Διαβάσαμε: “Οι νύφες του Ιονίου” της Jill Downie

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Όλα άρχισαν σ’ ένα υπέροχο ελληνικό νησί, όπου οι άντρες κορδώνονται σαν τους ήρωες των βιβλίων και οι περισσότερες γυναίκες ζουν περιορισμένες σαν τη Ραπουνζελ του παραμυθιού, αλλά χωρίς τον πρίγκιπα που θα τις σώσει.”

Κέρκυρα, 1822

Ο Βρετανός αξιωματικός Όττο Αιβς ερωτεύεται τη πρωτότοκη κόρη του Κερκυραίου κόντε Διαμαντή, τη Μαγδαληνή. Προκειμένου να είναι μαζί και ενώ μαίνεται η Ελληνική Επανάσταση, διακινδυνεύει ττον ρόλο του ως κατάσκοπο και κλέβει τη νεαρή Μαγδαληνή. Παρόλα αυτά οι πράξεις του θα έχουν αντίκτυπο στη μοίρα της αδελφής της Μαγδαληνής, τη μικρή Αντζέλικα.

“Κι έτσι, οι Μοίρες, αυτές οι τρεις τρομακτικές γυναίκες, ύφαιναν το νήμα τους και συνωμότησαν για να συναντηθούν ο κατάσκοπος του Ναπιερ και η κόρη ενός κόμη.Ακόμα και ο ίδιος ο παντοδύναμος Δίας φοβόταν τις Μοίρες.”

Ο Όττο, η Μαγδαληνή και η Αντζέλικα εγκαταλείπουν τη “νύφη του Ιονίου” – τη Κέρκυρα, ταξιδεύουν στη Γηραιά Αλβιώνα και καταλήγουν στο Καναδά, όπου θα πρέπει να επιβιώσουν, να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα και να συμβιβαστούν στου κοινωνικούς κανόνες. Τι γίνεται όμως όταν τα φαντάσματα του παρελθόντος ακόμα τους ακολουθούν και ο έρωτας ξαναβρεθεί μπροστά τους; Πως θα τον αντιμετωπίσουν;

“Η ελευθερία μπορεί να φέρει πόνο. Θέλει κουράγιο να είσαι ελεύθερος και μερικές φορές, είναι πιο φρόνιμο να διαλέγεις ποιες μάχες θα δώσεις.”

Το μυθιστόρημα της Jill Downie “Οι νύφες του Ιονίου” βασίζεται σε πραγματική ιστορία. Οι χαρακτήρες της Downie είναι ολοκληρωμένοι, παλεύουν για τη πραγματική αγάπη και μάχονται για να κατακτήσουν αυτό που πραγματικά επιθυμούν. Η Jill Downie μας μεταφέρει με επιτυχία σε μια εποχή όπου δεν έχει σημασία ο έρωτας αλλά η κοινωνική τάξη και η εξουσία.

Το μυθιστόρημα της Downie Jill “Οι νύφες του Ιονίου” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκης 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο