Παρουσίαση Βιβλίου «Το τσόφλι» της Βίκης Κοσμοπούλου | Καλαμάτα, 24/11/18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και το βιβλιοπωλείο ΜΑΚΡΗΣ σας προσκαλούν σε μία συνάντηση με τη συγγραφέα Βίκη Κοσμοπούλου με αφορμή την έκδοση της συλλογής διηγημάτων.

ΤΟ ΤΣΟΦΛΙ. Δώδεκα ζεύγη πεζών
https://www.kedros.gr/product/8794/tsofli-dwdeka-zeygi-pezwn.html

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.


Τρεις χιλιάδες εξακόσιοι εργάτες εκτελούν πρόθυμα την τελευταία εντολή.

«Εργάζονται συστηματικά στο μεγάλο ρολόι. […] κι όλο πεισμώνουν, κι όλο πιστεύουν πως το τσόφλι θα κλείσει, πως ο Χρόνος θα λιποτακτήσει, πως θα μείνει πάλι απ’ έξω να τριγυρνά με την τροτέζα του […]»*

Σύμφωνα με τον μύθο, ο Χρόνος και η Ανάγκη περιελίσσονταν γύρω από το κοσμικό αυγό και το έσπασαν για να σχηματιστεί το ταξινομημένο σύμπαν – η γη, ο ουρανός και η θάλασσα.
 

Είκοσι τέσσερα πεζά. Δώδεκα ζεύγη σε διάλογο για την ανάγκη όσων βρίσκονται στο τσόφλι να επιστρέφουν στον χρόνο· να νιώσουν ασφάλεια, να διορθώσουν λάθη, να λυτρωθούν, να γιατρευτούν, να ερωτευτούν ξανά, να αλωθούν, να βρουν σημείο αναφοράς, την έμπνευση αλλά και την πρώτη σκέψη.

H κόρη και ο γαμπρός της Βενετίας, ο Βίκτορας κι ένας μοναχός, ο Παύλος Αναγνώστου και κάποιος ταξιδιώτης, η Ρενάτα Σκαρλάτου και η Άννα, τρεις συγγραφείς, ο Ξενοφών κι ένας «καμικάζι», η Δέσποινα κι ένα ζευγάρι, ο Άγγελος Ασλάνογλου και η Vicenta, ο Λάζαρος και μια ξενιτεμένη, μια «σταχτοπούτα» και η Μαρτίριο Άλμπα, όλοι ζητούν επανεκκίνηση. Κάτι αλλιώτικο όμως συμβαίνει με την Αντιγόνη και την Εύα.

Πάντως ο Χρόνος δίνει σε όλους μια υπόσχεση.

Το Τσόφλι - Βίκη Κοσμοπούλου

ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΙΚΗ

Βίκη Κοσμοπούλου γεννήθηκε το 1981 στο Μόντρεαλ. Η οικογένειά της επαναπατρίστηκε το 1987, οπότε και ξεκίνησε τη σχολική της εκπαίδευση στην Καλαμάτα. Φοίτησε στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου «Ψυχολογία και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας». Εργάζεται σε ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο.

Γράφει στίχους, ποιήματα, παραμύθια και πεζά. Διηγήματά της περιλαμβάνονται στα συλλογικά έργα Απίθανες ιστορίες της πόλης μας (εκδ. iwrite) και Μια εικόνα, χίλιες λέξεις (τόμος α΄ και β΄, εκδ. τοβιβλίο). Διηγήματα, ποιήματα και βιβλιοπαρουσιάσεις της δημοσιεύονται στη λογοτεχνική ιστοσελίδα τοβιβλίο.net. Συνεργάζεται με το περιοδικό ΙΣΤΟΡΙΑ.

Το τσόφλι είναι το πρώτο της βιβλίο.


Discover more from Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Αργολίδας και Κορινθίας την Δευτέρα 29 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Δευτέρα 29 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αργολίδας και Κορινθίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα

Επαφές Σταυρέλη με 7 υπουργούς: Τι συζήτησε και τι θα συζητήσει για 7 σοβαρά ζητήματα της Κορίνθου

Επτά επαφές που έγιναν ή πρόκειται να γίνουν με κυβερνητικά στελέχη, για ζητήματα που αφορούν τον δήμο περιελάμβανε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προς τα ΜΜΕ ο δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης. Ξεκινώντας από τις επαφές που έγιναν, ο κ. Σταυρέλης αναφέρθηκε καταρχάς στην συνάντηση του ίδιου μαζί με την διαπαραταξιακή επιτροπή που συστήθηκε για

Live | 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρκάδων

Στην Τρίπολη θα διεξαχθεί το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρκάδων στις 28...

Ανακοίνωση για την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών προς ενημέρωση κτηνοτρόφων και εμπόρων

Λόγω εμφάνισης του ιού της Πανώλους των μικρών μηρυκαστικών σε κτηνοτροφική μονάδα στην ορεινή Κορινθία, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενημερώνει για τα ακόλουθα: Η πανώλη των μικρών μηρυκαστικών είναι μεταδοτική ιογενής ασθένεια που προσβάλει αίγες και πρόβατα. Δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο. Και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τη δημόσια υγεία. Προσβάλει μεγάλο αριθμό ζώων στο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο