Νύχτα Πανσελήνου στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Μουσείο Αρχιμήδη, η νέα έκθεση «ΟΙ ΔΥΟ ΘΕΟΙ» στην Αρχαία Ολυμπία & το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στο Κατάκολο υμνούν και γιορτάζουν την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο!

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου, το Μουσείο Αρχιμήδη  στην Αρχαία Ολυμπία & το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στο Κατάκολο, συνεχίζοντας την παράδοση γιορτάζουν και φέτος την Πανσέληνο και παραμένουν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό!

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για μία ακόμα χρονιά την αυγουστιάτικη πανσέληνο και να ανακαλύψουν γνωστές αλλά και άγνωστες πτυχές της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας.

Θα γνωρίσουν τις εφευρέσεις του Αρχιμήδη, του Ήρωνα, του Κτησιβίου και άλλων σπουδαίων εφευρετών, θα παίξουν με τα παιχνίδια της αρχαιότητας και θα ακούσουν τους ήχους των αρχαιοελληνικών μουσικών οργάνων. Επίσης, θα ξεναγηθούν στους χώρους των Μουσείων και θα λειτουργήσουν διαδραστικά εκθέματα από τις πιο εντυπωσιακές εφευρέσεις της αρχαιότητας!

Όσοι τυχεροί επιλέξουν να επισκεφθούν την νέα έκθεση «ΟΙ ΔΥΟ ΘΕΟΙ» επί της οδού Γ. Δούμα στην Αρχαία Ολυμπία θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά, για πρώτη φορά παγκοσμίως, το Χρυσελεφάντινο Άγαλμα του Δία, το οποίο κατασκευάστηκε από τον ιδρυτή του Μουσείου μετά από τρία χρόνια συστηματικής έρευνας, μελέτης και κατασκευής, με απόλυτη τεκμηρίωση, βασισμένη στις υπάρχουσες βιβλιογραφικές και αρχαιολογικές πηγές.

Το χρυσελεφάντινο άγαλμα παρουσιάζεται στην έκθεση «ΟΙ ΔΥΟ ΘΕΟΙ» που συμπεριλαμβάνει τον Κολοσσό της Ρόδου και αποτελεί τμήμα μιας ευρύτερης έκθεσης με τίτλο: «Τα 7 θαύματα της αρχαιότητας».

  • Ημερομηνία: Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022
  • Μουσείο Αρχιμήδη, Πραξιτέλη Κονδύλη 9, Αρχαία Ολυμπία, τηλ. (+30) 6931-831530, Ε: infokotsanas@gmail.com, www.kotsanas.com
  • Έκθεση «ΟΙ ΔΥΟ ΘΕΟΙ», Γ. Δούμα, Αρχαία Ολυμπία, τηλ. (+30) 6931-831530, Ε: infokotsanas@gmail.com, www.kotsanas.com
  • Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Κατάκολο Ηλείας, (στην πατρική οικία του Ιωάννη Λάτση), τηλ (+30) 6931-831530

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΤΣΑΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΩΣ
«ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2019»
 ΑΠΟ ΤΟ
EUROPEAN MUSEUM FORUM (EMF).

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο