Κάθε προσπάθεια ώστε να πραγματοποιηθεί το Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Καλαμάτας 2015

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Θα καταβάλομε κάθε προσπάθεια ώστε όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις χαμηλού κόστους να πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα «Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Καλαμάτας 2015».

Η «Λευκή Νύχτα», η Αγροτική Έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον», οι εκδηλώσεις στα χωριά και τα πανηγύρια, που χρηματοδοτούνται με κάποια – λίγα – χρήματα από το Δήμο, θα υποστηριχθούν και θα πραγματοποιηθούν». Τα ανωτέρω επεσήμανε ο Δήμαρχος Καλαμάτας μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Προσέθεσε, δε, τα εξής: «Με το Φεστιβάλ Χορού υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, παρά το γεγονός ότι σε οικονομικό επίπεδο τα θέματα είναι λυμένα. Το Υπουργείο Πολιτισμού θα καταβάλει – βεβαιωμένο είναι αυτό – 120.000 ευρώ, υπάρχουν μικρές χορηγίες, υπάρχουν τα εισιτήρια. Δυστυχώς, υπάρχει ζήτημα με τα συγκροτήματα, τα οποία είναι εκτός Ελλάδος. Πρέπει να σταλούν χρήματα, να πληρωθούν προκαταβολές και υπάρχουν δυσκολίες μεγάλες λόγω τραπεζικού συστήματος για την αποστολή των χρημάτων στο εξωτερικό.

Είμαι σε επικοινωνία με το Υπουργείο Πολιτισμού, διότι το Φεστιβάλ Χορού δεν είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά στην Καλαμάτα ή στην περιφέρεια, είναι ζήτημα εθνικής πολιτικής στον πολιτισμό. Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να πραγματοποιηθεί, χωρίς όμως να χάσει την ποιότητά του, χωρίς να χάσει τις δυνατότητες προσφοράς σε καλλιτεχνικό επίπεδο, όπως τις γνωρίσαμε κάθε χρόνο και η οποιαδήποτε απόφαση θα είναι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Πολιτισμού».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Δήμαρχος είπε για το Διεθνές Φεστιβάλ και Διαγωνισμό Χορωδιών ότι θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο και πως «έχομε ‘ανάσες’ μέχρι τότε, έχει ξεκινήσει εδώ κι ένα χρόνο η οργάνωσή του και δε μιλάμε γι’ αυτό. Έχουμε καλύψει και τα όποια πλάνα οικονομικής φύσεως από το παρελθόν».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο