Ένα ξεχωριστό βιβλίο για αγόρια που ονειρεύονται να αλλάξουν τον κόσμο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ο Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ που ονειρευόταν να γίνει ο καλύτερος μαραθωνοδρόμος της ιστορίας, ο Ζακ – Ιβ Κουστώ που επιθυμούσε να γίνει πιλότος αλλά η ζωή του άλλαξε τα δεδομένα και έγινε ο πιο ξακουστός θαλάσσιος εξερευνητής και ο Γεώργιος Παπανικολάου, ο πιο ανήσυχος επιστήμονας που ξεκίνησε από μια μικρή ελληνική πόλη, έφτασε στην Αμερική και κατάφερε να χαρίσει ζωή στις γυναίκες όλου του κόσμου.

Αυτοί και άλλοι πολλοί είχαν ένα κοινό στόχο, ένα στόχο που τους έδινε πίστη και δύναμη να συνεχίζουν να παλεύουν ακόμα και όταν οι πιθανότητες ήταν εναντίον τους: να δημιουργήσουν ένα καλύτερο κόσμο.

Αθλητές, δημοσιογράφοι,επιστήμονες, καλλιτέχνες, πολιτικοί και συγγραφείς έρχονται για να μας πουν τις ιστορίες τους. Και που τους συναντάμε; Μα φυσικά στίς “Ιστορίες για αγόρια που ονειρεύονται να αλλάξουν τον κόσμο”.

Ποια αγόρια μας ενέπνευσαν;

Ένα όνειρο που ονειρεύεσαι μόνος είναι απλώς ένα όνειρο. Ένα όνειρο που ονειρεύεσαι με άλλους είναι πραγματικότητα.

Τζόν Λένον, Μουσικός – Ακτιβιστής

Κάνε τη ζωή σου ενα όνειρο και το όνειρο πραγματικότητα.

Αντουάν ντε Σεντ – Εξιπερί, Συγγραφέας

Να αφοσιώνεσαι σε αυτό που σε γεμίζει, σε εμπνέει και σε ενδιαφέρει. Όσο περισσότερο μαθαίνεις, τόσο πιο διασκεδαστικό γίνεται.

Πέδρο Ντούκε, Αστροναύτης

Τρία πράγματα απαιτούνται για να ξεχωρίσεις: πειθαρχία, σκληρή δουλειά και, κυρίως, αφοσίωση. Κανείς δεν πετυχαίνει χωρίς αυτά τα τρία. Αυτό σου διδάσκει ο αθλητισμός.

Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ

Ποιο είναι το μήνυμα των δημιουργών

Αν αυτοί οι πενήντα χαρακτήρες σε εμπνεύσουν να αγωνιστείς για να κάνεις τις ιδέες σου πραγματικότητα, αν αυτό το βιβλίο σε βοηθήσει να πειστείς να κυνηγήσεις τα όνειρά σου, αν σου χρησιμεύσει στο να ακολουθήσεις την κλήση σου ή να σκεφτείς ότι και οι δικές σου ιδέες μπορεί να είναι τόσο δυνατές και πρωτότυπες όπως του Αϊνστάιν ή εκείνες του Μέσι … θα είμαστε πανευτυχείς. Να θυμάσαι ότι το καθετί, πριν γίνει πραγματικότητα, είναι ένα όνειρο.

Γιατί να μην πραγματοποιηθεί και το δικό σου;

Οι “Ιστορίες για αγόρια που ονειρεύονται να αλλάξουν τον κόσμο” είναι ένα ξεχωριστό βιβλίο που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. Πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι μια ιδιαίτερα προσεγμένη έκδοση αφού τα κείμενα είναι μικρά και περιεκτικά υπό την επιμέλεια του Μαρσέλο Ε. Ματσάντι, ενώ τα πορτραίτα που τς συνοδεύουν είναι εμπνευσμένα από τη διάσημη εικονογράφο Σάρα Κ. Λαμπράντα. Αξιοθαύμαστο είναι το γεγονός ότι οι δημιουργοί παροτρύνουν στο τέλος του βιβλίου, τους μικρούς αναγνώστες να γράψουν τα δικά τους όνειρα και να ζωγραφίσουν το δικό τους πορτραίτο. Εμείς από τη πλευρά μας, σας ευχόμαστε μια ευχάριστη και δημιουργική ανάγνωση.

Το βιβλίο των Μαρσέλο Ε. Ματσάντι και Σάρα Κ. Λαμπράντα “Ιστορίες για αγόρια που ονειρεύονται να αλλάξουν τον κόσμο” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Επίσης προτείνουμε:

Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες – Έλενα Φαβίλι και Φραντσέσκα Καβάλο

Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες 2 – Έλενα Φαβίλι και Φραντσέσκα Καβάλο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών (18/7/2024)

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την 18/07/2024 ο κίνδυνος πυρκαγιών θα είναι πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4) . Α] Ενημερώνουμε τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και τους κατοίκους της περιοχής εν γένει, για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια (χρήση πυρός για καύση χόρτων και κλαδιών, χρήση εργαλείων που δημιουργούν σ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024, στη Γορτυνία

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), μεταξύ άλλων, για τη Γορτυνία. Οι υπηρεσίες του Δήμου Γορτυνίας, παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Σημειώνεται ότι η Γενική

Φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας: Στο νοσοκομείο με ελαφρά εγκαύματα ένας εποχικός πυροσβέστης

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική λόγω μεγάλης πυργαγιάς που...

Καρεκλιές σε πανήγυρι στην Αργολίδα – Σύρραξη νεαρών με τραυματισμούς (vid)

Μια παρεξήγηση ηταν ικανή να μετατρέψει το γλέντι σε...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο