Διαβάσαμε: “Ξαναγράφω τη ζωή μου απ’ την αρχή” του Πασχάλη Λαμπαρδή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλα στη ζωή είναι θέμα ερμηνείας, και η ομορφιά και η ασχήμια. Σ’ εμάς ανήκουν οι αποχρώσεις των σκέψεων μας. Εμείς ντύνουμε τον κόσμο ανάλογα με την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας. Κι όταν δεν υπάρχει αγάπη, τότε ισχύει ο νόμος του δυνατού, που μπορεί να επιβληθεί και δια της βίας. Με θυμό, οργή, μίσος και αλλεπάλληλες συγκρούσεις, λεκτικές και σωματικές, που καταστρέφουν ολότελα τις σχέσεις. Όπου υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχει και βία.

Η ζωή του Παύλου Γαλάνη, γνωστού ανθρωπολόγου και δημοσιογράφου, έρχεται πάνω – κάτω όταν η σχέση του με την Αρετή έρχεται σε οριστική ρήξη. Μέσα σε μια στιγμή όλες οι ελπίδες και τα σχέδια του για το μέλλον ναυάγησαν, αφήνοντας πίσω τους μόνο ένα ερώτημα: “Ποιος είμαι;” ενώ η Αρετή θα έρθει και αυτή αντιμέτωπη με τον πόνο της απώλειας, μα δεν θα αφήσει την αφήσει ο εγωισμός της να εκφράσει τα συναισθήματα της και να δώσει πάλι μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση τους.

Εκείνος θα ταξιδέψει μέχρι τα βάθη της Περσίας για να εκπληρώσει μια δύσκολη αποστολή. Εκείνη θα ακολουθήσει το όνειρό της και θα βρεθεί στους λαμπερούς οίκους μόδας του Παρισιού προκειμένου να γίνει μια γνωστή και καταξιωμένη σχεδιάστρια μόδας. Μπορεί οι δρόμοι τους να χωρίστηκαν, μπορεί να κατέκτησαν τα επαγγελματικά τους όνειρα, μα πάντα κάτι θα τους λείπει και πάντα θα έχουν την ίδια κατάληξη: να μένουν μόνοι και να λαχταρούν να βρουν το άλλο τους μισό.

Στην αναζήτηση τους θα αναρωτηθούν γιατί οι σχέσεις δεν έχουν διάρκεια σήμερα, που έκαναν λάθος, τι προκαλεί τη φθορά και έρχονται στον χωρισμό. Παρόλα αυτά θα ανακαλύψουν ότι δεν υπάρχουν ιδανικοί σύντροφοι παρά ιδανικές σχέσεις που χρειάζονται υπομονή και επιμονή για ν’ αντέξουν στον χρόνο και θα καταλάβουν ότι οι σχέσεις είναι μια τέχνη, μια τέχνη που αν έχεις τη θέληση μαθαίνεται.

Η ζωή μας δεν είναι αυτό που ζήσαμε, αλλά αυτό που διηγούμαστε. Κι αν μέχρι τώρα την αδικούσαμε και τη διηγούμασταν αρνητικά, καλό θα είναι να αναθεωρήσουμε μερικά πράγματα και ν’ αρχίσουμε να τη βλέπουμε με έναν πιο αξιοπρεπή και δίκαιο τρόπο. Να ξαναγράψουμε την ιστορία της ζωής μας απ’ την αρχή.

Το μυθιστόρημα του Πασχάλη Λαμπαρδή “Ξαναγράφω τη ζωή μου απ’ την αρχή” είναι μια ιστορία που εκτυλίσσεται στη σύγχρονη εποχή και θίγει ζητήματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο, όπως αυτό των ανθρώπινων σχέσεων. Ο συγγραφέας προσπαθεί να μας “ταρακουνήσει”, να πάψουμε να ακολουθούμε τους γρήγορους ρυθμούς που μας επιβάλλουν οι καιροί και ν’ αρχίζουμε ν’ απολαμβάνουμε τη ζωή. Η γραφή του είναι απλή και άμεση. Οι περιγραφές του όσων αφορά την πορεία των προσφύγων προς την Ελλάδα και προς τον δρόμο της ελευθερίας είναι συγκλονιστικές. Παρόλα αυτά, ο Πασχάλης Λαμπαρδής έχει πετύχει τον σκοπό του… ο αναγνώστης να ταυτιστεί και να βρει κομμάτια του εαυτού του στους χαρακτήρες και συνάμα να προβληματιστεί για την πορεία των ανθρώπινων σχέσεων στην εποχή που ζούμε.

Το μυθιστόρημα του Πασχάλη Λαμπαρδή “Ξαναγράφω τη ζωή μου απ’ την αρχή” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Πέμπτη 18 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 18 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που ξέσπασε στο δάσος της Σολυγείας

Σε εξέλιξη είναι μέχρι αυτή την ώρα η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο Σοφικό και συγκεκριμένα  στη θέση “Λαρίσι”. Λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν το ξέσπασμα πυρκαγιών και χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες και δυνατούς ανέμους, η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι

Σινεμά ο Σταθμός, για τρίτη φορά στην Τρίπολη!

3 σιδηροδρομικοί σταθμοί ανοίγουν ξανά για μία μόνο βραδιά για να υποδεχτούν ξεχωριστές ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου 4η χρονιά φέτος για την ενέργεια ΄΄Σινεμά ο Σταθμός΄΄ , και με 3η επίσκεψη στην πόλη της Τρίπολης! Ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης ,αποτελεί εκ νέου επιλογή της ενέργειας και την τρίτη στάση της φετινής διαδρομής

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών (18/7/2024)

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την 18/07/2024 ο κίνδυνος πυρκαγιών θα είναι πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4) . Α] Ενημερώνουμε τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και τους κατοίκους της περιοχής εν γένει, για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια (χρήση πυρός για καύση χόρτων και κλαδιών, χρήση εργαλείων που δημιουργούν σ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο