εξ ολοκλήρου από εμάς.

Με λίγα λόγια αυτό το βιβλίο δεν σε ανθρώπους που …

… δεν κάνουν ποτέ λάθη

… δεν δυσκολεύονται να δουν τη συνολική εικόνα σε κάθε κατάσταση και να καταλάβουν αμέσως τι πρέπει να γίνει

… μπορούν να βρουν τη λύση σε κάθε πρόβλημα ή μυστήριο που απασχολεί τους ίδιους ή τους γύρω τους

Το βιβλίο “Σκέψου σαν του Σέρλοκ” αποτελεί ένα εξαιρετικό εγχειρίδιο για κάθε άνθρωπο που θέλει να μάθει να χρησιμοποιεί σε όλο της το εύρος την ικανότητα του ανθρώπινου νου. Η γραφή του Peter Hollins είναι απλή και συνοπτική. Θα διαβάσετε, θα σταματήσετε, θα κρατήσετε σημειώσεις και θα μπείτε στη διαδικασία να σκεφτείτε πως να ξεκινήσετε από την αρχή. Ένα είναι σίγουρο, το εν λόγω βιβλίο δεν πρόκειται να είναι μια απλή μια ανάγνωση αλλά ένα απολαυστικό ταξίδι στη μάθηση και την απόκτηση νέων εμπειριών.

Το βιβλίο του Peter Hollins “Σκέψου σαν τον Σέρλοκ” κυκλοφορεί από τις πρότυπες Εκδόσεις iWrite.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο