Διαβάσαμε: “Το μυστικό του Βεσάλιου” από Jordi Liobregat

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Ύστερα από τόσα χρόνια, τον είχαν βρει. Ήξερε πως αργά ή γρήγορα ήταν πιθανό να συμβεί, όμως ποτέ δε φαντάζονταν πως θα ήταν έτσι”.

Βαρκελώνη, Μάϊος 1888

Είκοσι τέσσερις μέρες πριν τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης,ανακαλύπτονται κάποια φρικτά δολοφονημένα πτώματα γυναικών. Τα τραύματα που φέρουν πάνω τους, υπενθυμίζουν στους κατοίκους της πόλης μια παλιά κατάρα που την είχαν ξεχάσει εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Ντάνιελ Αμάτ, καθηγητής στην Οξφόρδη, λαμβάνει ένα τηλεγράφημα όπου τον καλούν να επιστρέψει επειγόντως στη Βαρκελώνη για τη κηδεία του πατέρα του. Φαινομενικά όλα δείχνουν οτι πρόκειται για αυτοκτονία αλλά όταν γνωρίζει τον δημοσιογράφο Μπέρναντ Φλέιτσα αναθεωρεί όλα τα γεγονότα που του είχαν παρουσιάσει.

Όσο προχωρούν στην εξιχνίαση της δολοφονίας του πατέρα του, ο Αμάτ και ο Φλέιτσα ανακαλύπτουν οτι συνδέεται με την υπόθεση των δολοφονημένων γυναικών. Τότε αντιλαμβάνονται οτι έχουν εμπλακεί στη καταδίωξη ενός ανελέητου δολοφονου. Όταν ενώνουν τις δυνάμεις τους, με τον αινιγματικό φοιτητή ιατρικής Πάου Ζίλμπερτ, η υπόθεση αποκτά νέα τροπή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους, καταλαβαίνουν οτι κύριος στόχος του δολοφόνου είναι ενα παλιό χειρόγραφο, έργο του πατέρα της σύγχρονης ανατομίας Ανδρέα Βεσάλιου. Αυτό το έργο ανεκτίμητης αξίας, μπορεί να αλλάξει τον κόσμο έτσι όπως τον γνωρίζουν, αλλά σε λάθος χέρια αποτελεί μια τρομερή γνώση.

Ο χρόνος κυλά αντίστροφα και τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης πλησιάζουν. Θα λύσουν έγκαιρα το μυστήριο ο Αμάτ, ο Φλέιτσα και ο Πάου πριν εμφανιστούν κι αλλά κατακρεουργημένα πτώματα γυναικών; Δε μένει παρά να το ανακαλύψουμε.

“Το μυστικό του Βεσάλιου” είναι ενα δυνατό ψυχολογικό – αστυνομικό θρίλερ. Είναι σκοτεινό, ανατρεπτικό και σαγηνευτικό, δηλαδή έχει όλα τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένα μυθιστόρημα αυτής της κατηγορίας. Η αφήγηση είναι εύκολα κατανοητή και απλή, κάνοντας με αυτό το τρόπο τον αναγνώστη να ακολουθήσει τους χαρακτήρες μέχρι το τέλος. Αναμφισβήτητα, ο Jordi Llobregat είναι ένας από τους κορυφαίους ισπανούς συγγραφείς της γενιάς του.

Το μυθιστόρημα του Jordi Llobregat “Το μυστικό του Βεσάλιου” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Jordi Llobregat (Ζόρδι Λιουμπραγάτ) γεννήθηκε στη Βαλένθια ρο 1971. Έχει πάθος με την ιστορία και την εξέλιξη των πόλεων και διατηρεί έναν ιδιαίτερο δεσμό με τη Βαρκελώνη, τόπο καταγωγής του από τη πλευρά της μητέρας του.

Είναι συνδημιουργός του Φεστιβάλ Αστυνομικού Μυθιστορήματος της Βαλένθια και μέλος της λογοτεχνικής ομάδας El Cuaderno Dojo (Το Κόκκινο Τετράδιο). Το Μυστικό του Βεσάλιου πρωτοεκδόθηκε στα ισπανικά το 2015 και μεταφράζεται σε είκοσι γλώσσες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καιρός: Ενισχύεται ο καύσωνας, στους 42 βαθμούς το θερμόμετρο

Σε συνθήκες καύσωνα οι περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας,...

Καλαμάτα: Συνελήφθη 64χρονος για παράβαση των νομοθεσιών για ναρκωτικά και για όπλα

Συνελήφθη, χθες (15.7.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του...

Κλιματιζόμενος χώρος στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας λόγω καύσωνα

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο