Διαβάσαμε: “Το Ρόδο του Μεσονυκτίου” της Lucinda Riley

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τη γνωρίσαμε για πρώτη φορά μέσω του μυθιστορήματος “Το Λουλούδι του Θερμοκηπίου”. Έκτοτε συνεχίζει να μας μαγεύει μέσα από τα βιβλία της “ Οι Κόρες των Αστεριών”, “Η Κόρη του Κεραυνού” και “Η Κόρη της Σκιάς”. Αυτή τη φορά η Lucinda Riley μας ταξιδεύει στην εξωτική Ινδία με το νέο της βιβλίο “ Το Ρόδο του Μεσονυκτίου”.

Αυτή είναι η ιστορία της Αναχίτα, που εκτείνεται μέσα απο πολλές γενιές. Η ιστορία της ξεκινάει το 1911, δηλαδή απο τα παιδικά της χρόνια στη Τζαϊμπουρ της Ινδίας και κατόπιν στα εφηβικά της χρόνια και στην ενηλικίωση της στην Αγγλία.

Μετά από πολλά χρόνια η Αναχίτα αναθέτει στο δισέγγονο της, Άρι Μαλίκ, να ανακαλύψει τι πραγματικά συνέβη σε ένα αγαπημένο της πρόσωπο τα χρόνια που ζούσε στην Αγγλία.

Παράλληλα, γνωρίζουμε τη Ρεμπέκα Μπράντλεϊ, μια νεαρή Αμερικανιδα ηθοποιό, η οποία βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας της. Ένας ρόλος θα γίνει η αφορμή να ταξιδέψει στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Ναρτμουρ. Η Ρεμπέκα θα υποδυθεί μια νεαρή αριστοκράτισσα του 1920 και τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιούνται στο αρχοντικό των Άστμπερι.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων η Ρεμπέκα μαθαίνει την ιστορία του αρχοντικού και των ανθρώπων που έμεναν κάποτε εκεί, ενώ γνωρίζει και τον Άρι Μαλίκ όπου ταξίδεψε στην Αγγλία έχοντας ως οδηγό το χειρόγραφο της προγιαγιάς του.

“Ίσως κανένας δε βλέπει μια θεαματική, καθοριστικής σημασίας στιγμής για τη ζωή του όταν εκείνη έρχεται. Συνέβη, όπως γίνεται συνήθως με όλα, χωρίς φανφάρες.”

Η διήγηση εναλλάσσεται ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν. Οι ήρωες μας ανακαλύπτουν με τη βοήθεια της ιστορίας της Αναχίτα λεπτομέρειες για τη ζωή στο αρχοντικό, λεπτομέρειες που αρνούνται να αποκαλύψουν οι τωρινοί κάτοικοί του.

Τα γεγονότα που ακολουθούν, φανερώνονται με αναπάντεχο τρόπο κι φέρνουν όλο και πιο κοντά τη Ρεμπέκα και τον Άρι στην αλήθεια.

“Αλλά όταν κάποιος χάνει κάθε ελπίδα, δεν τον νοιάζει πια τι του επιφυλάσσει το μέλλον.”

“Το Ρόδο του Μεσονυκτίου” είναι μια μοναδική ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και της ελπίδας. Η Lucinda Riley συνδυάζει για άλλη μια φορά το παρελθόν και το παρόν, ενώ συνάμα μας μαγεύει και μας συγκινεί με αυτό το υπέροχο μυθιστόρημα.

Το βιβλίο “Το Ρόδο του Μεσονυκτίου” της Lucinda Riley κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά

Τα μουσεία θα είναι ανοικτά για το κοινό κατά...

Το νερό Λουτρακίου είναι ΠΟΣΙΜΟ

Ενημερώνουμε τους δημότες ότι το νερό Λουτρακίου που παρέχεται εντός του αστικού ιστού του Λουτρακίου είναι ΠΟΣΙΜΟ.     Το νερό που δεν πληροί τις προδιαγραφές του «νερού ανθρώπινης κατανάλωσης» και πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για άλλες οικιακές χρήσεις αποτελεί ένα προσωρινό μέτρο και αφορά  μόνο στην ευρύτερη εκτός σχεδίου περιοχή του Λουτρακίου, του Ισθμού και της Δημοτικής Κοινότητας Ισθμίας και

Καιρός: Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία

Επιμένει και σήμερα Σάββατο (20/7) ο καύσωνας διαρκείας στις...

Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Δήμου Μεγαλόπολης – Καλοκαίρι 2024

Μήνυμα Δημάρχου Μεγαλόπολης Κώστα Μιχόπουλου. Θέλω να ευχαριστήσω τους αντιδημάρχους...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο