Μια μοναδική ιστορία γίνεται εικονογραφημένη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Πραγματικά δεν ξέρουμε πως να αντιδράσουμε. Μέχρι τώρα έφταναν σ’ εμάς ελάχιστα νέα για τους Εβραίους. Και λέγαμε οτι το καλύτερο που είχαμε να κάνουμε ήταν να διατηρήσουμε κάπως τη καλή μας διάθεση.”

Η δεκατριάχρονη Άννα Φρανκ διηγείται μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου της, την καθημερινότητά της που αλλάζει από μέρα σε μέρα αλλά και την απάνθρωπη συμπεριφορά των Ναζί απέναντι στους Εβραίους.

Προκειμένου να σωθούν διαφεύγουν στην Ολλανδία θεωρόντας πως θα είναι ασφαλείς. Δυστυχώς ο Χίτλερ καταλαμβάνει την Ολλανδία και η ζωή της οικογένειας Φρανκ γίνεται ακόμα πιο δύσκολη.

“Το σχέδιο ήταν να φαίνεται σαν να είχαμε φύγει βιαστικά. Ο πατέρας άφησε ένα σημείωμα στο γείτονα λέγοντας ότι είχαμε μεοοοοταναστεύσει στην Ελβετία. Έτρεμα από τον φόβο μου. Οι άνθρωποι που συναντούσαμε στον δρόμο ηταν φανερό πως μας λυπούνταν.”

Μη έχοντας άλλη επιλογή άλλη επιλογή αποφασίζουν να κρυφτούν μαζί με την οικογένεια Βαν Ντάαν και τον Άλμπερτ Ντούσσελ. Η συμβίωση στη μυστική κρυψώνα πότε είναι εύκολη πότε είναι δύσκολη. 

“Αυτή είναι η δυσκολία σε τέτοιους καιρούς: Ιδανικά, όνειρα και όμορφες ελπίδες καταστρέφονται από τη φρικτή πραγματικότητα. Είναι θαύμα ότι δεν έχω εγκαταλείψει τα ιδανικά μου, που τώρα φαίνονται παράλογα και απραγματοποίητα. Ωστόσο τα κρατάω σφιχτά σε πείσμα των καιρών, επειδή πιστεύω στη καλοσύνη των ανθρώπων. Μου είναι εντελώς αδύνατο να χτίσω τη ζωή μου πάνω σε μια βάση σύγχυσης, πόνου και θανάτου.”

Το ημερολόγιο της Άννας Φράνκ – Graphic Novel είναι μια ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που περιγράφονται απο την οπτική γωνία της νεαρής Άννα Φρανκ. Είναι ένα μοναδικό βιβλίο,το οποίο πρέπει να το διαβάσουν μικροί και μεγάλοι.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.patakis.gr/viewshopproduct.aspx?id=737626

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Αμμώνι Κορινθίας

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (23/7) σε δασική...

ASTERAS AKTOR: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα μικρά “αστεράκια”!

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα μικρά "αστεράκια"! Τα μικρά...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο