Let’s Booktalk: «Μύθοι στο Τσεπάκι» από τους Κώνσταντίνο Λουκόπουλο και Άννη Θεοχάρη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο γνωστός συγγραφέας, αρχαιολόγος και Youtuber, Κωνσταντίνος Λουκόπουλος (aka The Mythologist) ενώνει τις δυνάμεις του με τη χαρισματική εικονογράφο και γνωστή ηθοποιό, Άννη Θεοχάρη και μας παρουσιάζουν τη παιδική σειρά μυθολογίας «Μύθοι στο Τσεπάκι». Μια σειρά με απλό και ευχάριστο κείμενο και με μοναδική και πολύχρωμη εικονογράφηση που έχει ως στόχο να μάθει σε παιδάκια από 3 χρονών αγαπημένους ελληνικούς μύθους. Στα πρώτα βιβλία – τσέπης της σειράς οι μικροί αναγνώστες θα έρθουν σε επαφή με τους άθλους του Ηρακλή και τις περιπέτειες του Οδυσσέα, του Ιάσονα και του Αχιλλέα.  

Η σειρά «Μύθοι στο Τσεπάκι» μέχρι στιγμής αριθμεί πέντε βιβλία: «Ο Οδυσσέας στη σπηλιά του Κύκλωπα», «Ο Ηρακλής και η ζώνη της Ιππολύτης», «Ο Αχιλλέας στον Τρωικό Πόλεμο», «Ο Ηρακλής και η Λερναία Ύδρα» και «Ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας». Πάμε να τα δούμε αναλυτικά!

Ο Οδυσσέας στη σπηλιά του Κύκλωπα – Βιβλίο Πρώτο

Όταν το κατάλαβε ο Πολύφημος, ήταν αργά. Όσο κι αν προσπάθησε να χτυπήσει το πλοίο τους με τεράστιους βράχους, αστοχούσε και ο Οδυσσέας είχε γλυτώσει μια και καλή. Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν έφτανε στον Οδυσσέα! Πάνω στη χαρά του, φώναξε στον Κύκλωπα ότι το όνομά του δεν ήταν «Κανένας» αλλά «Οδυσσέας».

Ο Οδυσσέας και οι σύντροφοί του βρίσκονται σε ένα άγνωστο νησί! Εκεί, βλέπουν μια τεράστια σπηλιά και αποφασίζουν να την εξερευνήσουν. Αυτή, όμως, δεν είναι μια απλή σπηλιά, αλλά το σπίτι ενός τεράστιου και καθόλου φιλόξενου πλάσματος: είναι ο Κύκλωπας Πολύφημος, που έχει μόνο ένα μάτι κι ένα μεγάλο κοπάδι πρόβατα… Πώς θα αντιδράσει όταν γυρίσει και βρει τον Οδυσσέα μέσα στο σπίτι του; Τι θα σκαρφιστεί ο βασιλιάς της Ιθάκης για να γλυτώσει;

Ο Ηρακλής και η ζώνη της Ιππολύτης – Βιβλίο Δεύτερο

Πριν από πολλά πολλά χρόνια, στην αρχαία πόλη της Τίρυνθας, ήταν βασιλιάς ένας άνδρας που τον έλεγαν Ευρυσθέα. Ο Ευρυσθέας είχε μια κόρη, την Αδμήτη, που εδώ και καιρό ζητούσε από τον πατέρα της ένα μεγάλο δώρο. Ήθελε τη ζώνη που φορούσε η Ιππολύτη, η βασίλισσα των Αμαζόνων, των φοβερών γυναικών πολεμιστριών που ζούσαν πολύ μακριά.

Μία ακόμα περιπέτεια περιμένει τον πανίσχυρο Ηρακλή! Αυτή τη φορά, πρέπει να συναντήσει τις ξακουστές Αμαζόνες και τη βασίλισσά τους, την Ιππολύτη. Ο στόχος του είναι ένας: να κλέψει την πολύτιμη ζώνη της και να την παραδώσει στον βασιλιά Ευρυσθέα! Τι έχει να πει η Ιππολύτη, όμως, γι’ αυτό;

Ο Αχιλλέας στον Τρωικό Πόλεμο – Βιβλίο Τρίτο

Πριν από χιλιάδες χρόνια, ο βασιλιάς Πηλέας και η νύμφη Θέτιδα έφεραν στον κόσμο ένα μικρό αγοράκι που θα γινόταν ο μεγαλύτερος ήρωας! Το όνομά του ήταν Αχιλλέας και από πολύ μικρός φαινόταν ότι ήταν ξεχωριστός.

Ο Αχιλλέας φαινόταν από πολύ νωρίς ότι θα γινόταν ο μεγαλύτερος και πιο θαρραλέος ήρωας της γενιάς του! Ήταν δυνατός, πανέξυπνος και έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία που θα συναντούσε στον δρόμο του. Η μοίρα του, όμως, ήταν να πολεμήσει στον ξακουστό Τρωικό Πόλεμο, και στην ελληνική μυθολογία κανείς δεν μπορούσε να ξεφύγει από τη μοίρα του, όσο κι αν προσπαθούσε!

Ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας – Βιβλίο Τέταρτο

Όμως το Χρυσόμαλλο Δέρας ήταν πολύ μακριά από την πόλη της Ιωλκού. Για να καταφέρει ο Ιάσονας να το φέρει πίσω και να γίνει βασιλιάς, θα έπρεπε να ταξιδέψει μέχρι τη μακρινή Κολχίδα και σίγουρα δεν θα μπορούσε να το κάνει μόνος του. Ήθελε βοήθεια, και γι’ αυτό μάζεψε πολλούς ήρωες μαζί του: τον Ηρακλή, τον Ορφέα, την Αταλάντη και άλλους.

Ο Ιάσονας θέλει να γίνει βασιλιάς. Για να τα καταφέρει, όμως, πρέπει να κάνει κάτι που μοιάζει αδύνατο: Να ταξιδέψει μέχρι τη μακρινή Κολχίδα και να κλέψει το θρυλικό Χρυσόμαλλο Δέρας. Τα εμπόδια που θα συναντήσει είναι πολλά. Θα έχει όμως τη βοήθεια πολλών ξακουστών ηρώων που θα τον συνοδεύσουν!

Ο Ηρακλής και η Λερναία Ύδρα – Βιβλίο Πέμπτο

«Ηρακλή, για τον δεύτερο άθλο σου θέλω να σκοτώσεις τη Λερναία Ύδρα, τη μοχθηρή δράκαινα που βγαίνει από τη σπηλιά της και κάνει κακό στους κατοίκους του χωριού!» Ο Ηρακλής υπάκουσε τον βασιλιά Ευρυσθέα, αλλά ήξερε πως αυτή θα ήταν μια δύσκολη δοκιμασία για να την καταφέρει μόνος του.

Ο Ηρακλής έχει μία ακόμα πολύ δύσκολη αποστολή! Πρέπει να ταξιδέψει μακριά και να νικήσει ένα φοβερό και επικίνδυνο τέρας, τη Λερναία Ύδρα. Αυτή τη φορά, όμως, θα χρειαστεί βοήθεια. Μαζί του θα έχει και τον αγαπημένο του ανιψιό, τον θαρραλέο Ιόλαο. Θα τα καταφέρουν;

Κλείνοντας, μιλάμε για μια εξαιρετική σειρά που πρόκειται να ενθουσιάσει όλα τα παιδάκια ενώ παράλληλα αποτελεί μια καλή πρόταση για να ενταχθεί στις βιβλιοθήκες της πρώτης εκπαιδευτικής βαθμίδας. Εμείς ελπίζουμε να δούμε σύντομα από τούς δυο δημιουργούς και άλλους αγαπημένος μύθους!

Η παιδική σειρά «Μύθοι στο Τσεπάκι» από τους Κωνσταντίνο Λουκόπουλο και Άννη Θεοχάρη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κάκτος.  

Απάντηση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Δημιουργική Ευρώπη” ο Δήμος Τρίπολης

Εταίρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Δημιουργική Ευρώπη" (Τομέας: Πολιτισμός - Ψηφιακές τέχνες) είναι ο Δήμος Τρίπολης. Διαβάστε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες https://proprogressione.com/en/project/imgame/ Τα σχετικά αρχεία, θα βρείτε εδώ.

Στη σύσκεψη της ΕΝΠΕ για τη «μάχη» κατά της ακρίβειας, υπό τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουλίου, στα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, στην Αθήνα. Η ατζέντα της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, περιλάμβανε θέματα εμπορίου, ακρίβειας, επιχειρηματικότητας και επενδύσεων. «Η σημερινή σύσκεψη ήταν ιδιαίτερα σημαντική για

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο