Η Σπάρτη προτείνει διαδρομή για την πραγματοποίηση του Spartan Race.

Βάσει κριτηρίων που έχουν ήδη τεθεί στο τραπέζι από την Εταιρεία TAF που εκπροσωπεί τον αγώνα, επελέγησαν δυο διαφορετικές διαδρομές που εμπλέκουν τον ποταμό Ευρώτα καθώς και αρκετά ιδιαίτερα σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος παράλληλα με αυτόν.

H ορισθείσα από το Δήμο Σπάρτης ομάδα εργασίας, η οποία έχει αναλάβει το σχεδιασμό και την διαπραγμάτευση εκ μέρους του Δήμου με την εν Ελλάδι Διοργανώτρια Εταιρεία TAF για την πραγματοποίηση του Spartan Race επί Σπαρτιατικού εδάφους, και η οποία αποτελείται από τους :

§ κ. Νίκο Αλεξανδρόπουλο, δικηγόρο,
§ κ. Κωνσταντίνο Κορωνιό, Υπ. Διδάκτορα Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
§ κ. Πάνο Παπαδολιά, Πολιτιστικό Σύμβουλο,
§ κα Σάλαρη Αικατερίνη, δικηγόρο

καθώς και από τους εκπρόσωπους των υπολοίπων Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Σπάρτης και πιο συγκεκριμένα τους
§ κ. Παναγιώτη Κουμουνδούρο,
§ κ. Λάζαρη Θεοφάνη

συνεδρίασε την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015 , προεδρεύοντος του Δημάρχου Σπάρτης κ. Βαλιώτη Ευάγγελου και προχώρησε σε πρώτη φάση το ζήτημα ορισμού της διαδρομής του αγώνα.

Σε συνεργασία με τον δασολόγο κο Μαχαίρα Παναγιώτη και βάσει κριτηρίων που έχουν ήδη τεθεί στο τραπέζι από την Εταιρεία TAF που εκπροσωπεί τον αγώνα, επελέγησαν δυο διαφορετικές διαδρομές [μεγαλύτερης και μικρότερης έκτασης] που εμπλέκουν τον ποταμό Ευρώτα καθώς και αρκετά ιδιαίτερα σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος παράλληλα με αυτόν.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης δόθηκε η ευκαιρία να γίνει συζήτηση και επί της διαδρομής αλλά και επί του αγώνα γενικότερα και των χαρακτηριστικών του, καθώς και των σημείων προς διαπραγμάτευση με την διοργανώτρια εταιρεία προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των δημοτών στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Κατόπιν της συνεδρίασης και της ενημέρωσης των εκπροσώπων όλων των δημοτικών παρατάξεων, η πρόταση με τις διαδρομές θα αποσταλεί στην Εταιρεία TAF έτσι ώστε στα τέλη Αυγούστου να βρεθεί στη Σπάρτη κλιμάκιο του Spartan Race που θα οριστικοποιήσει το χώρο διεξαγωγής του αγώνα.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστου Λαμπρόπουλου και του Εκτελεστικού Γραμματέα, Γιώργου Σπίνου, προχώρησε σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους των Μέσων Ενημέρωσης της Πελοποννήσου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στην Τρίπολη, στην οποία έκανε τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου της θητείας του, απάντησε σε ερωτήσεις για όλα

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...
Μετάβαση στο περιεχόμενο