Προσπάθεια να «σπάσει» η Καλαμάτα το ρεκόρ Guinness στο χορό bachata

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσπάθεια να «σπάσει» η Καλαμάτα το ρεκόρ Guinness στο χορό bachata θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, στις 19.00, στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου.

Η bachata είναι είδος αργού χορού της Λατινικής Αμερικής και για να «σπάσει» το μέχρι σήμερα ρεκόρ Guinness (το έχει η Ισπανία), απαιτούνται περισσότεροι από 702 χορευτές, που θα χορεύουν ταυτόχρονα για 15 λεπτά μια χορογραφία, η οποία έχει ετοιμασθεί. Την ορθή εκτέλεση της χορογραφίας θα επιβλέψει 12μελής επιτροπή, την οποία θα εκπαιδεύσει ο οργανισμός των Ρεκόρ Guinness.

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής, επισκέφθηκε σήμερα το Δημαρχείο και συναντήθηκε με το Δήμαρχο ο Μάριος Ιωαννίδης, παρουσία του Προέδρου της ΚΕ «Φάρις». Ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε ότι μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 70 ομάδες από 22 πόλεις, ενώ στην Καλαμάτα εργάζονται για την εκδήλωση 6 χορευτικές ομάδες. Κατά την εκτίμησή του, θα έλθουν στην Καλαμάτα περί τους 1.000 επισκέπτες για την εκδήλωση, ενώ αυτή θα αποτελέσει γεγονός που θα προβάλει την πόλη.
Σχετικά με την εκδήλωση δρώμενα θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, θα συνεχισθούν την Παρασκευή και το Σάββατο που ακολουθούν και θα κορυφωθούν την Κυριακή 27 του μήνα.

Επίσης, θα γίνει πρόβα στην Καλαμάτα το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015, κατά τη διάρκεια της Λευκής Νύχτας. Θα ακολουθήσουν πρόβες στο άλσος Περιστερίου στις 2 Σεπτεμβρίου και περί τις 10 του μήνα αυτού στη Θεσσαλονίκη.

Ο Δήμαρχος γνωστοποίησε στον κ. Ιωαννίδη πως τη διενέργεια της εκδήλωσης θα υποστηρίξουν ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής Επιχείρησή του «Φάρις».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο